Oppimisen iloa & kukkaloistoa

Aina voi oppia jotain uutta. Inspiraatio voi iskeä myös monella tapaa. Hyviä ohjeita ja esimerkkejä sekä kaikenlaista kauneutta on myös sosiaalinen media pullollaan. Taitavimmat nappaavat ideoista kiinni ihan lennossa, mutta itse kaipaan myös ihan kädestä pitäen tyyppistä neuvontaa ainakin käytännön taitojen opetteluun.

Postailinkin jo aiemmin miten inspiroiva oli taannoinen Brinkhall Workshop, joka keskittyi luovaan kukkasidontaan ja valokuvaukseen. Workshopissa olin kukkaosiosta innostunut kuin lapsi, ja nyt eilen pääsin ensi kertaa testailemaan oppejani ihan omin päin.

Kävin ostamassa nipun leikkokukkia loviisalaisesta kukkakaupasta, jossa fiilistelin kukkien värisävyjä ja hain siltä pohjalta linjaa kimpulle sekä kokonaisuudelle. Kukka-asetelma syntyi House Doctorin tummanvihreää ruukkuun, johon olin asetellut palan muovitettua "kanaverkkoa". Ostokukkien lisäksi keräsin omalta pihaltani ja lähimetsästä vielä lisukkeita asetelmaan. Koristeomena, lumimarja, syyshortensia (jo kuihtunut) ja pari eri ruusupensasta saivat lahjoittaa jokusen oksan työhöni.

Kukkakaupan puolelta asetelmaan tuli eukalyptusta, pari ruusua (jännä "rikottu" lajike) sekä koristevihreää pariakin sorttia. Hauska  punaisen apilan ja ruohosipulin välimaastoihin sijoittuva leikko on minulle tuntematon, mutta passasi kivasti hahmottelemaani väriteemaan.

Itse olen tykästynyt tälläisiin vallattomiin ja vihtamaisiin kukkakimppuihin ja asetelmiin. Harmonia asetelmassa "täytyy" rikkoa jollakin, kuten nyt esimerkiksi kuivahtaneella hortensian kukinnolla. Erilaisten elementtien välille syntyy kiva vuoropuhelu.

Kun  vihreään ruukkuun tekemä asetelma oli valmiina, löytyi työpöydältä vielä erinäinen setti jämiä, ja niistä tein pienempään keramiikkaruukkun lähes vihreäsävyisen asetelman. Kummatkin kukkatekeleet juhlistivat sisustuskauppani iltatapahtumaa eilen.

Hyvää viikonloppua!

8 comments

 1. Replies
  1. Kiitos! Tälläisiä oman tyylin mukaisia kukka-asetelmia on kiva harkata.

   Delete
 2. Kukat on ihania! :) Pitäis joskus itsekkin kokeilla näperrellä itse mieleinen kimppu. Usein tulee ostettua vain valmiita kimppuja! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Välillä löytää valmiina juuri oikeanlaisia, mutta toisinaan puran marketti kimppuja useampaan maljakkoon, ja saan näin niistä oman maun mukaisia.

   Delete
 3. Ihanalta näyttää! Itse olen havainnut hyväksi sen, että esimerkiksi ruoan kuvauksessa taustan vaihtaminen voi tehdä ihmeitä aikaan. 😉 Tässä hyvänä apuna toimivat esimerkiksi eriväriset- ja laiset lautaset ja pöytäliinat. Muutos on pienestä kiinni 😁

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta tuo! Kuvien ja asettelun laatua voi pienillä nikseillä parantaa. Itse vasta opettelen tätä, sillä en ole mikään asetelma -mestari, vaan pikemminkin tallennan näkymiä juuri sellaisenaan.

   Delete
 4. Kaunis kimppu!Nuo lumimarjat on kauniita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lumimarjat ovat puutarhapuskista yksi suosikeistani :) Kimpussakin näyttävät nyt kestävän odotettua paremmin.

   Delete