Habitare 2018

Juuri käynnistyneet Habitare 2018 -messut tarjoilevat täyden kattauksen sisustuksen trendejä tuoreimpien materiaalien, sävyjen ja tunnelmien merkeissä. Messuilla näkyy vahvasti muutama päälinja, jotka poikkeavat toisistaan aika tavalla.

Sisustuksessa on edelleen vahvasti esillä luonnonmateriaalit, pehmeys, kotoisuus, kestävä kehitys ja eettiset arvot. Pehmeiden vaaleiden ja harmaiden sävyjen rinnalle on tullut laajempi kirjo ruskean sävyjä. Trendikkäitä värisävyjä ovat konjakki, kameli, tiili, murrettu keltainen ja maitosuklaanruskea. Vihreän sävyjä ei ole vielä unohdettu, ja useat messuosastot olivat poimineet suosikki sävynsä vihreästä kartasta.

Hempeän ja pehmoisen kodin vastapainoksi tarjolla on räväköitä värisävyjä, joissa hehkuvat pinkit, aprikoosit ja purppurat. Taustan sisustukselle luovat vahvakuvioiset ja rohkeilla sävyillä varustetut tapetit. Huoneen tunnelma muuttuu suuresti riippuen tapetin pohjaväristä, kuvion koosta ja toistosta sekä tapetin käytetystä määrästä. Voimakas tapetti tehosteseinänä tuo jännittävää kontrastia sisustukseen, mutta aivan uudelle tasolle päästään, jos huoneen kaikki seinät vedetään yhtenäisellä vahvakuvioisella tapetilla.

Tapetti-ilottelua pääsi tunnelmoimaan mm. Signals-vainunäyttelyn tiloissa. Signals linjasi jälleen kerran sisustuksen suuntaviivoja, ja oli koonnut näyttelytilaansa vahvojen tapettien lisäksi samettia, vihersisustamista ja ajankohtaisia piensisustustuotteita. Näistä mainittakoon esimerkiksi kultareunaiset peilit sekä öljylamput.

Habitaressa näkyi myös skandinaavisuus, käytännöllisyys, vaalea puumateriaali sekä eri toimijoiden välinen yhteistyö. Messuilla oli kiva kuulla, että suomalaiset tekijät löytävät toisistaan yhteistyökumppaneita erilaisiin projekteihin ja hankkeisiin. Kävin kuuntelemassa Tapio Anttila Collectionin ja Honkatalojen yhteistyöstä "juuret" osastolla, jonka näyttävät puitteet oli toteuttanut Honkatalot Tapio Anttilan vision mukaann. Kuusihirsirunkoinen näyttelytila toimi hyvänä taustana Anttila Collectionin ajattomille huonekaluille ja sisustustuotteille.

Kuvat: Sera Helsinki, Finarte, Marimekko, Anno, Anna Korte - Interface (prototyyppi), Tapio Anttila Collection & Honkatalot, Signals-näyttely, Eri Shimatsuka (tekstiilit)


10 comments

 1. Yllättävän monenlaista on tarjolla, omaan makuun ei vielä mene vahvat värit suurina pintoina, mutta tehosteina kyllä ☺️ Kiva postaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sisustustrendi näyttää juuri nyt olevan aika monipuolinen, joten tulee kyllä vähän sellainen "jokaiselle jotain" fiilis myös tämän vuotisista messuista.

   Maanläheisyys ja murretut sävyt ovat tosin edelleen aika vahvassa roolissa messuosastoilla.

   Delete
 2. Tosi paljon on ollut kaikenlaista. Omassa sisustuksessa näkyy suunta kohti minimalismia ja kestävämpää sekä eettisempää kuluttamista kohti. Hienoa, että näitäkin teemoja aletaan vahvemmin nostaa esiin tällaisilla messuilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä yleisesti ottaen sanottuna suomalainenkin sisustaja on alkanut tiedostamaan tavarapaljouden ja ylikuluttamisen turhuuden. Itse sijoitun sisustusrintamallakin johonkin kultaisen keskitien tallaajiin :)

   Delete
 3. Ihanaa messutunelmaa näissä kuvissa. Mä oon vasta äskettäin innostunut sisustuksesta vähän enemmän, näistä kuvista saa hyvin ideoita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Habitareen on kyllä koostettu aika kattava tarjonta erilaista sisustussuuntausta ja ideaa, joten nämä ovat visiitin arvoiset messut, jos yhtään sisustelut nappaavat :)

   Delete
 4. Oltiin varmaan ihan samaan aikaan messuilla - mutta ei törmätty!
  Habitaressa Signals puhutteli taas ja minulta tulossa siitä ihan oma postaus.
  Pidän siitä kun värit tulevat taas ja mustavalkoisuus väistyy. Kaipaisen itse jotain
  todella värikästä tapettiseinää makuuhuoneeseen....on mietintämyssyssä vielä...
  Eettisyys messuilla oli hyvin esillä ja Tikaus sekä Sera Helsinki omia suosikkeja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eettisesti tuotetut tuotteet ilahduttavat myös messuilla. Onneksi on näitä edelläkävijöitä ja tienraivaajia myös sillä saralla. Tikaun ja Seran osastot näyttivät olevan kaiken lisäksi vielä sangen saman värisiä taustaaltaan :)

   Itse tykkään siitä, että nyt sisustustrendeissä vaikuttaa niin erilaiset suuntaukset ja vaihtoehdot. Tapetit ovat ihan oma lukunsa! Innolla odotan, josko mietintämyssystäsi tupsahtaa ulos joku herkullinen tapettivaihtoehto makkarin sisustusta piristämään :)

   Delete
 5. Itse kävin lauantaina messuilla. Aluksi olin vähän pihalla näiden trendien kanssa. Mutta loppujen lopuksi kaikkea kivaa messuilta löytyi ja muutama kiva idea lähti myös omaan kotiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Variaatiota eri sisustustyyleistä tuntuu nyt löytyvän, joten hetkonen siinä menee, että silmä alkaa messuilta löytämään oman maun mukaista tarjontaa :)

   Delete