Huoneen muodonmuutos

Meidän kotimme valmistui 2011 lokakuun viimeiselle viikolle (hei, meillähän on synttärit juuri nyt!). Rakennusvuonna nuorempi tytär oli hieman alle 11 vuotias, ja oli tehnyt oman huoneensa sisustustoiveensa noin kymmenvuotiaana. Hänen toiveensa mukaisesti huoneeseen tuli myös vaaleanpunaista seinäpintaa, joka toteutui hieman metallihohtaisella vaaleanpunaisella Boråsin tapetilla.

Vaaleanpunaisesta väristä meidän perheessämme tykkäävät kaikki (ehkä koirakin?). Siitä huolimatta nyt teini-ikäinen tytär oli jo jonkin aikaa toivonut huoneensa päivitystä hieman ajankohtaisemmaksi. Hän oli kaavaillut seiniin jotakin uudistusta mustan, valkoisen tai harmaan väripaletin alueelta. Koska minulla oli sangossa jäljellä harmaaseen sävytettyä savimaalia, ja hieman myös sävyttämätöntä savimaalia, päätimme maalata tyttären huoneen vaaleanpunaiset tapetit suoraan päälle tällä savimaalijämällä. Perheen esikoinen kävi Hesan reissullaan vielä täydentämässä väripigmenttivarastojamme Domus Classicassa. Yhdellä mustalla ja yhdellä vihreällä väripullolla saimme savimaalijämät sävytettyä sopivan betonimaiseksi harmaaksi.

Tytär teki (vihaamani) esivalmistelut, eli siirsi huonekalut ja teippasi sekä suojasi huoneen valmiiksi. Sävyn sekoittamisen oppikoulun kävin jo herttasen taannoisen pintaremontin yhteydessä, ja nyt sopiva harmaa syntyikin helposti. Kahden seinän sutimiseen (ristiin rastiin) kahdelta henkilöltä meni noin puolitoista tuntia. Savimaali myös kuivuu nopeaan, joten huoneen sisustelut pääsi sitten suorittamaan sangen nopeaan.

Tyttären sisustustyyli on hieman "boho chic" eli hän tykkää yhdistellä rentoja, rouheita elementtejä kynttiläntunnelmaan, ja muutamiin etnisiin tai jopa "kultaisiin" yksityikohtiin. Huoneen muodonmuutosta varten tehtiin pari hankintaa: IKEAsta tytär sai toivomansa "itämaisen" maton, jossa on viinipunaisen lisäksi rauhallisempia sävyjä. Herttasen valikoimasta löytyi toivottu Buddhan pää sekä pari tuoksukynttilää. Tytär kävi myös penkomassa ulkovarastostamme kynttiläkruunun, joka meillä oli edellisessä asunnossamme, mutta joka sittemmin on ollut arkistoihin hylättynä. Kynttiläkruunu on mustaa metallia ja kirkasta lasia.

Huoneen tyylin viimeistelevät muutamat kultaiset yksityiskohdat, kivat kortit, julisteet ja valokuvat. Muutamia lisäyksiä seinille on vielä kuulemma tulossa.

Meillä tyttärille on hommattu 120 cm runkopatjat, jotka he voivat ottaa mukaansa siihen ensimmäiseen omaan asuntoonsa... aikanaan. Kumpikin tyttäristä päivittää ajoittain huoneensa ilmettä vaihtamalla sängynpäälle ladatun tyynykasan tyynynpäällisiä. Tällä hetkellä mustavalkoinen linja näyttää olevan pop.

Nuorimmainen on tyytyväinen huoneensa muodonmuutoksen lopputulokseen. Itse tykkään myös savimaalin jättämästä pinnasta niin paljon, että mietin jo seuraavaa maalauskohdetta. Mikähän seinä joutuu seuraavaksi uhriksi?

PS. Viimeisenä kuvana on pieni kollaasi "ennen" hengessä. Söpöhän tuo huone on ollut vaaleanpunaisenakin!
10 comments

 1. Upea muutos! Tuo harmaa seinä on tyylikkään rauhallinen - pidän. Buddhat ovat minunkin heikkouteni ja niitä löytyy meiltä ainakin kolme erilaista. Ei uskoisi, että matto on Ikeasta. Täytyypä huomenna kun menen Ikeaan vähän zoomailla matto-osastoa.


  Muistan itse nuoruudesta, että jossain vaiheessa vaaleanpunainen oli lempiväri kunnes se vain alkoi tuntumaan "liian prinsessalta". Sitten seinät teipattiin täyteen Suosikin julisteita ja vanhemmat eivät pitäneet siitä yhtään. Liimasin myös teininä huoneeni oven ulkopuolelle "Rappiolla on hyvä olla - pääsy kielletty!" :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rappiolla on hyvä olla! :D Hassisen konetta alunperin tuo slogan muistaakseni :)) Julisteet oli kyllä kova juttu aikoinaan. Ja ne ihanat bändit ja rakkauden kohteet ♥

   Itsekin olen alkanut lämpenemään hiukan Buddha-figuureille, ja se on tietysti tuon jälkeläisen "ansiota" :)

   Delete
 2. Olispa minunkin vaatetanko noin siisti :D Se niin täynnä, että hyvä kun pysyy pystyssä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tyttären vaaterekki on aina aika hyvässä kuosissa, mutta toista on nuo teini-ikäisten LATTIAT. Huh! :) Lattia on oiva säilytyspinta?!

   Delete
 3. Huone näyttää nyt todella kivalta! Onnistunut muutos. Eipä nuo vaaleanpunaisetkaan kuvat huonolta näytä, mutta ymmärrän kyllästymisen ja sen että maku muuttuu vuosien myötä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kyllähän se sisustusmaku vähän päivittyy kymmenestä kuutentoista ikävuoteen. Vaikka itse olen kyllä vähän miettinyt vaaleanpunaista seinää telkkarihuoneeseemme. Sellaista kalkkimaalimaista... saas nähdä :)

   Delete
 4. Kiva tyyli ja huone! Tykkään tuosta vanhasta koulunpenkistä ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo vanha koulutuoli on tosi hyvä istua. Meillä on myös muutama muukin koulutuoli, mutta ne eivät ole ihan yhtä hyviä muotoilultaan. Muutenkin vanhan ja uuden yhdistäminen sisustuksessa on se meidän kodin juttu.

   Delete
 5. Ihana kattokruunu! Muutenkin huone on todella kivan näköinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tytär tykkää "uudesta" huoneestaan, ja täytyy kyllä sanoa, että diggailen uutta stailia myös itse.

   Delete