Loviisan avoimet puutarhat 2018

Täällä Loviisan suunnalla vaikuttaisi tänään olevan hieman tuulispäivän luonnetta. Sää on edelleen onneksi mukavan lämmin. Loviisalaisilla pihamailla pääsee jälleen tutustumaan avoimiin puutarhoihin useana kesä viikonloppuna. Ensimmäiset avoimet ovet on avattu tänään (27.5.18). Koko kesän tarjonnan pääset kurkkaamaan täältä.

Itse käyn joka kesä avoimissa puutarhoissa ainakin kertaalleen. Nyt kun alkukesä on yllättänyt lämpöisyydellään, niin pihojen kasvukin on lähtenyt rivakasti liikkeelle. Suojaisilla pihoilta saattaa vielä löytää omenapuitakin kukassa, mutta ainakin omalla pihallamme omenan kukinta alkaa olla ohitse. Kirsikankukatkin ovat jo sataneet tuulen mukana maahan.


Avoimien puutarhojen lisäksi puutarha-ihmisille on tarjolla erityisesti ruusujen hurmaa (7.-8.8.18), ja tietyti myös elokuun viimeisenä viikonloppuna Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma, jolloin pihojen lisäksi pääset kurkkaamaan myös vanhojen talojen sisustuksia.

Tervetuloa Loviisaan!

Postauksen kuvat ovat Loviisan avoimien puutarhojen -tapahtumasta parilta viime vuodelta.

14 comments

 1. Loviisa ♥ Ihan varmasti minä tulen!
  Viime kesänä kävin muuten ensimmäistä kertaa "avoimissa puutarhoissa" vaikka siellä
  muuten käyn useita kertoja vuodessa. Puutarhat lumosivat joten täytyy katsoa jos tänä
  vuonna ottaisin ruusut haltuuni.

  Kiitos hyvistä alelöydöistä perjantaina. Kotimatkalla mietin vielä sitä yhtä koritarjotinta tai oikeastaan harmittelin etten ottanut sitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse ajattelin tähtäillä tämän viikon sunnuntain (3.6.) puutarhoihin ainakin. Tosin "ruusujen hurmaa" viikonloppuna on muutakin ruusuista ohjelmaa (esim kaikille avoimet häät), joten silloin on kiva pyöriä kaupungilla myös.

   Ne Ib Laursenin matalat korit on tosiaan aika kivat! :)

   Delete
 2. Voi miten joskus haluaisin tuolla tuonne kiertelemään noissa vanhoissa taloissa. Tänäkin vuonna täytyy tyytyä toisten blogeista ihailemaan taloja.
  Aurinkoista tulevaa viikkoa sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa Loviisaan ehtisessäsi :) Jossain vaiheessa Loviisa järkkäsi myös bussikyytejä kaupunkiimme Helsingistä, mutta se taisi liittyä enemmänkin Loviisan markkinoimiseen mahdollisena asuinpaikkana.

   Aurinkoa tuntuu riittävän edelleen, jes. Ihanaa viikkoa myös sinulle!

   Delete
 3. Harmi että asun niin kaukana mutta ihailen muiden blogeista niitä kuvia sitten! ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loviisa on oiva kesäretkikohde ainakin päiväkäynneille (majoituspaikkoja on tarjolla rajoitetusti). Onneksi loviisalaisest kesätapahtumat esiintyvät myös melko kivasti blogeissa ja muissa medioissa. Pääsee sitten fiilistelemään tunnelmia, vaikka ei itse paikalle pystyisikään.

   Delete
 4. Kauniita kuvia. Itse en ole puutarhaihminen lainkaan. Äitini tuo minulle aina kukat pihallekin. 😊 toki ruokailun edelytykset ulkona pitää olla kunnossa ja sitä myöten nättiä. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kukat ilahduttavat niin ulkona kuin sisälläkin. Nyt alkukesästä on vielä bonuksena niittykukkia saatavilla runsaasti maljakoihin :)

   Delete
 5. Oi ihanaa, mahtavaa että tuollaistakin on <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loviisasta löytyy kivoja kesätapahtumia :) Ja hienoa, että pääsee kurkkimaan kauniita pihamaita.

   Delete
 6. Kuulostaapa tosi kivalle! Ollaan heinäkuussa tulossa Lappeenrannan suuntaan, niin voisihan sitä samalla poiketa Loviisassa =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, no melkeinhän ne samalla suunnalla ovat, Lappeenranta ja Loviisa. Kannattaa siis poiketa! :)

   Delete
 7. Mukava idea tuollainen avoimet ovet lähtökohta. Kuvat sai taas miettimään, miten onneton itse olen kaikissa piha ja puutarhajutuissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pihahommat vaatii kyllä vähintään sitä aikaa. Mulla on yleensä kevään tullen kovastikin suunnitelmia siitä, mitä kaikkea kesän aikana ehtii laitella. Loppujen lopuksi sitä saa aika vähän valmista aikaiseksi :)

   Delete