#IKEAKESÄILTA

IKEA kutsui kuulemaan sekä kesäisiä että kulutustottumuksiin liittyviä mietteitä. Ihan perus kuluttajakin on koko ajan tiedostavampi materiaalivalintojen sekä kestävien kulutustapojen suhteen. Markkinat reagoivat kuluttajien toiveisiin ja liikkeisiin, sekä päinvastoin. Tulevaisuutta haistelevat niin tutkijat kuin designerit. IKEAlla tässä paletissa on tietysti ison tekijän vahva rooli. Sillä on todellakin merkitystä syydetäänkö uunista ulos esimerkiksi tonneittain käytettyjä muovipusseja, vai kantaako asiakas tulleesaan mukanansa jo oman ostoskassin. Tai voiko tuotteella olla useita käyttötarkoituksia, sekä näin ollen pidempi elinkaari?

No mistä materiaaleista niitä tuotteita kannattaisi nykypäivänä sitten valmistaa? Asioilla kun tuppaa olla puolensa. Eipä siitä ole pitkäkään aika kun joka niemennotkossa lämmiteltiin fleece-huopien alla, ja sitten ne julistettiin miltein ympäristörikokseksi. Ihminen on tietysti (ja onneksi) oppivainen otus. Välillä on hyvä ottaa hieman isompi "reality check" ihan omienkin valintojen suhteen, ja miettiä, että mitä minä voisin tehdä paremmin. Pienilläkin valinnoilla on merkitystä, vaikka joskus ne tuntuvat isojen pahojen susien globaalissa ympäristössä häviävän minimaalisilta ponnisteluilta.

IKEAn tuotannossa on jo useamman vuoden ajan korostettu ja mietitty kestävää kehitystä. Tämä trendi vahvistuu ja laajenee myös koko ajan. Kuluttajana on ilahduttavaa löytää tuotteita, joiden materiaaleina ovat eettisesti tuotetut luonnonmateriaalit. Toinen kiinnostava lähtökohta on pyrkiä hyödyntämään jo olemassa olevaa materiaa niin paljon kuin mahdollista. Tämä vaatii joko kierrätystoimenpiteitä tai tuotannon ylijäämämateriaalien hyödyntämisen suunnittelua. Eilisessä IKEAn tapahtumassa suunnittelija Iina Vuorivirta kertoilikin esimerkiksi miten hän oli lähtenyt työstämään ideaa kauniiseen PS 2017 maljakkoonsa, joka on valmistettu ylijäämälasista.

Luonnonmateriaaleista esimerkiksi bambu istuu kivasti myös skandinaaviseen sisustusmakuun. IKEAn tulevissakin mallistoissa sekä uutuus tuotteissa tulemme edelleen näkemään bambua.

Eilisen tapahtuman sisustuksessa oli teemana kesäinen koti, joka laajenee ihanasti parvekkeelle, terasseille sekä pihamaalle. Monikäyttöiset tuotteet sekä kalusteet sopivat niin sisä- kuin ulkokäyttöön.

IKEA pressi järjestettiin Sea Allas Pool Bistron aurinkoisella terassilla. Maisema avautui aurinkoiselle merelle.
10 comments

 1. Kävin läpi meidän valaisimia ja 4/6 kattovalaisimista on Ikeasta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meiltä löytyy himasta kanssa aikamoinen valikoima Ikean valaisimia vuosien varrelta :)

   Delete
 2. Pitäisi yrittää suostutella mies Ikean reissulle mukaan :D

  ReplyDelete
 3. Käyn ehkä vähän liiankin usein IKEAssa :D mahtavaa että Ikeakin ajattelee kestävää kehitystä kokoajan enemmän!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suuri tuotanto, iso merkitys valinnoilla ja esimerkillä, joten hienoa tosiaan, että myös kestävä kehitys on mukana arvopaletissa!

   Delete
 4. Hulpeat ovat olleet puitteet teillä siellä :) Tulee käytyä todella vähän Ikeassa, sillä pyrimme ostamaan kaiken kierrätettynä. Valitettavasti uuteen kotiin tulee jotain uutena hankittua ja se tulee Ikeasta kun muualta ei löytynyt sellaista kuin halusimme.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bistron tila oli kauniisti stailattu Ikean malliston tuotteilla Pihkala-blogin bloggaajan toimesta.

   Meidän kotimme on yhdistelmä kierrätettyä ja uutta. Aika pitkälle kyllä pärjää myös kierrätyslöydöillä, jos ajan kanssa ehtii sisustuksia etsiä.

   Delete
 5. Kyllä meiltä löytyy Ikeasta paljon huonekaluja. Valaisimia ei ole niinkään. Keittiöremonttia pitäisi suunnitella. Se kiinnostaisi hankkia Ikeasta. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on Ikean keittiö (ollut nyt käytössä noin 6 vuotta). Keittiö on kestänyt hienosti laitteineen päivineen.

   Delete