Lounastellen Loviisassa

Loviisan vanhimmassa rakennuksessa (1695) toimii Degerby Gille -niminen tilausravintola, joka on avoinna myös loviisanseudun tapahtumien aikaan, ja nyttemmin myös torstaina toimien lounasravintolana.

Eilen otin asiakseni käydä lounastelemassa kaupungilla, ja vihdoin pääsin testaamaan miltä Gillen tarjonta vaikuttaa. Tilanahan tuo vanha talo on kerrassaan tunnelmallinen. Pääsalin seinät ovat tummalla hirrellä, ja muissa tiloissa on pääsääntöisesti kartanohenkistä tapettia ja värisävyjä.

Ravintolatilaan oli laiteltu jo hieman jouluakin esille, ja tulevina viikonloppuina Degerby Gille kattaa seisovanpöydän jouluisilla mauilla. Loviisan joulukodit viikonloppuina Gille on myös avoinna pikkujouluisen lounaan merkeissä.

Eilisen lounaan aikaan ravintolassa kävi mukava kuhina, joten loviisalaiset ovat taitaneet jo aika kivasti löytää torstai-lounaat Gillen tapaan. 13 euron hintaan tarjolla oli alkukeitto (tomaatti-vuohenjuusto), leipälajitelma, salaattipöytä, pääruokana sitruunaista lohta ja kapris-perunoita sekä jälkiruokapuolelta pannacottaa punaherukoilla maustettuna. Kala- ja kasviruoat ovat ne, joita pääsääntöisesti metsästän, kun lähden ostolounaalle ihan kylille asti. Hyvinhän tuokin kombo toimi Degerby Gillen keittiön valmistamana.

Jälkiruokakahvit sekä -teet oli katettu kivasti vanhaan isoon kaappiin (ensimmäinen kuva). Mukava idea totta tosiaan, ja toi oman charminsa ruokailun päätökseen.8 comments

 1. Replies
  1. Kiitos :) Gillen tila on tunnelmallinen, ja siellä olisi hauska kokeilla eri kuvakulmia oikein kameranjalan kanssa tai oikein valoisena päivänä.

   Delete
 2. Replies
  1. Kun talo on vuodelta 1695, ja remppaa on tehty varmastikin suuntaan jos toiseen vuosien varrella, niin tämän hetkinen tilanne näyttää sangen kotoisalta ja viihtyisältä ♥

   Delete
 3. Oi miten söpöltä ja sympaattiselta siellä näyttääkään! Loviisa on kyllä mahtava paikka!

  hanna
  www.hannamariav.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä pikkukaupunkielämässä on puolensa :) Onneksi! :)

   Delete