Loviisan joulu 2017

On aika vinkata teille loppuvuoden tapahtumista täältä meidän suunnaltamme eli Loviisasta. Loviisan joulu avataan virallisesti 1.12. perjantaina. Kuuden aikaan Loviisan torilla on ohjelmaa ja keskustan liikkkeet ovat pääsääntöisesti avoinna ilta yhdeksään asti. Näin palvelee myös oma sisustuskauppani herttanen. Tervetuloa!

Se odotetuin juttu Loviisan joulussa on vanhat ihanat joulukodit, joihin pääsee vierailemaan kahtena peräkkäisenä viikonloppuna eli 2.-312. ja 9.-10.12.17.

Ihan snadisti kuivempaa ja kylmempää säätä toivon tuohon joulukuun alkuun. Pikku ripaus luntakaan ei tekisi pahaa, mutta kyllä noista joulukodeista löytää sen rauhallisen ihanan tunnelman, vaikka vettä vihmoisikin. Kynttilätunnelmalla ja joulutorttujen tuoksulla on tietysti oma taikansa.

Loviisan keskustan vanhat talot ja joulukotikohteet ovat varmasti monelle Loviisan kävijälle entuudestaan tuttuja, ja kannattaa suunnata myös katseet kohti Ruotsinpyhtään Ruukkia ja muita etäkohteita. Ruukin kohteet ovat sellaisia, että toivon löytäväni itsekin aikaa sen verran, että pääsen hurauttamaan Ruotsinpyhtään suunnalle.

Loviisan matkailun tuoreimmat esitteet löydät täältä.

Ensi viikolla otan asiakseni hommata pikkuruisen kuusen tai männyt meille kotiin ruukkuun tai maljakkoon. Jos tunnelmointi äityy oikein "pahaksi", niin pieni valoketjukin näyttäisi sangen kivalle havujen kanssa.

Kuvan pikku kuusi on viikonlopun somistuksia kylän seurantalolta, joka toimi tanssiaisten juhlapaikkana.
8 comments

 1. Voi. Joulu!
  Joulunaika on niin ihanaa. Loviisan joulu on mulle täysin tuntematon, kiva kuulla vähän siitäkin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joulusta olen alkanut tykätä minäkin :)

   Loviisa on tosiaan itä-uusmaalainen pikku kaupunki. Parasta täällä on vanhoihin taloihin rakentuneet tapahtumat. Loviisan joulukodit ovat todella tunnelmallisia.

   Delete
 2. Muutama ystävä on käynyt Loviisan joulutapahtumissa, mutta minä en edes tiedä missä Loviisa sijaitsee. Joku pieni joulupuu olisi kiva heti joulukuun alkuun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loviisa on noin tunti pääkaupunkiseudulta itään (autolla :) Eli jos Porvoo on esimerkiksi tuttu, niin siitä vielä edetään puoli tuntinen idemmäs.

   Meiltä himasta on noin tunti Lahteen, Helsinkiin ja Kouvolaan.

   Havunvihreä on yksi suosikki väreistäni, joten pienen vihreän lisääminen tässä loppu vuonna on tosiaan napissa :)

   Delete
 3. En ole koskaan ollut Loviisassa, en ainakaan muista olleeni. Olisi ehkä aika suunnata sinne...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa vaan! :) Nuo Loviisan joulukodit ovat vieläpä ilmainen tapahtuma, joten kannattaa ehkä ajoittaa se eka kerta Loviisassa kauniiden joulukotien ajankohtaan?! :)

   Delete
 4. Kuulostaa aivan ihanalta, etenkin nuo joulukodit :) Joulu on mun mielestä vuoden parasta aikaa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joulu ♥ on kiva :)

   Joulukodeissa on tunnelmaa, todella! Suosittelen vahvasti :)

   Delete