Kotosalla

Huomenta vaan täältä kotitoimistolta! Meidän kotimme juttu on iso yhtenäinen keittiö-olohuonetila, jota kutsumme olotilaksi (niin kekseliästä!). Olohuoneen jatkeena on pariovin varustettu huone, joka toimii telkkari- sekä vierashuoneena. Välillä meillä on vääntöä perheen kesken, josko tuo pariovellinen huone pitäisi muuntua talon ykkös makkariksi, mutta toistaiseksi meidän kolmen makkarit ovat olleet talon toisessa päädyssä, jossa on niiden lisäksi vessat, kodinhoito, kylpyhuone ja sauna.

Tässä olotilassa minulla on myös oma työpisteeni. Ihanteellisessa maailmassa työpiste olisi aina siisti, ja sopisi olohuoneen nurkkaan kuin paraskin sisustuelementti. Todellisuudessa lippulappumeri velloo pöydän tuntumassa, ja se siivotaan sitten hätäseen tarpeen vaatiessa.

Kotitoimistolla työskennellessä ehdottomasti parasta on rauha keskittyä, ja tehdä näin ollen tehokkaasti hommia. Paussin voi pitää hiippailemalla pari askelta keittiön puolelle, ja laittamalla kahvia tai teetä tulemaan. Muki kädessä voi sitten istahtaa kuvassa näkyvälle vanhalle vihreälle samettisohvalle ja katsella maalaismaisemaa isoista ikkunoista. Seuraa paussihetkiin tekee perheemme Rica-koira.

Tuli muuten yksi juttu mieleen: stressaako sisustaminen tai kodinlaittaminen sinua? Omalta kohdaltani täytyy kyllä sanoa, että ei stressaa ollenkaan, vaan pikemminkin päinvastoin. Sisustelu on osa luovuutta, ja kodin sekä kodikkuuden toteuttaminen juuri tämän oman maun mukaan on pikemminkin inspiroivaa. Ja "täydellinen" on sana tai asia, jota en tavoittele, enkä koskaan ole tavoitellutkaan. Ihan ensimmäisessä omassa kodissa iloa tuotti, että oli sänky, ruokapöytä ja pari tuolia. Sekä musavehkeet! Sittemmin kodinvaihdot ja elämänmuutokset ovat tuoneet ja vieneet sisustusta aina johonkin suuntaan. Vahva vaikutus on myös kirppis-löydöillä, sillä niiden pohjalta myös muita sisustuselementtejä olemme pyrkineet asettelemaan kuvaan mukaan.
12 comments

 1. Minä en ole sisustusihmisiä. Ei vaan kerta kaikkiaan kiinnosta. Mutta vilpittömästi ihailen toisten kauniita koteja. Kuten sinun kotia. Lähinnä freesaan kotia vanhoilla esineillä kirpparilta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minusta tuo on virkistävää. Eniten ehkä siksi, että mulle koti & sisustaminen on aina ollut tärkeä juttu, ja aina vähän mielessäkin :) Mukavaa, että emme kaikki ole samanlaisia.

   Delete
 2. Nättiä. Itse olen boheemi sisustaja, joka tekee mielellään itse tai tuunaa vanhaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kotiin saa kivaa persoonallista ilmettä, kun itse tuunaa ja kierrättää uuteen käyttötarkoitukseen vanhaa.

   Delete
 3. Ihanan viihtyisän näköistä! Yleensä en pahemmin sisustuksesta stressaa, vaikka haluankin, että kotona on nättiä :) Stressi iskee vain silloin, kun joku nurkka kotona on rempallaan tai mieleistä huonekalua ym. ei tahdo löytyä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, joskus saattaa tulla vähän stressinpoikasta, jos koti on mullin mallin syystä tai toisesta, ja vierailijoitakin on tiedossa.

   Nyt juuri meillä koti on aika läävä, mutta onneksi näihin omiinkin nurkkiin ehtii kohta vaihteeksi keskittyä.

   Delete
 4. Näyttääpä viihtyisältä! En sinänsä stressaa sisustamisesta, mutta perfektionistina ahdistun jos ja kun aina ei ole niin siistiä kuin haluaisin. Toivon mukaan iän myötä opin rentoutumaan asian suhteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihailen itse huoliteltuja ja siistejä koteja, mutta itse en pysty siihen venymään. Ehkä stressinsietokykyni on venynyt iän myötä?! :)

   Delete
 5. Enpä ole ikinä ajatellutkaan, että sisustaminen voisi olla stressaavaa. Myönnän, että remontin aikana koin välillä stressiä, mutta se kai kuuluu asiaan kun/jos asiat ei mene heti kuten oli suunniteltu. Ehkä sisustuksen suhteen jos jokin ei toimi tai en löydä heti mieleistä ratkaisua, otan sen haasteena kunnes olen tyytyväinen lopputulokseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Remontointi onkin ihan oma palansa kakkua, ja eniten siinä käy nyppimään roudaaminen ja tavaroiden siirtely (jos siis asuu remonttikohteessa).

   Sisustaminen on mulle nimenomaan anti-stress toimintaa :) Mutta tiedän, että moni tuskailee ihan tyynynpäällisten värin ja muiden yksityiskohtien kanssa.

   Delete
 6. Ihanan harmoonisen näköinen tunnelma tuossa sun työhuoneessa :)
  Minua ei stressaa kodin sisustus. Laitoimme sen kerralla mieluisaksi rempatessamme (silloin vähän stressasi), ja nyt vain vaihtelen vähän verhoja ja sisustustyynyjä inspiraation yhteydessä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kotia onkin suht helppo päivitellä piensisustustuotteiden ja värisävyjen kanssa kun perusasiat ja puitteet on reilassa. Ja fiiliksen mukaan värien kanssa - ainakin meillä :)

   Delete