Hyasinttiasetelma vanhaan soppakulhoon

Vanhan ja uuden liitto on se juttu meidän kotimme sisustuksessa. Uudehko kotitalo tarjoaa melkoisen modernit puitteet asumiselle. Sisustus on sitä vastoin syntynyt pääsääntöisesti kierrätetyn kalustuksen varaan. Joukossa on tosin myös muutamia design-klassikoita, kuten ruokailutilan valaisimina Artekin Chrome Bellit. Pientuotteista meillä löytyy niin uutta kuin vanhaa. Värisävyjä ja asetemia päivitetään melko harvoin, mutta silloin tällöin sentään.

Viime kirppiskierroksella koitin bongailla ovaalinmallisia vanhoja soppakulhoja. Muutama ovaali löytyikin, mutta kulhojen värimaailma ja kuvitus ei ollut ihan oman maun mukainen niissä, joten päädyin pyöreämmän malliseen isohkoon soppa-astiaan.

Soppakulhon värimaailma on sinivalkoinen. Ajatuksena minulla oli tehdä siihen pikkujouluinen valkovihreä asetelma. Kukkakaupassa ei sattunut olemaan kuin yksi valkonen hyasintti, joten myös yksi sininen hyasintti tuli mukaan kokonaisuuteen. Kulhoon mahtu kaiken kaikkiaan yksi jouluruusu, hyansinttejä sekä valkoisena että sinisenä ja pieni muratti. Asetelma peitin omalta pihalta kerätyllä sammaleella.

Kukka-asetelmasta tuli aika söpö ja tietysti oman maun mukainen. Olenkin alkanut tekemään yhä enenevissä määrin kukkajutut itse, mutta onneksi välillä löytää kaupoiltakin suoraan valmiina kivoja leikkoja sekä istutuksia.


14 comments

 1. Oih toi soppakulho ja koko asetelma on aivan ihana! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, tälläinen perinteinen sinivalkoinen "maisema" astia ei ennen kuulunut omaan tyyliini, mutta kummasti tässä vaan pikku hiljaa suuntautuu nostalkisiin kippoihin :)

   Delete
 2. Voi mahdoton miten kaunis! Upea. <3

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Tälläistä maisemakippoa metsästin tosiaan ovaalinmuotoisena, mutta toimii toki tälläisenäänkin. Tiedä sitten, jos jatkossa kulho pääsee myös ihan alkuperäiseen tarkoitukseensa eli ruokatarjoiluun.

   Delete
 4. Kylläpä tuli kaunis asetelma! Ihanan pikkujouluinen ja itsenäisyyspäiväänkin sopiva! Pitääkin ehkä itse viritellä jokin kukka-asetelma, kunhan löydän sopivan astian :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinistä ja valkoista vihreän kanssa... kieltämättä myös Itsenäisyyspäivän kattaus meni kivasti tällä asetelmalla. Nyt pitäisi lähteä jo miettimään itse joulun värejä. Hmm. :)

   Delete
 5. Onpa kaunis asetelma ja tosi kivasti keksitty :)

  ReplyDelete
 6. Upea asetelma! Ihanan tunnelmallinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Onneksi asetelmaan voi myös vaihtaa tuoreet hyasintit tilalle ensimmäisten jo pikku hiljaa lakastuessa.

   Delete