Joulurauhaa

Hyvää joulua! Treanin kotipesässä joulu on sujunut melkoisen perinteisesti. Pari päivää ennen h-hetkeä sain metsästettyä meille kivan latvakuusen ja houkuteltua sen ihan kuusenjalkaan asti. Kuusi on myös sivistyneesti pystynyt pystyssä.

Tyttäret hoitivat kuusen koristelun ja hieman myös siivoiluja, siinä missä minä postailin lähinnä herttasen tiskin takana vielä viimeisiä lahjamyyntejä hoidellen. Ruokaostoksia teimme pikkasen jo etukäteen, mutta jouluaattona puoli tuntia ennen ruokakauppojen sulkemista, tuli vielä ostettua kolme kassin jackpot joulun pyhien ruoka-aineita. Näistä onkin sitten syntynyt uunilohta, erilaisia laatikoita, salaatteja, juustotarjotinta pipareineen ja tietysti myös hieman suklaataa.

Perheemme esikoisella oli visio, että hän haluaa kokeilla leipäkakun valmistamista. Lohikakusta tuli mainio, ja tänään sellaista saimme siis maistella salaatin ohella. Passasi hyvin iltapäivään, varsinkin kun tuli käytyä myös hieman ulkoilemassa kameran kanssa.

Valo, rauha, kauneus. Sellaista oli tarjolla läheisellä rannalla. Matalasta kulmasta puolen päivän aikaan paistellut aurinko kultasin rannat, ja oli suorastaan häikäisevä heijastellen myös hieman jääriitteestä, joka jo osittain on peittänyt lahdelman.

Lahjapaketeista putkahteli tänä vuonna hieman Marimekkoa, muutama lahjakortti sekä tyttären DIY-valmistamat karkkipurkit. Karkkipurkkien sisältöä on tänään myös napsittu maha pinkeänä, ja pari leffaa on tullut katsottua. Näinpä Joulupäivä on tuntunut rentouttavalta, ja pakko myöntää myös, että pitkältä. Huomenna vartalo kaipaa jo varmasti hieman aktiivisempaa tekemistä. Josko sitä jo hieman töihinkin alkaisi orientoitumaan. Vai pitäisikö vielä käydä rapistelemassa hieman piparikulholla, ja katsoa jotain juustohommelia viinilasillisen oheen.

Halaus!9 comments

 1. Ihanan kuuloinen joulu teilläkin on ollut. Mukavaa joulupäivää sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää Tapania Outi :)

   Joulu on hyvä, kun siinä on mahdollisemman vähän "pakkoja", eli kun joulu sujuu rennosti rullaten, niin se on tunnelmallinen ja viihtyisä meidän perheemme tapaan.

   Delete
 2. Tunnelmallisia jouluakuvia! Upean latvakuusen oletkin metsästänyt ja minusta ne ovat itse asiassa parhaita joulukuusia. Jos niissä on vielä käpyjä niin ihan superhienoja.
  Voi tuota teidän Rica koiraa. Siinä hän niin tyyne poseeraavaa vaikka totesit ettei oikein välitä siitä. Hyvää joulun jatkoa ja chillailua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässäkin latvuksessa on pari käpyä. Oravia ei ole vielä ainakaan löytynyt :D

   Ricaa motivoitiin tässä kuvassa herkkuhoukutuksella, ja hänellä on vähän tuollainen kysymysmerkin näköinen ilme, koska ei oikein ymmärtänyt, että mitä tässä nyt vielä haluaan (istuu, maahan, istuu, maahan?!?).

   Hyvää joulujen jatkoa myös sinne!

   Delete
 3. Kauniita kuvia! Mukavalta kuulostaa teidän joulu! Nyt onkin ollut ihan epäjouluisen kauniita aurinkoisia päiviä!
  Hyvää Tapaninpäivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eilen päiväsellä aurinkoinen hetki sekä pikku pakkanen oli mahtava "yllätys". Valoilmiötä tässä onkin jo ikävä :)

   Delete
 4. Hieno sanavalinta tuo "houkuteltu" kuusen kuusenjalkaan :-) - joskus se kieltämättä on vähän kinkkistä! Mukavaa joulunjatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä kun on latvakuusi, niin kuusen koko on vielä yhden naisen käsiteltäväksi. Leveämmällä kuusella olisi mennyt kyllä painimatsiksi :) Tiedä sitten olisiko nainen vai kuusi ollut the voittaja :)

   Hyviä välipäiviä!

   Delete