Savimaali suoraan tapettipinnalle

Savimaalisuti vieraili myös omassa pikkuruisessa makuuhuoneessani. Biofarben -merkkisestä savimaalista oli jäljellä hieman sävyttämätöntä valkoista, jo valmiiksi sävytettyä harmaata sekä erillisistä sävypulloissa vihreää että mustaa. Tällä kombolla syntyi aika hyvän sävyistä harmaata juuri sen verran, että noin 10 neliöisen huoneen (korkeus 250 cm) seinät saivat uuden sävyn suoraan tapetin päälle.

Kodissamme toteutettiin jo aiemmin yksi savimaaliprojekti. Tällöin tyttären huoneessa olleet Boråsin tapetit vedettiin suoraan yli savimaalilla. Omassa huoneessani oli Laura Ashleyn malliston tapetit, jotka käyttäytyivät hieman huonommin savimaalin alustana, eli märkä maali pääsi muutamassa kohdassa irroittamaan tapetin ohuen kuviopinnan. Repsottamaan lähtenyt kuviopinta piti sitten repäistä kunnolla pois isona palkeenkielenä, ja alta paljastunut paperikassin ruskea karheampi kerros sutaista vielä uudestaan savimaalilla päälle. Muutamassa kohdassa myös tapetin saumakohta nousi hieman irti, mutta onneksi suurimmaksi osaksi vetäytyi maalin kuivuessa takaisin tasaisemmaksi.

Maalauspäiväksi sattui omalle kohdalle vielä aika jymäkkä migreeni, joten täytyy todeta, että maalarin maalauskäsi oli hieman vielä normaalia huolettomampi. Nopeasti kuivuva ja paksuhko savimaali synnyttää muutenkin rouheampaan makuun sopivaa lopputulosta, joten yksi migreeni ei nyt venettä varsinaisesti kaatanut, eli valmis seinäpinta on ennakko-odotuksen mukainen. Omaan silmääni seinät ovat sangen kivat, vaikka "vapaapäiviä" valmiissa pinnassa on hitusen verran havaittavissa. Pääseepä muutamasta kohdasta toteamaan huoneen seinäpinnan historiaa.

Savimaalilla uudistettuun makuuhuoneeseen mahtuu yksi liukuovellinen vaatekaappi, 160 cm leveä runkopatja, joka tällä hetkellä on ilman päätyä taikka jalkoja, sekä vanha puinen kaappi. Näiden lisäksi huoneessa on puulaatikko yöpöytänä, lukuvalo seinällä, säilytyskori ja pari koukkua koruille.

Kokonaisuus on siis aika simppeli, ja itse koen, että harmaa yhtenäinen savimaalilla toteuttu seinäpinta on kivempi kuin aiemmat kukkakuvioiset tapetit. Uni tulee silmää ainakin aika helposti, joten makuuhuoneen vaatimukset ovat milteinpä näin täytetyt.
10 comments

 1. Kiva kun nykyään on niin paljon vaihtoehtoja maalienkin suhteen markkinoilla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, ja erityisen kiva on myös nämä hajuttomat maalit. Ei ole pää pökkyrällä maalaushomman myötä.

   Delete
 2. Aivan ihana pinta tulee tuosta savimaalista! Mahtavaa että on tällaisia ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, itsekin varmasti valitsen tällaisen kun maalaaminen tulee ajankohtaiseksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekin diggaan savimaalin jättämästä pinnasta. Erityisen kiva lopputulos tuli, kun savimaalilla veteli aiemman maalipinnan. Nämä tapetin päälle tehdyt versiot ovat semi-ok, mutta ei ihan super jees jees :)

   Delete
 3. Tyylikäs pinta tulee savimaalilla - pidän! Ja totta kai myös ympäristöystävällisyys on nykyään erittäin tärkeä juttu kun valitsee maaleja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi pinnoille ei enää lätkitä ihan mitä tahansa myrkkyjä. Kivempi maalatakin, kun ei ole noita hajuhaittoja.

   Delete
 4. Hei aivan ihanan näköinen koti ja kuvat! ♥

  ReplyDelete