Vanha kaappi söi naisen (tavarat)

Vanha antiikkikaappi ei johda Narniaan. Harmi. Ehkä. Kaappi kuitenkin säilöö onnistuneesti arkistoituja papereita, valokuvia ja asusteita. Säilytyssysteemit ovat tällä hetkellä vielä vähän vaiheessa makuuhuoneessani, mutta jahka oikein kunnon mylläys on kaappien sisuksissa käyty, niin eiköhän se säilytyslogiikka saada huoneen parin mööbelin välille kehkeytymään.

Vanha kaappi on kirppislöytö. Ei ihan halpa sellainen kuitenkaan, mutta kaunis kaluste veti puoleensa, ja extra pisteet tulivat vielä kaapin hyvästä kunnosta. Joku aiempi omistaja on nähnyt suuren vaivan ja putsannut kaapin vanhat maalit ihan puupinnalle asti. Pienen pienistä maalijäämistä päätellen kaappi on alunperin ollut harmaanvihreä. Kiva sävy olisi sekin!

Kaappi on makuuhuoneen ainoa vanha esine (jos keski-ikäistä asukasta ei lasketa). Kaverina sillä on Ikean liukuovellinen vaatekaappi, jossa on henkaripuoli ja hyllykaappiosio. Muutenkin makuuhuoneen sisustus on sangen pelkistetty, eikä kalusteitakaan ole hirveästi huoneeseen ahdettu.

Puolella silmällä olen seuraillut ehtiessäni, josko löytäisin jotkut kivat härpäkkeet sängyn päädyksi. Ajatuksissa on ehkä messinkinen päätykappale, mutta saapi nähdä mihin tuo nyt kallistuu. Itsekin voisi askarrella jotain hassua kuormalavoista tai vanerilevystä. Tai sitten sitä voi jatkaa majailua lattianrajassa joustinpatjoilla. Ainakin niin kauan kun sängystä nouseminen (kirjaimellisesti) ei ota kunnon päälle.

PS. Olen testaillut petivaatteina Käinby 1925 Heaven Linen pellavatekstiilejä. Tämä suomalainen brändi on kehitellyt pellavalinjastonsa pehmeästä kivipestystä pellavasta, joten käyttökokemus on erittäin mukava. Itse olen ainakin tykästynyt Heaven Linen pussilakanoihin ja tyynyliinoihin.


8 comments

 1. Tuo kaappi on aivan upea <3
  Ihanaa tiistaita sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaappi on löytö! Mukavaa viikkoa Outi! :)

   Delete
 2. Replies
  1. Osuu kyllä hyvin omaan sisustusmakuuni :)

   Delete
 3. Onpa kyllä upea kaappi. Vanhan ajan käsityötaitoa parhaimmillaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaapin tekijä on aikoinaan panostanut tuohon kyllä aikaa ja ammattitaitoa :)

   Delete
 4. Kuinka kaunis kaappi ja sopii huoneen tunnelmaan täydellisesti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika levollinen näkymä on edessä, kun aamulla silmät aukaisee :)

   Delete