Sisustustrendit näyttäytyvät asuntomessuilla

Asuntomessukohteet ovat yksi merkittävä vuosittainen sisustustrendien peilaaja. Suurin osa kohteista on sisustettu tämän hetken trendejä ja mieltymyksiä mukaillen. Välillä joukossa on myös täysin uutta ajattelua, ja trendien etunenässä kulkijoita. Silloin messuvieraille tarjoillaan uusia elämäksiä ja tuoreita ideoita. Usein niistä parhaimmat päätyvät tai muokkaantuvat laajemman yleisön suosikeiksi.

Eilen messuilla pohdittiin sistustrendejä alan ammattilaisten toimesta. Trendikeskusteluun osallistuivat Seija Strand, Mikko Toppila, Riina Ahtola sekä Maria ja Jussi Laine. Kaikki panelistit ovat vahvasti mukana sisustussuunnittelun maailmassa töidensä puolesta. Sisustustrendikeskustelua veti asuntomessuiltakin tuttu Malla Tapio. Viimeksi mainittu on työstänyt messukohteet Trendikoti ja Sisustuslounge, joita kannattaa messuilla käydä katsastamassa.

Edellisessä asuntomessut -postauksessani jo mainitsin, että nyt syvät sävyt ja värien käyttö ylipäänsäkin on vahvemmin esillä asuntomessukohteiden pintamateriaaleissa ja sisustuselementeissä muutenkin. Värien lisäksi sisustuksessa trendaa eettisyys, laadukkuus, ekologinen tuotanto ja tuotteen elinkaari. Elinkaariajattelua tukee esimerkiksi kirppistely ja kierrätys muutenkin. Persoonallisuutta ja yllätyksellisyyttä sisustuksessa arvostetaan myös, ja sisustukseen tuleekin kivasti särmää tuunattujen kirppislöytöjen merkeissä.

Itse löysin yllätyksellisyyttä messukohteiden sisustuksista muun muassa materiaalivalintojen merkeissä. Kerroksellisuus ja taitava värisilmä tuovat sisustukseen tietysti myös onnistumisen tunteita. Toisilla tuntuukin olevan taito yhdistellä melkein mitä tahansa. Jollain hassulla tavalla ennakkoon oudoltakin tuntuneet yhdistelmät saattavat muodostaa hauskan kokonaisuuden. Tälläisiä olivat messuilla esimerkiksi Mikko Toppilan sisustaman kohteen Airon haaveen (4) kullanvärinen pieni sohvapöytä yhdessä huoneen muiden sisustuselementtien kanssa, Sisutusloungen (8 b) värien käyttö sekä makuuhuoneessa käytetyn tapetin kaarevat muodot, Taidekodin (14) eteisen liukuoven taidepainatus (Johanna Oraksen teos), Paja-aukion Kotikompaktin (30) sisustuksen kierrätyselementit sekä taideteokset ja viimeisenä mainittakoon vielä Virkkulankylän kohteisiin luodut stailaukset, joissa oli mukavaa kerroksellisuutta trendikkäiden ja värikkäiden huonekalujen kaverina.

Asuntomessuilla vietetään vielä muutama päivä sisustajan teemaviikkoa. Messuilla on tarjolla normi messukiertelyn lisäksi ohjattuja sisustusopastuksia. Kannattaa varata oma sisustuskierros, jos haluaa syvemmän johdatuksen messutalojen sisustuksien maailmaan. Messut ovat avoinna 11.8. asti. Messuilemaan siis Kouvolaan!
12 comments

 1. Tosi kiva postaus! :) Itse lähdössä huomenna messuille, tosin töihin edustamani Ainoakodin brändin merkeissä, mutta innolla odotan silti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa messupäivää!

   Olen käynyt Korialla nyt muutaman kerran ja huomannut, että messualueella on tällä kertaa aika leppoinen tunnelma. Eilen kohteissa oli välillä pientä jonon muodostusta, mutta ihmiset olivat hyväntuulisesti liikenteessä, ja hetkisen jonottelutkin sujuivat mukavasti.

   Delete
 2. Lehdistä olen ihastellut vahvoja värejä sisältäviä maalauksia ja tapetteja. Kovasti olen tykästynyt näihin.
  Ihana postaus <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Väreissä on voimaa, joten kiva, että musta-valko-harmaa akseli ei ole enää "se ainoa" tai hallitseva tyyli (vaikka värejähän ne pelkistetytkin sävyt ovat :)

   Delete
 3. Hei kiitos näistä hyvistä vinkeistä. Tulivat todella tarpeen sillä ollaan menossa messuille viikonloppuna vielä. Tyyli muuttuu koko ajan ja ainakin minä haluan olla ajantasalla. Postaus on todella avartava.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavia messuiluja nyt viikonloppuna! Nyt sattuikin aika kuumat kelit, mutta kyllä siellä alueella pärjää juoma- ja jätskipaussein :)

   Delete
 4. Vaihtoehdot ovat aina hyvä asia vaikka itse vannonkin skandinaavisen vaaleuden ja Aallon nimeen :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Skandi vaaleaus ja Aalto ovat klassikkoja! Ne kestävät aikaa, ja mikä tärkeintä: jokainen sisustakoon kotiaan oman mauan mukaisesti. Vallitsevat trendit sitten tarjoilevat miellyttäviä asioita tai jotain jonka voi jättää väliin.

   Delete
 5. Jännä juttu, että minulta löytyy kuvia ihan näistä samoista jutusta.
  Trendikoti esitteli minusta hyvin erilaista tyyliä ja pidin monista
  yksityiskohdista siellä. Värien paluu on hyvä juttu koska kaiken
  ei tarvitse olla vain skandinaavisen vaaleaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse kävin nyt viimesimmällä kierroksella parissa kohteessa, jotka jäivät aiemmin väliin. Sieltä löytyi vielä kivoja kuvakulmia ja sisustuksia.

   Asuntomessujen asukasbarometriin ihmiset ovat vastanneet toivovansa värikkäämpiä kohteita, mutta ilmoittavat kuitenkin omiksi suosikki väreikseen mustan, valkoisen ja harmaan. Pientä ristiriitaa ehkä havaittavissa :)

   Delete
 6. Ihanat kuvat! Itse sain myös kutsun messuille, mutta en vain päässyt lähtemään, kesä teettää paljon. Katselen mielelläni värikkäitä koteja, monet niistä ovat viihtyisiä. Mutta itse viihdyn valkoisissa seinissä aina vaan. Mutta on hienoa, että trendikkyys ei enää ole pelkkää valkoista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kesä on hyvää aikaa tehdä Suomi-retkiä(kin). Kaikkeen ei tietysti ehdi.

   Nyt muutamana seuravana vuonna messut ovat meiltä käsin lähimaastoissa, joten asuntomessuille tulee kyllä lähdettyä.

   Oma sisustusmakuni putoaa johonkin skandi-kotien ja värikkäiden välimaastoon, mutta nautin kyllä monenlaisten kotien tunnelmasta.

   Delete