Pihoilla

Lähdin tänään päiväkävelylle ja kahvittelemaan Loviisan keskustaan. Alakaupungin puutarhakohteista oli moni tänä viikonloppuna avoinna, ja kukkaloistoa oli mukavasti tarjolla. Ruusujen kukinta alkoi olla jo puutarhoissa lähes lopuillaan, mutta muutamia näyttäviä lajikkeita oli vielä nähtävillä.

Piipahdin Pitkänpöydän talon pihamaalla ihastelemassa heinäkuun kukkijoita sekä hyötypuutarhan rehevyyttä. Talon emännän keramiikkapajalta löysin kotiinviemisiksi myös muutaman hauskan tuotteen.

Villa Aaltonen oli toinen puutarhapäiväni kohteista. Aaltosen pihamaalla riittää aina ihasteltavaa kapeiden vehreiden polkujen varrelta. Polkuja hissukseen edetessä voi kuvitella olevansa salaisessa puutarhassa. Puutarhan erilaiset "huoneet" kuljettavat tunnelmasta toiseen.

Sunnuntain rennon kaupunkikävelyn kahvihetki nautittiin tietysti Tuhannen Tuskan Kahvilassa Liisantalossa. Tähän ratkaisuun oli päätynyt muutama muukin Loviisan kävijä. Loviisassa onkin tänä viikonloppuna ollut kovasti erilaista ohjelmaa tarjolla, ja vierailijoita sen mukaisesti liikenteessä.

Ihan viimeiseksi kiersin vielä Laivasillan kautta merenrantaan kuuntelemaan hetkeksi soljuvaa musiikkia, jota tarjoili Cafe Saltbodan. Tälläisiä ovat ne aidosti kiireettömät sunnuntaipäivät.

PS. Jos kiinnostuit Loviisan tapahtumista ja tarjonnasta, niin kannattaa suunnata elokuun viimeisenä viikonloppuna Loviisaan. Silloin on vuorossa Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma, ja esimerkiksi nuo tämän päiväiset puutarhakohteeni ovat silloin avoinna vierailijoille.

10 comments

 1. Ihana kävelyreissu sinulla on ollut ja miten kauniita kuvia olet napsinut muistoksi.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Kiitos! Näissä kauniissa puutarhoissa riittää silmäniloa :)

   Delete
 3. Loviisan vanhat talot tapahtumaa onkin kehuttu kovasti. Varmasti vierailun arvoinen paikka. Itse en ole koskaan käynyt. Muutenkin Suomessa tulee lomailtua liian vähän. -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loviisan ykkös tapahtuma on ehdottomasti elokuun Wanhat talot. Suosittelen!

   Delete
 4. Siis aivan mielettömän kauniita kuvia! Osaat todellakin kahlita valokuviin tunnelman.

  ReplyDelete
 5. Upeita pihoja ja puutarhoja, joista olet poiminut todella koskettavia detaljeja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Avoimet puutarhat ovat inspiraationlähde, ja ei voi muuta kuin ihailla pihojen omistajien ideoita ja ahkeruutta viherrakentamisen suhteen.

   Delete