Asuntomessut 2019

Asuntomessualueella Kouvolan Korialla ollaan nyt valmiita vastaanottamaan asuntomessuvieraat. Messut ovat avoinna yleisölle 12.7. - 11.8.2019.

Messualue on rakennettu vanhalle kasarmialueelle, ja alkuperäiset punatiiliset kasarmirakennukset luovat oman persoonallisen tunnelmansa kaupunginosaan. Vanhoja rakennuksia on muutama mukana messukohteina, mutta suurin osa asuntomessujen kohteista on uudisrakennuksia. Tähän joukkoon mahtuu mukaan pieniä vuokra-asuntoja, perinteisempää omakotirakentamista, ratkaisuja senioriasumiseen, yhteisöllisyyttä, muutama remonttikohde ja rakentajaperheiden omannäköisiä koteja. Bonuksena messualueen kodeilla on kaupunginosan takana kiemurteleva Kymijoki, ja mukavat ulkoilumaastot.

Messualueella kannattaa ehdottomasti piipahtaa myös Pioneerikoulun tiloissa, joihin on ideoitu sisustuslounge, taidelainaamon taidenäyttely, valokuvanäytely valoittamassa pioneeripuiston historiaa sekä trendikoti. Sisustuslounge ja trendikoti ovat oivia kohteita myös sisustusviikolla (22.-28.7.), jolloin paikalla on myös sisustussuunnittelijoita. Messuvieraiden on mahdollista kysellä vinkkejä ja konsultaatiota myös omiin sisustusongelmiin ja projekteihin.

Minua kiinnosti etukäteen vahvasti kohteen muusikon talo (6) tilanne. Edellisellä vierailulla Pioneeripuistossa muusikon talo oli vielä kovasti työn alla. Heillä projekti on edennyt vinhasti vain neljässä kuukaudessa, ja tekemistä toki riittää vielä pitkästi tulevaisuuteenkin. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä miten vanha tyhjilläänkin ollut punatiilinen rakennus on muokkautumassa persoonalliseksi kodiksi, ja myöhemmin myös muusikon studiotiloiksi.

Messukotien sisustuksissa on tänä vuonna myös värikkäämpiä vaihtoehtoja nähtävillä. Tummanvihreää, punaista ja sinistä on osana seinäpintojen väritystä sekä kalusteissa. Seesteisempiäkin sävyjä löytyy monesta kohteesta, mutta vahvojen syvien sävyjen ratkaisut tuntuvat nousevan aiempia messuvuosia paremmin esiin. Myös sisustusloungen puolella on iloiteltu korallin, pinkin, oranssin, vaaleansinisen ja vihreän merkeissä. Lopputulos on värien määrästä huolimatta hyvin hanskassa ja onnistunut. Tälläisiä inspiraationlähteitä messuilta itse aina kaipaankin.


8 comments

 1. Harmi kun ei törmätty asuntomessuilla eilen! Vaikka eilen oli vielä kaikki vähän vaiheessa uskon, että tänään kun portit on avattu suurelle yleisölle kaikki on tip-top. Olin itse yllättynyt todella positiivisesti Virkkulankylän yhteisöllisen asumisen viihtyvyydestä ja toimivista ratkaisuista. Oli myös hauska tutustua koteihin, joihin oli "personoitu" siellä asuva henkilö ja tuotu sisustuksella "hahmoa eläväksi". Näihin koteihin ei ole vielä valittu asukkaita.

  Muusikon talo oli kiinnostava ja katsoessani aiempia kuvia sieltä niin hurjasti on saatu kyllä aikaan. Pioneerikoulun tilat olivat mielenkiintoisia myös. Olimme toimittaneet kaikki lattiamaterialit Trendikotiin. Ihanaa värikkyyttä ja ennakoluulottomuutta. Pidin! Myös gallerian Kipa Kirin työt veivät sydämeni ihan täysin.

  Paljon kivaa katsottavaa ja koettavaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan samoilla linjoilla! Virkkulänkylän asunnoissa oli kivasti muutaman tulevan asukkaan esittelytaulu oven pielessä, ja sisustuksessa oli kotoisa ote.

   Lapinjärvitalot olivat muuten toinen mielenkiintoinen kohde seniori- tai muuta tuettua asumista ajatellen. Aika kova veto pieneltä itä-uudenmaan kunnalta, joten hatun nosto tuonne naapuripitäjään :)

   Delete
 2. Värit ovat isossa asemassa ihmisen mielenterveyden kannalta. Väreillä voi hyvin stimuloida omaa psyykettään ja jaksamistaan. Valo ei riitä, tarvitaan värit mukaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Väreillä on kyllä iso merkitys. Värimieltymykset tuntuvat myös välistä hieman muuttuvan. Joskus sitä kaipaa hempeää vaaleanpunaista ja toisinaan taas vaikka tummaa petroolia :)

   Delete
 3. Olen kerran käynyt asuntomessuilla ja silloin ne olivat Heinolassa 2004 muistaakseni. Ihania kuvia, varmasti hienoja taloja ja sisustuksia. Jos olisivat lähempänä voisi olla mukava piipahtaa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla asuntomessut ovat yksi kesien vakiokohteista. Mukava seurata miten rakentamisen ja sisustamisen suuntaukset muuttuvat, ja mitä uusia materiaaleja tai ideoita on tarjolla.

   Delete
 4. Hyvät vinkit. Kerran on tullut käytyä asuntomessuilla ja saatiin paljon ideoita meijän kotiin. Upeita kuvia oot saanu otettua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos on remppa- tai raksamielellä liikkeellä asuntomessuilla, niin varmasti saa ideoita myös noihin omiin projekteihin.

   Delete