Hallå där!

Halloota, viikonloppu! Ja hei myös kaikki sisustuksen ystävät! Oma sisustuskauppani herttanen muutti ihan hiljattain uuteen toimitilaan Loviisassa (Aleksanterinkatu 5). Omatoimisen rempan myötä myymälän seinät muuttuivat savimaalilla harmaiksi ja hieman betonin oloisiksi.

Kaupalla on jo jouluisetkin tuotteet esillä, sillä nuo saapuivat Tanskasta juuri parahiksi myymälän esilleasettelun alkaessa. Vieläkin tosin tavaraa tulee sesonkiin lisää mm. House Doctorilta, Gauhar Helsingiltä, Littlebit designilta ja Svaneforsilta. Muutama muukin tilaus pitäisi vielä ehtiä tekemään, ja pyrkiä pitämään hyllyt täynnä kaupalla sekä nettikaupan varaston puolella.

Minulla oli tuossa välissä ajanjakso, kun en hirveästi joulusta innostunut (omassa henkilökohtaisessa elämässäni siis). Nyt muutaman viime vuoden aikana olen jotenkin kääntänyt kelkkani, ja alkanut innostumaan suoranaiseksi joulu-ihmiseksi. Ainakin kodin ehostaminen valoketjuin, kynttilöin ja pienin havusin jo hyvissä ajoin nostaa kivasti tunnelmaa sekä mielialaa.

Herttasellakin huonekuusi ja muutamat pienet havupuut näyttävät hurjan kivalle, ja ne toimivat ihan sellaisenaan vihreänä tai muutamalla koristuksella tai pienellä paristokäyttöisellä valoketjulla somistettuna.

Joulun trendisävyt tuntuvat olevan tänä vuonna joko pelkistettyyn harmaaseen taittuvaa tai sitten aivan perinteisesti joulunpunaista. Mustavalkoista jouluakin löytyy, mutta selkeästi tuo värimaailma on joulun pientuotteissakin pehmentynyt aiemmasta hyvinkin graafisesta ilmeestä.

Jouluun punainen sopii aina vaan yhtä hyvin, ja itse asiassa puhdas valkoinenkin näyttää ihanan raikkaalta juuri havunvihreän kaverina.

Meillä kotona on ollut tapana, että tyttäret ovat saaneet valita koristeen pari kaupoilta vuosittain. Tarkoitus on, että he saavat joulukoristeita sitten mukaansa, kun omaan kotiin muuttavat. Muuten meidän kotimme joulun koristelu on aika pitkälti perinteistä vuosien takaa. Nuo muutamat uudet jutut sitten piristävät muistoja ja perinteitä kunnioittavia tapoja.

Joko on jouluasia hiukan mielessä?

PS. Meillä on herttasella ensi viikon torstaina (9.11.) iltasella medialle tarkoitettu VIP-tilaisuus. Laita viestiä jos bloggaana tai toimittajana olet kiinnostunut tulemaan vierailulle Loviisan herttasen sisustuskaupalle (alkean kello 18). Saat tarkemmat ohjeet sähköpostitse. Paikkoja meillä on rajoitetusti tarjolla.8 comments

 1. Tänä vuonna tuskin tulee kauheasti mietittyä joulua. Lapset saa jokainen kaksi lahjaa vaikka alunperin se oli vain yksi. Nyt tulee kuitenkin kaksi kun jokainen on pyytänyt omat pehmeät paketit (itse tehdyt) sen yhden ison lisäksi. Tuli kova kiire alkaa väsäillä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lahja-asioita en ole vielä itse miettinytkään, vaan nyt on koristelut ja kodin ehostus mielessä :)

   Omatekemät pehmeät paketit on niitä ihanempia! Onneksi itse saan yleensä jouluna yhdet harmaat villasukat (nytkin jalassa) :)

   Delete
 2. Aivan ihania kuvia <3 Joululahjoja en tule ostamaan, mielestäni yhdessäolo on tärkeintä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joulussa on tosiaan parasta rauhoittuminen arjen keskellä ja läheisten ihmisten läsnäolo tai kyläily ajan kanssa joulun pyhinä.

   Meillä annetaan lahjoja, mutta nyt kun tyttäret ovat jo teini-ikäisiä, niin lahjojen määrä on pienentynyt ja tietysti myös tarkentunut, kun toiveet ovat sangen käytännönläheisiä.

   Delete
 3. Kaunista! Viime jouluna me sairastuimme koko perhe ja jouduttiin viettämään joulun kerrostalokolmiossa. Meitä on 6 henkeä. Joulukoristeitakaan ei ollut. Eskarikaista yritin piristää tekemällä washiteipistä kuusen hänen sänkynsä yläpuolelle. Ensi joululta odotan enemmän! Ihan vielä en ole aloittanut joulun suunnittelua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta tuo, että kun vastaan tulee sairastumisia tai muita ylläreitä, niin joulun juhlintakin saa ihan eri näkökulman. Tai se juhlinta voi sinänsä tuntua ihan sivuseikalta, tai on hieman haikea fiilis, kun ennalta odotettu asia jääkin ihan muun jutun jalkoihin.

   Mukavaa joulun odotusta teidän perheelle!

   Delete
 4. Ihania kuvia! Täällä odotellaan jo kovasti joulua, rakastan kaikkea jouluhömppää, kodin koristelua ja lahjojen hankkimista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Joulun odotus piristää kyllä tätä pimeää vuodenaikaa. Kiva, että kotiakin tulee koristeltua vähän reilummin, ja sitten taas tammikuussa voi nauttia pelkistämisen ilosta :)

   Delete