Kun on kaunista

Viikonloppuna tuprutteli täällä meilläkin lunta. Ajoitus oli melkoisen sopiva Loviisan wanhan ajan joulukodit -tapahtumaa ajatellen. Valkoinen lumivaippa kuorrutti maiseman kertakaikkisen kauniiksi.

Ihastelin talvimaisemaa myös Ruotsinpyhtään suunnalla. Vesistöt ovat vielä osittain avoinna, joten rantamaisema peilaantui kauniisti lähes tyyneen vedenpintaan. Hieman harmaa talvipäivä yhdistettynä lumikuorrutettuun maisemaan näyttäytyi lähes mustavalkoisena kokonaisuutena kuvaajalle. Sieltä täältä pilkisti kuitenkin jokunen rantaheinä tuoden näkymään hipaisun verran vaaleanruskeaa sävyä.

Ulkoilu, maalaiselämä ja luonto ovat tärkeitä voimavaroja minulle. Valokuvaharrastus tuo vielä oman pienen lisänsä ulkona liikkumiseen ja kauniiden yksityiskohtien havainnointiin. Raikkaassa ulkoilmassa on mukava hengähtää, ja ottaa hetki omaa aikaa. Toisaalta myös valokuvaus haastaa oppimaan, ja näkemään asioita uudella tavalla.

Tuli muuten mieleen - näetkö asiat kameran kautta katsottuna pysty- vai vaakasuuntaisena? Minulle on luontaista nähdä (tai sommitella) näkymä pystysuuntaisesti, jolloin kuvan esittämä kokonaisuus pysyy omaan makuuni kompaktisti kasassa. Vaakakuvina tallennan lähinnä juurikin maisemakuvia, mutta välillä nekin hahmottuvat minulle paremmin pystysuuntaisina.

Photo © Lilla Lovisa Photography12 comments

 1. Voi miten tajuttoman kauniita kuvia! <3 Miekin haluaisin kovasti jo kuvailemaan, mutta täällä ei ole vielä noin lumista muuta kuin maassa, jostain syystä lumi ei suostu jäämään puihin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täälläkin on ollut reality check vesisateen jäljiltä :) Ei niin kaunista enää, sanoisin.

   Delete
 2. Kauniita kuvia! Itse hahmotan blogiini ajattelemani kuvat vaakasuuntaisena. Instakuvat sitten taas pystysuuntaisena. Ja aina visioni ei todellakaan vastaa lopputulosta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika moni sanoo ottavansa pääsääntöisesti vaakakuvia. Mulle nuo pystyversiot ovat jostain syystä helpompia :)

   Delete
 3. Replies
  1. Luonto esitteli jälleen kauneimpia hetkiään :)

   Delete
 4. Aivan ihania kuvia, noista saisi upeat taulut kotiin! Minäkin kuvailen suurimman osan kuvista pystysuunnassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maisematauluja pitäisikin suunnitella valokuvasuurennoksina :)

   Delete
 5. Aivan mielettömäm upeita kuvia.

  Itse hahmotan asukuvani aina pystysuunnassa mutta maisemakuvat ovat kyllä tilenteen mukaan.
  Ehkäpä maisemakuvissa vaakakuppi on vaakatasossa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :)
   Pystykuva on pysynyt omana suosikkina jo pitkään, ja välillä pitää ihan muistaa kääntää kamera vaakaan ihan vaikka vaihtelun vuoksi.

   Delete
 6. Satumaisen kaunista, näistähän saisi komiat taulut! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näissä maisemissa kyllä silmä lepäsi (ja kamera kävi :)

   Delete