Pieniä tunnelmapaloja Loviisan Joulukodit 2018 tapahtumasta

Hyppäsinkin sitten aikakoneella suoraan syksystä joulukuun alkuun. Mutta mikäpä siinä, kun aiheena ovat tunnelmalliset Loviisan joulukodit.

Vietin tänään vapaapäivää kiertelemällä muutamia wanhan ajan joulukoteja sekä Loviisan keskustan alueella että Ruotsinpyhtään ruukissa. Loviisanseutu on joulukotien lisäksi virittäytynyt joulutunnelmaan lukuisten joulumyyjäisten merkeissä. Ensi viikonloppuna on muuten vuorossa Malmgårdin suositut joulumarkkinat. Malmgårdin kartanon oma puoti ja joulumarkkinahumu ovat vierailun arvoiset muun joulutohinan ohessa. Loviisan joulukoditkin avaavat ovensa vielä ensi viikonvaihteessa, joten jos et vielä tänä viikonloppuna ehtinyt Loviisaan asti, niin uusi mahdollisuus odottaa sinua vielä joulukuun toisena viikonloppuna.

Joulukodit on tapahtumana erittäin kotoisa ja lämminhenkinen. Joulukotikohteet ovat pääsääntöisesti mukana myös elokuun viimeisen viikonvaihteen wanhat talot -tapahtumassa. Joulukotiversio on pienimuotoisempi, mutta tunnelmaltaan vähintääkin yhtä ihana. Yli 100-vuotiaat talot ovat jouluksi pukeutuneet parhaimpiinsa. Kynttilät, tähdet, valoköynnökset, havut ja kranssit koristavat koteja, ja joulutunnelmaa vahvistaa vielä glögin sekä joulutorttujen tuoksu.

On myös aina yhtä sykähdyttävää nähdä millaisia muutoksia ja projekteja kodeissa on meneillään tai viimeisteltynä. Sisustukseenkin vanhojen talojen asukkaat tuntuvat keksivän aina jotain pientä uutta kulmaa tai asetelmaa. Sen verran voin myös luvata, että näissä tapahtuman kodeissa on joulutunnelmatakuu. Joulukotikiertelyn jälkeen omaan kotiinkin alkaa kaipaamaan ainakin pientä joulusomistusta. Jos ei muuta niin pieni kuusi tai mänty voisi koristaa maljakkoa, ja laittaisiko sitä jo jonkun valosarjankin esille...

Lisätietoja: Visit Loviisa

Kuvissa: Lilla Ljuva (Loviisa), Vackerbacka (Loviisa), Ruotsinpyhtään ruukki (kohde Sahamäki)

 
 

10 comments

 1. Näyttää super upealle kun on voimakkaan värinen talo ja lumi. Kauniita kuvia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Punamullalla suditut pinnat hohtivat tosiaan eilen valkoista ja harmaata maisemaa vasten :)

   Delete
 2. Aivan ihania kuvia ihanista kodeista
  Kaunista joulunodotusta sinulle ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loviisan joulukodit ovat tunnelmaltaan ainutkertainen tapahtuma. Eikä huono lisä ollut ollenkaan tuo lauantain ja sunnuntain välisen yön lumetuskaan :)

   Ihanaa joulunodotusta myös sinulle Outi ♥

   Delete
 3. Tosi upean ja inspiroivan näköistä! 😍

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vanhojen talojen tunnelma yhdistettynä jouluun on aika toimiva kombo :)

   Delete
 4. Ihana idea tällaiset joulukodit joita pääsee kurkkimaan, herättää pikkuhiljaa itsessäkin joulutunnelman joka toistaiseksi vielä kateissa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa mieltä! :) Vanhat talot -tapahtuma, sekä tietysti tämä jouluinen versio, on mainio idea alunperinkin, ja nyt vuosien saatossa homma on vaan parantunut.

   Delete
 5. Aivan kertakaikkiaan upeita kuvia! Olet hienosti tallentanut tunnelman.
  Tuli kertaheitolla ihana joulufiilis :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Kaunis talvisää toi sunnuntain joulukotoiluihin vielä extra kauniin elementin.

   Delete