Habitare 22

Parin vuoden tauon jälkeen oli jälleen Habitarenkin vuoro. Pandemian mittainen tuumaustauko ei ollut Suomen suurinta sisustusmessua juurikaan muuttanut. Kiinnostavimmat ja hauskimmat kokonaisuudet löytyivät edelleen Protoshopin puolelta, Signals-näyttelystä ja messujen eettiseltä alueelta.

Sisustustrendeissä on tällä hetkellä enemmän variaatioita kuin aikoihin, ja se on tietysti mukava asia. Mukaan mahtuu niin pelkistettyä puumateriaalia, värikkyyttä, pyöreitä muotoja kuin rouheampaa luonnonmateriaalien hyödyntämistä. Sisustajan työkalupakista löytyy siis vaihtoehtoja oman maun mukaisen kodin rakentelulle, eikä väri vaihtoehdoissakaan ole kitsasteltu. Uskoisin myös, että laatuun panostava sisustaja ja remontoija kiinnostuu yhä enemmän materiaaleista, niiden pitkäikäisyydestä ja esimerkiksi linjakkaista keittiö- sekä säilytysratkaisuista. Tälläistä Habitaressa edusti Arkken (aiemmin Kitzen), joka luo mittatilausratkaisuja kodin säilyttämiseen.

Signals -osaston rakentamisessa oli jälleen käytetty mielikuvitusta, ja sen eri osioihin oli saatu sijoitettua paljon ajankohtaista nähtävää. Itse kaipaisin (edelleen) tulevaisuuden trendejä haistelevalle osastolle myös katsausta hieman kauemmas tulevaisuuteen. Signals-kokonaisuus kuvastaa mielestäni sitä mikä on juuri nyt trendaamassa. Hauskempaa olisi fiilistellä mitä mahtaa olla luvassa vaikkapa viiden tai kymmenen vuoden kuluttua suomalaisissa kodeissa ja maailmalla. 

Signals-osastolla oli esillä muutama näyttävä silkkimatto, joiden suojaamista osaston rakentajat eivät olleet miettineet ihan loppuun asti ainakaan heti messujen avajaispäivänä keskiviikkona. Toivottavasti osastolla päädyttiin johonkin hyvään ratkaisuun ennen messujen avautumista suurelle yleisölle. 

Kiertelin Habitaressa keskiviikkona muutaman tunnin, ja otin 22 kuvaa vuoden 2022 messuilta. Omaan kotiin kiinnostavimmat jutut löysin Mifukon, Lapuan kankureiden ja Finarten osastoilta. Ostospäätös tosin syntyi vain Nupun söpöllä osastolla: hankin tyttärille uudet bujot*.

*Onko bullet journalille mitään järkevää suomennosta?


No comments