Mehevä mustikkapiirakka

Tytär pyörähti IKEAssa sunnuntaina, ja toi tuomiseksi pienen uunivuoan. Hänellä oli visio, että siinä voi valmistaa sopivan PIENIÄ ruokia ja herkkuja. Hyvin ajateltu!

Tuumasta siis toimeen, ja vuoan onnellinen uusi omistaja googlasi piirakkapohjaohjeita, ja päätyi Kotikokki-sivuston simppeliin, mutta mehevän hyvään ohjeeseen. Uudessa pienehkössä uunivuoassa on riittävän korkeat reunat, ja siinä piirakkakin valmistuu mukavasti kuivumatta.

Minulle jäi tässä diilissä vain teeveden keittäminen ja piirakan kypsymisen odottelu. Valmiin mustikkapiirakan hiukan jäähdyttyä oli aika korkata testiversio, istahtaa sohvalle, ja nauttia iltateehetkestä.

Mustikat ♥

Piirakkapohjan kaveriksi vuokaan meni mustikkajogurttiseos, joka paistui kivasti hieman kerroksittain pohjataikinan kanssa. Tytär oli säästänyt myös osan taikinasta piirakan päälle rennosti ripoteltavaksi.

Ohje:

Tee pohja linkin ohjeen mukaisesti. Mustikkaseokseen tarvitset noin 200 grammaa mustikoita (pakaste), kananmunan, puoli desiä sokeria ja 2 desiä turkkilaistyyppistä jogurttia (kermaviili käy myös). Meillä tuo jogurtti oli jääkaapista löytynyttä Total -jogurttia.

Nauti valmis piirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa tai ihan sellaisenaan. Koskas taas leivotaan?


8 comments

 1. Nam! Mustikkapiirakka on ihanaa! Ja varmasti vielä parempaa, jos siihen tulee jugurttia! Kuulostaa kivalta illalta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustikkapiirakan makuinen ilta on hyvä ilta :)

   Delete
 2. Mehevän näköinen ja varmasti mehevän makuinen piirakka. Minäkin olen välillä saanut nauttia siitä, että omat lapset ovat alkaneet leipoa ja välillä laittaa ruokaa. Ovat ainakin jotakin hyvää oppineet äidiltään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä tyttäret tekee ruokaa ja leipoo. Itse leivon tosi harvoin, joten tälläiset mustikkayllärit katoaa kyllä nopeaan parempiin suihin :)

   Delete
 3. Oi, nam! Mustikkapiirakka on ihan parasta. Mulla on yks tietty resepti, jolla piirakan aina teen, mutta pitäisi kokeilla uusiakin reseptejä :)

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on kanssa yksi mustikkaresepti (kakku), joka on ihan huippu, mutta se on hieman työläämpi. Tälläinen nopea maistuva piirakka on arkipäivänkin ilahdus.

   Delete
 4. Mustikkapiirakka on kyl niin hyvää, itse pyrin nyt sokerista ja jauhoista eroon, niin täytyisi jonkinnäköinen korvike keksiä :) Pelkkiä mustikoita? :D

  www.dailychic.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kyllä mustikat ihan sellaisenaankin toimii. Herkut on monet :)

   Eipä tekisi pahaa tälle keski-ikäiselle kropallekaan pistää sokrut ja jauhot minimiin. Selkäranka, missä olet?!

   Delete