Habitare 2017 - It's in the details babe!

Habitare vuosimallia 2017 on käynnissä. Sisustuksen trendeissä maistuu tällä hetkellä hieman muutoksen tuulet. Eettiset arvot sekä luontoystävällisyys korostuu usean brändin sekä nuoren suunnittelijan ideologiassa. Vaikka varsinainen "trash design" on tänä vuonna hieman pienemmässä roolissa messuilla, ovat pioneerit ja suunnannäyttäjät vaikuttaneet jo sen verran suuren massan ostotottumuksiin, että eettisiä arvoja osataan kysyä, vaatia ja arvostaa.

Eettisyys voi tarkoittaa läpinäkyvää tuotantoprosessia, alkutuottajan työpanoksen arvostamista, raaka-aineiden alkuperän sekä ympäristökuormituksen ymmärtämistä. Parhaissa tapauksissa design yhdistää suunnittelijan sekä käsityöläiset yhteiseen projektiin, jonka lopputulema on kaunis pitkäikäinen käyttöesine.

Signals -näyttely on tällä kertaa mielestäni aika hyvin vainulla. Näyttelyalue on ehkä hieman vähemmän makuuni kokonaisuudessaan kuin viime vuotinen, mutta kyllä alueen näkökannat henkivät vahvasti sisustuksen ja asumisen signaaleja.

Protoshopissa ja Talenshopissa on aina mukava käydä tunnelmoimassa nuorten lupaavien suunnittelijoiden kädenjälkeä. Parasta nuorelle taitavalle suunnittelijalle on tietysti saada prototyyppi tai pientuotannossa oleva sarja ihan varsinaiseen teolliseen tuotantoon. Toivottavasti näitä protoiluja ilmestyy taas tulevan vuoden aikana tuotantoon eri merkkien alle.

United Stories on muuten uusi juttu messutarjonnassa. Tuolla osastolla oli myös pieni pop up ja hyvännäköisiä kulhoruokia valmistava kuppila.

Ja pop-up shoppailusta puheen ollen: ainakin keskiviikkona Mujin pop up -osastolla oli jatkuvaa kassajonoa, eli eleettömät kipot ja kapot lähtivät monen design- ja Muji-fanin mukaan messuilta. Mujikin sen muuten tietää: suomalaisille kannattaa varata pino ämpäreitä osaston nurkalle! Heh.

Tässä siis nippu ensivaikutelmia Treanin tapaan. Ai niin, ja kannattaa koukkasta myös Nordic Buzz -osaston kautta. Siellä on uutta notkeaa designia tarjolla pohjolan eri kolkilta. Loviisalaista osaamista messuilla edustaa Greyscale design omilla printti- ja sisustustuotteillaan. Itse bongasin vielä hauskan uuden tuttavuuden ihan siitä Greyscalen kulmalta. Cardboard Christmas -tuotemerkin alle on suunniteltu kierrätyspaperista valmistettuja pahvituotteita, jotka ovat suunnattu joulusesonkiin. Nämä "Nordic Buzz" pöhinät päätyvät kohta puoliin myös herttasen valikoimiin.

Kuvat:  1,2,3 (Protoshop), 4,5 (Talentshop), 6,7,8 (United Stories), 9 (Eettinen alue / Tikau), 10, 11, 12, 13 (ohjelma-alue), 14 (Anno), 15, 16 (Signals), 17 (Muji pop up)8 comments

 1. Olisipa ihana päästä käymään Habitaressa! Oma viikonloppuni kuluu nyt ihan muissa merkeissä, mutta ehkä ensi vuonna :)

  Muji on ihana! Käyn aina Lontoon reissuilla hamstraamassa kamaa sieltä :D Voi, kun saataisiin se Suomeenkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harkitsen tässä vielä toista käynti kertaa Habitareen, mutta voipi käydä omalta osaltanikin niin, että en enää toistamiseen messukeskuksen hoodeille ennätä.

   Muji-fanitus ei ole ainakaan vielä iskenyt minuun, mutta katselin kyllä kiinnostuneella sivusilmällä ihmisten intoilua Mujin shopissa.

   Kyllähän ne valkoiset vessaharjatkin näyttivät hauskoilta siisteissä riveissä :)

   Delete
 2. Habitareen olis tosi kiva päästä, mutta juuri nyt ei pääse matkustamaan täältä Jyväskylästä Helsinkiin. Sisustusjutut olis kyllä ajankohtaisia, kun muutto uuteen asuntoon lähenee :)

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi näistä isoista tapahtumista tulee ihan kivasti raporttia ja kuvasaldoa eri some-kanaviin, niin pääsee fiiliksiin etänäkin.

   Onnea uuteen tulevaan asuntoon! :)

   Delete
 3. Kuulostaa kivalta! Eettisyys ja ekologisuus, jes! Habitaressa ois kiva käydä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuluttajilla on onneksi tätä nykyään yhä paremmat mahdollisuudet valita tuotteita ja tehdä ostopäätöksiä laajemman tarjonnan pohjalta. Jos vain oma lompsa sallii, niin ehkä hieman kalliimpia, mutta toivon mukaan kestävempiä ja eettisesti tuotettuja brändejä on kiva suosia.

   Delete
 4. Habitaressa olisi kyllä kiva päästä joskus käymään!

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kandee laittaa kalenteriin, jos vain suinkin mahdollista! Aiemmin kävin Habitaressa ihan bloggaajana (aiemman blogini nimissä), mutta tätä nykyään vierailen sisustusalan tapahtumissa myös ammattilaisena. Kumpikn näkökanta on tärkeä, ja kuluttajan näkökulmasta nyt puhumattakaan.

   Delete