Auringonvalolla ladattu

Valo, ilo, energia. Auringonvalolla on kertakaikkisen energisoiva ja akkuja lataava vaikutus varsinkin näin syksyn tullen. Kun peräjälkeen osuu useampi sateinen ja synkkä päivä, niin erityisen ihanalta tuntuu herätä auringon kutkutteluun. Kotonakin alkaa heti katsella nurkkia sillä silmällä: pitäisikö vaihtaa pari tuoretta kukkaa maljakkoon, ja kenties vaihtaa muutama tyynynpäällinen ja pöyhiä sohvaa?

Valo nostaa värisävyt loistoonsa, ja kameran takaa kurkisteltunakin koti näyttää kivemmalle. Samalla tekee mieli vähän testailla kamera-asetuksia, ja googlata ohjeita kuvankäsittelyn värimäärityksiin. Pahus, kun olisi muistanut laittaa ensin raw-asetuksen päälle kameraan, niin olisi voinut tehdä vähän vaativimpiakin kuvakokeiluja. Mutta ehkä joku toinen kerta. Kameran kanssa höpöilyyn saisi kyllä aikaa kulumaan vaikka kuinka paljon. Onneksi on myös kivoja kuvakursseja tarjolla, ja jälleen syksyn aikana meinaan osallistua ainakaan muutamaan kiintoisaan workshopiin, joista jää aina muutama niksi tai vinkki talteen.

Reipasta uutta viikkoa!10 comments

 1. Kauniin valoisa koti sinulla. Kuvasi ovat ammattilaistasoisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marja :)

   Valokuvaus on kiinnostava laji. Kun aikaa ja inspiraatioata riittää, aina voi opetalla jotain pientä uutta kuvaamisen osalta.

   Delete
 2. Kauniita kuvia! Millaisiin wrokshopeihin aiot osallistua, jos saa udella tarkemmin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen tähän mennessä osallistunut yhteen puolen päivän sessioon (Maria Kalmi Photographyn järjestämä). Hänelle on tulossa jatkossa uusiakin eri teemaisia pikku kursseja, joihin tulen varmasti osallistumaan.

   Nyt lokakuun lopulle on varattuna myös Petra Veikkola Photographyn ja Helmivillakon yhteistyönä järjestelmä mielenkiintoinen kuva + kukkakurssi Turun suunnalla. http://www.petraveikkola.com/creative-autumn-flower-photography-workshop-15-10-2017-brinkhallin-kartano-turku/

   Delete
 3. Voi vitsi, miten kauniilta kotisi näyttää! Valo tekee kaikesta kauniimpaa! Workshopit kuulostavat kivoilta! Valokuvaamisessa voi aina kehittyä, ja on mukava oppia uutta!

  Kivaa viikkoa! Toivottavasti saamme nauttia auringon valosta tälläkin viikolla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Minnea :)

   Sehän tuossa valokuvaus -innostuksessa onkin kivaa, että aina voi oppia jonkin uuden niksin tai kamerastakin löytyy ominaisuuksia, joiden olemassa olosta ei tiennytkään :)

   Samoin - toivottavasti aurinkoisia syyspäiviä riittää tällekin viikolle!

   Delete
 4. Valo tekee tosiaan ihmeitä �� aurinkoa tulee taas ikävä kaamoksessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Word! Nautin valosta, kun sitä nyt hieman vielä riittää...

   Delete
 5. Ihana valo! Valokuvakurssille olisi joskus kiva mennä. Haluaisin myös kehittyä kuvaajana ja oppia uusia kikkoja. Mistä tuo ihana vasemmanpuoleinen maljakko muuten on? Onko 50-60 suomalaista lasia...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vihreä maljakko on HK Livingin mallistosta eli ihan uudehkoa tuotantoa. Fiilis siinä vie tosiaan tuonne 50/60-lukulaiseen lasitavaraan.

   Mulla oli aiemmin herttasella HK Livingiä, mutta koska heidän myyntiprosessi on vähän kökkö, niin olen jättänyt muuten mukavan merkin pois valikoimasta.

   Delete