Loviisan Wanhat Talot 2018 - Ruotsinpyhtää

Loviisan wanhat talot -tapahtuma on tältä vuodelta nyt koettu. Elokuun viimeiseen viikonloppuun sijoittuva tapahtuma vetää vuosittain Loviisaan tuhansittain rakentamisesta, sisustamisesta ja puutaloasumisesta kiinnostunutta väkeä. Ainutlaatuinen Loviisan tapahtuma on muutamana viime vuonna poikinut "sisarus" tapahtumia myös muualle Suomeen. Vanhoissa taloissa ja niiden pelastamisessa on oma viehätyksensä, sekä tietysti myös urakkansa. Itsekin lukeudun vanhojen talojen ystäviin, ja ehkä vielä jonain päivänä remontoin vanhaa charmikasta taloa nykyisen uuden yksilön asemasta.

Kiertelin tänään Ruotsinpyhtään ruukkialueen wanhat talot -kohteita. Eilen piipahdin myös muutamassa Loviisan keskustan alueen talossa, ja niistä ajattelin laittaa lähipäivinä erillisen postauksen melko laajahkon kuvasaldon vuoksi.

Ruotsinpyhtään kohteita tänä vuonna olivat Villa Marmeladi, Kuukerpalli, Sahamäki 2, Seppämestarien talo, Rautaparta, Vanha Navetta ja Saarnimäki.

Jokaisessa kohteessa pääsi nauttimaan asukkaittensa näköisestä sisustuksesta ja samalla ihailemaan niin paljasta hirsipintaa kuin hieman modernimpaakin toteutusta. Omaan silmääni viehättäviä kokonaisuuksia ovat kodit, joissa kulahtaneet maalipinnat, vanhat huonekalut ja kenties persoonalliset tapetit yhdistyvät tämän päivän mukaisiin kodinkoneisiin ja mukavuuksiin. On myös kiva nähdä miten erilaiset remonttihaasteet, huonekorkeudet, alkuperäiset rakennusmateriaalit ja mahdolliset murheenkryynit on käännetty voiton puolelle, eli asuttavaksi kodikkaaksi lopputulokseksi.

Kiitos Ruotsinpyhtään kodit!


8 comments

 1. Aivan ihastuttavaa puutaloasumista. Sinulla on niin kaunis kuvakerronta, jota on mielenkiintoista katsella. Vaikka kuvia on paljon niin ei tule kuvaähkyä.

  Todella upeita kuva ja ihastuttavia yksityiskohtia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tuula :) Hyvä, että kuvatarjonta ei mennyt överiksi (säästinkin siis kuvamatskua vielä seuraavaan postaukseen)!

   Loviisan wanhat talot -kodit ovat kyllä toinen toistaan kauniimpia ja persoonallisia.

   Delete
 2. Aivan ihania kuvia!!! Musta vaan ei olis asumaan noissa taloissa, ellei joku ensin pelastaisi sitä mulle taatusti terveellisellä tavalla. Liikaa lähipiirissäkin tapauksia, kun ei ole pelastushommassa käynytkään hyvin. Se on niin surullista. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Remontoimisessa on tosiaan omat riskinsä. Useat talokohteista ovat tosin hirsirunkoisia, ja remontissa ei ole lähdetty lisäilemään muovia eristekerrokseen, joten talo pysyy terveenä. Vanhoissa taloissa on myös usein vetoisuutta, joka toisaalta myös huolehtii mahdollisten kosteuksien kuivumisesta.

   Delete
 3. Sisustuksessa pitää olla sitä jotain. Omalla tavalla tykkään yksinkertaisesta skandinaavisestakin sisustuksesta, mutta jotain juttuja pitää siinäkin olla, jotta asujien persoonat tulevat esiin. Itsekin haaveilen sellaisesta vanhasta huvilatalosta, jonka saisin sisustaa omalla hieman boheemilla tyylilläni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on vähän samat mietteet oman kodin sisustuksen suhteen. Tykkään kyllä skandi-tyylistä ja pelkistetystäkin, mutta omaan kotiin tuppaa rantautumaan myös "kaikenlaista" :)

   Delete