Maalaismaisemissa

Terveisiä väliaikaisesta kodistamme, joka on reilu 50 neliöinen pätkä torppaa. Asunnon pienentyminen aiemmasta noin sadalla neliöllä ei ole mikään helppo juttu, ja väliaikaiseen asuntoon onkin mahdutettu vain välttämättömin. Sekään ei ihan joka kohdassa auta, sillä meidän huonekalumme ovat mitoituksiltaan isomman kodin kokoluokkaa. Pienessä kodissa esimerkiksi ruokapöytä saisi olla mielellään vähän sirompi, mutta muutamaksi kuukaudeksi ei kannata vanhoja mukavia huonekaluja vaihtaa. Niinpä meillä on keittiössä vanha talonpoikaisaikainen pirttipöytä, ja ahdasta sen mukaisesti.

Tilaa löytyy onneksi heti pihamaan puolelta. Vaikka päiväni täyttyvät palkkatöiden lisäksi remonttihommista, niin nautin kyllä ulkoilusta mukavissa maalaismaisemissa. Kotimme on kartanon tiluksilla, ja lähimmät naapurit ovat hevosia, vuohia, kissoja ja koiria. Jostain taitaa välillä kuulua kukon kiekaisutkin.

Tämän hetkisestä kodista on onneksi vain 10 minuutin ajomatka ostamaani remonttikohteeseen, jonka pitäisi muokkautua muutamassa kuukaudessa muuttovalmiuteen. Haastetta tuo se, että talon yläkerta on laitettu aivan atomeiksi, ja rakennetaan uudestaan. Muutakin hommaa on tarjolla lämmitysmuodon uusimisesta vanhojen valurautaisten viemäreiden korvaamiseen nykyaikaisilla materiaaleilla. Aikaa vierähtää siis kiitettävästi tuolla remontin parissa.

Kuvissa kurkataan tämän aamuisen kävelylenkkini maisemiin. Mukavaa maaliskuuta hei!


6 comments

 1. No apua miten ihanalta näyttää tuokin paikka! Tsemppiä remppaan ♥

  ReplyDelete
 2. Oi mitä kuvia! Kiva nähdä, että millainen teidän uudesta kodista tulee remontin jälkeen <3
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä "after" tilannetta minäkin tässä jo kuumeisesti odotan :D

   Delete
 3. Ihanat maisemat ja mahtavaa, että naapureina on esimerkiksi hevosia ja vuohia! Poikanikin juuri soitteli, että heillä on remonttihommia edessä heidän Helsingin talossaan. Päärakennus on päässyt vajoamaan ja sille täytynee tehdä rakennuksen oikaisu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maalaismaisemissa viihdyimme mainiosti, ja tytär on suorastaan jäänyt kaipaamaan tuota väliaikaista pikku kotiamme.

   Toivottavasti poikasi remppa-asiat ovat edenneet mukavasti!

   Delete