Purkutaide valloittaa Keravalla

Taiteen kotitalo on Purkutaide-projektin elämyksellinen kokonaisuus Keravan Ahjossa. Lähes sata taiteilijaa ja taiteen harrastajaa on päässyt toteuttamaan teoksiaan jo hetkisen kuluttua purettavaan kerrostalokohteeseen. Vierailimme talossa tänään ystäväni kanssa, ja olimme molemmat myytyjä. Niin paljon nähtävää ja koettavaa mahtui tähän näyttelyyn. Käytännössä katsoen kerrostalo on lattiasta kattoon täynnä uskomattoman taidokkaasti toteutettua taidetta. 

Graffititaiteilija Jouni Väänänen toimii taiteen kotitalon taiteellisena johtajana. Iloitsen, että hänen kaltaisiaan moottoreita ja tekijöitä löytyy ideoimaan ja toteuttamaan näinkin massiivisia projekteja. Olen ymmärtänyt, että alunperin Keravalla eivät kaikki tahot kannustaneet tai tukeneet hulppeaa ideaa, mutta onneksi se toteutui soraäänistä huolimatta.

En tiedä onko Keravalla Ahjon kaupunginosassa aiemmin nähty purkutaidenäyttelyn vetämään kansanpaljoutta. Olen itsekin hurautellut useamman kerran Keravalle nyt näyttelyn alettua. Onpa siis tullut samalla Kerava - Tuusula - Järvenpää akseli tutuksi. 

Taiteen kotitalo on tietääkseni avoinna vielä 16.8. asti, joten jos kiinnostuit näyttelystä tai olet sinne jo muutenkin suunnitellut matkaavasi, käytä tilaisuutesi hyväksesi ajoissa. Ja jos näyttelyssä ehdit jo vierailla, kerro mitä pidit siitä?
7 comments

 1. Onpa kyllä upeita taideteoksia! :)

  ReplyDelete
 2. Bloggaajat on kyllä todella paljon kirjoittaneet tästä paikasta. Upea paikka :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä, että media on huomioinut näyttelyn laajasti... myös bloggaajat!

   Delete