Asuntomessut 2022

Asuntomessut pyörähtivät tänään käyntiin, ja toivottavat kävijät tervetulleeksi Naantalin Lounatuulen kaupunginosaan. Oman puhelimeni karttasovellus ei ollut ihan päiväntasalla Lounatuulen sijainnista, mutta kaikesta huolimatta oikea osoite löytyi seuraamalla tienvarsiopasteita perille asti. Uusi kaupungiosa sijaitsee kalloisessa maastossa mäntymetsän ympäröimänä. Yhdeltä sivulta aukeaa peltomaisemaa, ja toisella sivulla pilkistää merenlahti. 

Tämän vuoden Asuntomessuista päällimmäiseksi jäi mieleen hirsirakentaminen ja puumateriaalin käyttö muutenkin sisustusmateriaaleissa ja pinnoissa. Alueella on toki myös useampi kivitaloprojekti ja muitakin ulkoverhoilumateriaaleja. Ennakkoon Dekon julkaisun pohjalta odotin melko hillittyä värikarttaa niin kohteiden ulkoväritysten kuin sisustusvalintojenkin suhteen. Paikan päällä hillittyjen sävyjen lisäksi sisustuksista löytyi melko usein ripaus metsänvihreää ja muutamassa kodissa toki ihan mukavastikin värejä. Keittiöt olivat pääsääntöisesti jotain muuta kuin valkoista värityksiltään. Itse ainakin rekisteröin ruskeita, sinisiä, harmaita ja vihreitä keittiökaapistoja Asuntomessualueen kohteista.

Messualueen kodeissa on isoja ikkunoita, jotka avautuvat metsänäkymiin. Tontit vaikuttivat pienehköiltä, ja metsää oli rakennusten ympäristöön säästetty runsaasti. Monen tontin pihaviimeistely näytti tarkoittavan muutamaa rullaa kunttaa, joka sitoi tonttimaan saumattomasti ympröivään metsikköön.

Kohteissa on nähtävillä lukuisia porealtaita eri valmistajilta. Saunat näyttävät edelleen olevan ennen kaikkea lasiseinäisiä ja sävyltään lämpökäsitellyn puun ruskeita. Muutama vaalea ja myöskin musta sauna löytyi joukosta. Aiemmat spa-neliöt ovat supistuneet maltillisiksi suihkutiloiksi, mutta pintamateriaalivalinnoissa liputetaan edelleen eleetöntä ja linjakasta muotoilua sadesuihkuineen.

Itse en messuilta löytänyt mitään kovin yllätyksellistä taikka uutta ideaa. Kiinnostavin pintamateriaali oli kipsitasoitus Villa Pinnan sisätiloissa, ja se näyttikin sangen hyvälle. Kalkkitasoitetta voisin minäkin kokeilla tänne omaan remonttikohteeseen näkemäni pohjalta.

Messujen mukavinta antia oli tälläkin kertaa rakennuttajat, jotka ovat nyt luoneet tulevan oman kotinsa täysin omien toiveidensa ja sisustusmakunsa mukaisesti. Messuilla on usein mukana myös muutama nappivalintoja tekevä ammattisisustaja, joiden projekteja on aina mukava päästä katsastamaan.

Naantalin Asuntomessut pähkinänkuoressa:

 • Hirsi- ja kivitalot
 • Puurima sisustusmateriaalina
 • Piharakentaminen kuntalla
 • Pore-altaat
 • Maltilliset neliöt niin pihalla kuin sisällä
 • Talojen tumma ulkoverhoilu
 • Vihreä tehosteväri sisustuksessa
 • Aurinkoenergia ja maalämpö
 • Isot ikkunapinnat 
 • Metsämaisemat1 comment

 1. Mukavaa elokuuta toivotan puolestani sinulle Suvi! :)

  ReplyDelete