Kurkistus jouluun

Loviisan joulukodit eli wanhojen talojen joulu -tapahtuma herätti minut tuttuun tapaan joulutunnelmaan. Omassa kodissa joulua tulee ripoteltua tupaan vähitellen joulukuun aikana. Pikku hiljaa olen alkanut itsekin omaksua joulukoristelun aloittelua hieman aiemmin. Mukavastihan tämä joulun kimmellys keskeyttää pimeän selän, ja ilahduttaa vähintäänkin kynttilöin ja muutamin havunoksin.

Kurkistin lauantaina Vackerbackan joulutunnelmaan, ja tänään sunnuntaina ulkoilin Lilla Ljuvan ja Pitkänpöydän talon kautta. Meillä Loviisassa onkin mikä parhain talvinen ulkoilusää lumisine maisemineen ja pikku pakkasineen. Joulukoteihin sisään astuessa vierailijan toivottaa tervetulleeksi jouluiset koristelut, kynttilöiden tuike sekä iloiset tervehdykset. Nyt sunnuntaina ainakin aamupäivästä joulukoteja sai kierrellä omaan rauhalliseen tahtiin. Lauantai lienee ollut selkeästi se suositumpi päivä vierailla Loviisassa. Tosin sunnuntaihan tässä on vasta kääntymässä iltapäivän puolelle, ja joulukotien ovet ovat edelleen avoinna vierailijoille. Siitä tulikin mieleen, että pitäisikö vielä lähteä uudestaan liikkeelle, ja käydä samalla nauttimassa iltapäiväteet Kuninkaalammella.

Iloista joulun odotusta!

2 comments

 1. Aivan ihania Loviisan joulukoteja taas jälleen kerran ja kaikki tuttuja taloja jo monien vuosien takaa. Harmi kun itse en pystynyt tänä vuonna osallistumaan. Ehkä taas ensi vuonna. Kiitos upeista kuvista, joilla pääsin tunnelmaan ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla on toki täällä Loviisassa kotikenttäetu, ja jouluista tunnelmaa voi käydä kiertelemässä pienimuotoisestikin, kuten tänä vuonna :)

   Mukavaa joulun odotusta Marjo!

   Delete