Loviisan Asuntomessut

Ihana Kuningattarenrannan Asuntomessualue Loviisassa on nyt avoinna messuvieraille 6.8.2023 asti. Näin loviisalaisena olen saanut seurata aitiopaikalta oman kaupunkini asuntomessutaivalta sekä uuden kaupunginosan syntyä Loviisanlahden vastarannalle. Messukodeista onkin mitä kaunein näköala vanhan kaupungin eli alakaupungin suuntaan. Merinäköalan lisäksi Kuningattarenrannan asukkaat voivat silmäillä vastapäisen Laivasillan näkymiä. Loviisan kirkontorni siintää maisemassa ylimmäisenä.

Tämän vuotisten messujen suunnitelmissa oli muun muassa kasvihuonetalo ja kelluvia koteja. Jälkimmäinen projekti loppupeleissä toteutuikin suunniteltua pienimuotoisemmin eli yhden kelluvan talon muodossa. Saimme tämän yhden kelluvan talon Kuningattarenrantaan loviisalaisista yrittäjistä koostuvan porukan ansiosta. Olikin tosi kiinnostavaa päästä kohteeseen Lovisea vierailulle. Mediapäivänä kohteen viimeistely oli vielä hieman kesken, mutta kokonaisuus kyllä todella mukava. 

Perinteisempää kotoisuutta Loviisan messuilla edustavat esimerkiksi kohteet Villa Aurora, Lilla Hygge, Linnatuuli ja Kuningattarenhelmi. Kannustalon Maininki (kohteet 3-4), sekä ulkoverhoilultaan vihreä rivitalokohde Loviisan majakka, tarjoilivat väri-iloa sisustuksen ja pintamateriaalien valinnoillaan. Loviisan majakan sijainti on kyllä aivan mainio Loviisanlahden pohjukassa katseen suuntautuessa merelle päin. Kohteen pihaistutuksissa oli myös kiinnostava maksaruohomatto, joka oli jo lyhyessä ajassa maisemoitunut pihalaatoituksen ja istutusten ympärille. 

Graafista mustaa tunnelmaa tarjoili messuilla myös useampi kohde, ja näistä kenties näyttävin kokonaisuus oli rakentunut Villa Havetin valkoisen ulkokuoren taakse. Kohteen pintamateriaaleissa oli runsaasti näyttävää kivipintaa ja johdonmukaisesti mustavalkoinen väripari löytyi jokaisesta tilasta. Kodissa on erillinen treenihuone, jonka ikkunasta voi tiirailla merimaisemaa. Terassialueen kaunistus on vanha käppyräinen mänty.

Puunsävyiset keittiöt ja sisäverhoilujen puupinnat ovat edelleen läsnä sisustuksessa. Näiden kaverina on nähtävissä murrettuja sävyjä, mutta nyttemmin sisustustrendeissä on nähtävillä myös kirkkaiden perusvärien paluu. Tyylejä on onneksi moneen lähtöön, ja se tekee Asuntomessujenkin silmäilystä kiinnostavampaa.
2 comments

  1. Tyylikkään näköisiä ratkaisuita ja upeaa meren läheisyyttä. Pidän myös siitä miten paljon luonnonvaloa kohteisiin tulee. Itselleni tuli este pressipäivänä joten tämän vuoden Asuntomessut taitavat jäädä osaltani välistä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merenranta on tosiaan upea Kuningattarenrannassa. Messut pyörivät ja vielä ehtii paikan päälle kohteita ihailemaan!

      Delete