Herttanen 10 vuotta

Tadaa! Kymmenen vuotta meni hujauksessa myös oman sisustuskauppani herttasen osalta. 2013 loppuvuodesta inspiroiduin pistämään pienen sisustuspuodin pystyyn Pernajan kunnan entiselle kunnantalolle. Ihan ensimmäinen herttanen oli 18 neliön entinen kunnanjohtajan työhuone. Samaiselle kunnantalolle pisti useampi muukin pienyrittäjä oman yrityksensä pystyyn. Annoimme yhteiselle sijainnille pilke silmäkulmassa nimeksi Pernå Market, ja teimme yhteistä mainontaa tuon nimikkeen alla.

Omaksi yllätyksekseni asiakkaat ottivat asiakseen ajaa Pernajan Kirkonkylälle, ja meillä oli oikein vilkas ensimmäinen joulumyynnin sesonki. Kymmenen vuotta sitten esimerkiksi Ib Laursenin tähtihuivit olivat kuuminta hottia, ja silloin vielä alaikäiset tyttäreni kävivät aamusella avukseni purkamassa huiveja esille Tanskan kuljetuslaatikoista. Iltaan mennessä huiveja muun muassa oltiin myyty niin paljon, että seuraavana aamuna tyttäret jälleen poistivat huiveja pakkauksista ja asettelivat esille.

Pari sesonkia meni Pernajassa, ja sen jälkeen päätimme toisen kauppiaan kanssa siirtää businekset Loviisan keskustaan. Löysimme vierekkäiset tilat, ja pystyimme jatkamaan yhteistyötä puotiemme merkeissä. Kummallakin oli tässä vaiheessa myös nettikaupat kivijalan tukena.

Herttasen kivijalkahistoria on kuljettanut myymälää useamman osoitteen kautta. Olen testannut Loviisan ykkös katuja, ja eri kuntoisia liiketiloja. Loviisassa sisustus- ja lifestyletyyppinen kauppa kannattaa kesäsesonkina ja tietysti joulumyynnin aikaan. Myös nettikaupparintamalla on tapahtunut murrosta kymmenessä vuodessa. Aiemmin pystyi hyödyntämään esimerkiksi Facebook-alustaa mainiosti mainontaan, mutta tänä päivänä alusta on vetänyt maton (eli näkyvyyden) yrittäjän alta. Aiemmin postatessasi vaikka tuote uutuuksita, herttasen sivun tykkääjät näkivät laajasti postaukseni. Tänään asia on todellakin toisin. Itse en ole jaksanut hirveän aktiivisesti painaa päälle ja etsiä uusia kanavia ja ratkaisuja mainonnan osalle. Herttanen on osittain saanut pyöriä leppeästi sesonkien ulkopuolella. Nyt taas joulun alla homma toki pärähtää ihan orgaanisestikin aktiivisemmalle tasolle.

Muutama viikko sitten kävelyllä ystävän kanssa huomasin yhden kivan liiketilan olevan tyhjillään Loviisan Alakaupungissa. Tuumasta toimeen, ja otin yhteyttä kiinteistön omistajaan. Näinpä käynnistimme tyttären kanssa jouluputiikin Loviisan Kuningattarenkatu kakkoseen 2.12. lauantaista lähtien. Tervetuloa joulupuodillemme siis 23.12 asti!

Ohessa hieman tunnelmakuvia herttasen joulupuodilta!
2 comments

 1. Onnea 10-vuotiaalle Herttaselle ♥ Minä olen ensimmäistä kertaa vieraillut Herttasen kivijalkamyymällä joulukuussa 2016 ja siitä syntyi myös blogiin postaus. Puoti oli silloin Loviisassa ja osoitteessa Mariankatu 20.

  Hymyilytti kun kirjoitit Ib Laursenin tähtihuiveista ja siitä valtavasta huivibuumista, joka vallitsin muinoin. Ostin oman huivini Pietarsaaresta yhdestä sisustusliikkeestä työmatkalla ollessani. Herttasen ensimmäisellä käynnillä iskin silmäni Bloomingvillen sängynpeitteeseen, jossa oli myös tähtiä mutta koska olin juuri ostanut uuden peitteen jätin ihastukseni puotiin.

  Löysin myös postauksen syksyltä 2017 kun Herttanen oli osoitteessa Aleksanterikatu 5. Sain kutsun uuden liikkeen avajaisiin muutaman muun bloggarin kera. Iskin silmäni silloin Svaneforsin apinakynttilän jalkaan ja kävin ostamassa sen itselleni sitten Loviisan Joulukotien aikaan joulukuussa. Apinasta riittää aina juttua kun meillä käy vieraita ja se on varsinainen hyvänmielen tuottaja.

  Joulukuussa 2019 Herttasen joulupuoti oli osoitteessa Aleksanterinkatu 8. Muistan, että ulkona ei ollut yhtään jouluinen sää vaan vettä vihmoin vaakatasoon mutta puodissa oli kotoisan jouluiset tunnelmat. Iskin silmäni silloin House Doctorin pikkuisiin jouluautoihin, jotka meillä aina jouluna otetaan esille ja niitä on hankittu lisääkin.

  Herttasesta on paljon ihania muistoja ja harmi etten tänä vuonna ehtinyt osallistua Loviisan Joulukodit -tapahtumaan ja poiketa samalla Herttasessa. Onneksi on olemassa myös nettikauppa joten klik klik sinne katselemaan.

  Onnea vielä kerran Herttanen ja Anne ♥

  ReplyDelete
 2. Kiitos Marjo ihanista muistoista vuosien varrelta ♥ Se Svaneforsin kynttilänjalka onkin upea ja hauska katseenvangitsija! En kerinnyt sellaista aikoinaan itselleni kotiin hankkimaan, kun olivat niin kovin suosittuja :)

  ReplyDelete