Jouluisia

Howdy cowboys! Vuosi alkaa vedellä viimeisiään, ja välipäivien ratoksi olen roudannut herttasen jouluputiikilta tavaraa takaisin kotivarastolle, ja ollut muutenkin töissä. Kodissamme on tottakai edelleen joulutunnelmaa esillä. Uudenvuoden jälkeen on sitten aika laittaa joulu pakettiin, ja aloittaa uusi vuosi pelkistetysti puhtaalta pöydältä.

Jouluna meillä oli vilinää ja vilskettä, kun lapset ja lapsenlapset olivat kyläilemässä. Taaperoiden joulutouhuja ja ihmetystä oli mukava seurata, ja laittaa aaton ruokapöytään kattausta isommalle porukalle. Meillä joulun koristelu sujuu rennosti yhdistellen perinteistä joulunpunaista hieman kitchimpään sekametelisoppaan, eli koristusten joukkoon mahtuu niin astronauttia kuin pähkinänsärkijöitäkin. Pääasia jouluvietossa on kuitenkin yhdessäolo, kiireettömyys ja joulunilo.

Joulupäivän aamusella ulkoilimme perheen pienimpien kanssa, ja kolmevuotias pääsi testaamaan uusia suksiaan. Moneen kertaan nuo lapsoset varmistelivat, että saavat viedä mummulassa avatut lahjansa omaan kotiinsa. On tuo joulu kerrassaan hämmentävä ja outo juttu pienoisille.

Vieraiden pikku hiljaa kotiutuessa olen katsellut lukuisia elokuvia ja lukenut pari kirjaa. Tapaninpäivänä ystävän kanssa ulkoilessa totesin jo hieman kyllästyneeni rentoiluun. Kummasti pari päivää ihan vapaata kelluntaa tuntuu olevan riittävästi. Kohti uutta vuotta siis!


1 comment

  1. Ihania joulun tunnelmakuvia. Meillä joulu jatkuu vielä tuonne Nuutin päivään saakka joten ehdin hyvin fiilistellä tätä aikaa. Joulummehan alkaa aina Tuomaan päivästä. Varmasti ihanaa nähdä lastenlasten riemu jouluaattona. Meillä kun joulussa ei pikkuisia ole mukana tällä hetkellä niin kaikki joulupukki jutut ovat tauolla. Hyvää vuodenvaihdetta ♥

    ReplyDelete