#Elohuone yhdistää

IKEAn uusi vuosi alkaa syksystä, jolloin monien odottama IKEAkuvasto julkaistaan. Tämän vuoden teemaksi on valittu olohuone, joka täällä Suomen IKEAssa on nimetty uudelleen elohuoneeksi. Sanaleikin takana on aimo annos näkemystä tämän päivän kotien arkipäivästä ja elämästä: olohuoneen käyttötavat ja -tarkoitukset ovat ihan viime vuosina alkanut viilaantumaan monipuolisemman yhdessäolon suuntaan. Varsinkin erilaisten teknisten härpäkkeiden myötä perheenjäsenet kokoontuvat kyllä usein toistensa läheisyyteen, mutta saattavat jokainen kuitenkin keskittyä omaan puhelimeensa tai muuhun näyttöön tai laitteeseen. Sohvilta, säilytyskalusteilta, pöydiltä ja tuoleilta vaaditaankin monikäyttöisyyttä ja muunneltavauutta. Parhaimmillaan tämä tarkoittaakin esimerkiksi sohvan muokattavuutta omiin tarpeisiin tai vieläkin yksityiskohtaisemmin erilaisiin käyttötapauksiin. Samainen sohva voi olla työpiste, varavuode, leffateatteri, istumapaikka, lukusali tai päiväunipiste. Tämä asettaa tietysti huonekalujen laadulle, kestävyydelle ja ulkonäöllekin vaatimuksia.

Erilaisten tyylien monimuotoisuus kuvastaa mielestäni myös tämän hetkisiä sisustustrendejä. Edelleen luonnonläheisiä, harmoonisia sisustuksia rakastava löytää mielyttäviä tuotteita kotipesänsä rakenteluun. Värisävyissä on beigeä, valkoista, harmaata sekä mustaa. Monille on myös tärkeää tuoda kotiinsa luonnonmateriaaleja ja erilaisia materiaalin tuntumia. Nahka, sisal, pellava, villa sekä erilaisista kierrätysmateriaaleista valmistetut uusiotuotteet täydentävät valikoimaa, ja muistuttavat myös eettisen tuotannon tärkeydestä.

Värien aika on myös täällä! Kirkkaiden pinkkien ja keltaisten ystävä löytää taatusti hauskoja tuotteita kotiinsa IKEAn uudesta kuvastostakin. Näiden lisäksi myös murretummat sävyt kuten tiilenpunainen, sinapinkeltainen, luumu, petrooli ja tummanvihreä ovat kovastikin pinnalla. Tälläiseen sisustukseen kun asettelee vielä aksentiksi hieman messinkiä tai kultaa, niin arkikin alkaa näyttäytymään juhlavana.

Tummempien sisustussävyjen seurana fotorealistiset kukkatapetit näyttävät muuten aika vaikuttaville. Kukkatapettia nähtiin myös IKEAn kuvastopressitilaisuudessa eilen. Kaapelitehtaan tilaan oli rakennettu neljä erilaista malli olohuonetta, ja yhdessä näistä oli nimenomaan tuo tunnelmallinen tumma fiilis kukkatapetein kaikkinensa. Yönsininen samettisohva täydensi kokonaisuuden.

Pressitilaisuuteen oli jälleen keksitty IKEAlaisten toimesta jotain uutta. Tilaisuuden osallistujat saivat halutessaan ottaa yläilmoista kuvia paikalle rakennetuista "elohuoneista". Itsekin tyttären kanssa tuollaista ihmettä testattiin.

Kuvakollaasin kuvat: Photo Pasi Salminen © / Muut kuvat Trean sisustusblogi 

6 comments

 1. Todella ihanan näköistä, IKEA kyllä hoitaa nämä pressijutut aina kotiin! HOukuttelin mammaa käymään Ikeanreissulla meikän kanssa vielä ennen lukuvuoden alkua ja toivottavasti saankin lisää säilytystilaa tuolta reissulta!

  hanna
  www.hannamariav.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. IKEA tosiaan osaa pressipäivät :) Ja jos näin "vaativan" yleisön saa tulemaan paikalle, niin parastahan sitä kannattaa laittaakin peliin :)

   Säilytysideoita kaipaisi tämä omakin työpiste. Ehkäpä Ikeaan mekin!

   Delete
 2. Itse tykkään sisustuksessa vaaleista sävyistä ja näin ollen värikkyyttä hieman vierastankin. Hyvältä näyttää kuitenkin Ikean uudet tuulet! :)

  https://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä oman kodin sisustus on sekoitus vähän kumpaakin maailmaa :) Ikean tilaisuudessa yksi olohuoneista oli harmoonisesti stailattu, ja se olikin huippu sisustajan sekä bloggaajan työnäyte.

   Delete
 3. Oli kyllä tosi inspiroiva tuo tapahtuma, mulla tosiaan kävi kameran kanssa klassiset ja pyörin paikan päällä ilman akkua. :D Onneksi siellä oli niitä pressikuvia mitä sai napata. Satuin muuten käymään viikko sitten sunnuntaina Vantaan Ikeassa ja siellä oli tosiaan jo monia tuotteita myynnissä joita hypistelinkin ihan fiiliksissä. :)

  - Nina / Monta syytä rakastaa

  http://www.montasyytarakastaa.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä tuolla omaa kameraa välttämättä tarvitsisikaan, mutta kivahan se on aina omia taitoja koittaa petrata, varsinkin vähän hankalimmissa valo-olosuhteissa.

   Itse odotan erikoismalliston (Eftertanke) käsintehtyä keramiikkaa Ikeoihin (piti vissiin tulla lokakuun ekalla viikolla... ehkä) :)

   Delete