Jos metsään haluat mennä nyt

Taannoinen valokuvauskurssi poiki jo lisää inspiraatiota. Dasha Pearsin IG-tilillä käynnistyi valokuvahaaste, johon päätin minäkin osallistua. Tehtävänannosta piti valita kolme määrättyä elementtiä, jotka omasta kuvasuorituksesta tulee löytyä. Omat valintani ovat metsä, lamppu ja "monistaminen", eli omissa kuvissani lamppuja on nähtävillä enemmän kuin yksi.

Itse asiassa alkuperäinen ideani ei ihan onnistunut. Lainasin aggregaatin, jotta saisin metsään sähkövalon mukaan. Aparaatti toimi siinä mielessä, että se kyllä lähti käyntiin ja putputteli, mutta ei tuottanut virtaa pistorasiaan. En siis ripustellut metsään kattokruunuja taikka muodikkaita led-valoketjuja, vaan ryysin lähikaupasta hankkimaan muutaman myrskylyhdyn näköisen patterivalaisimen.

Malliksi suostui tyttäreni, ja pyysin häntä laittamaan tummahkoa huulipunaa, ja muutenkin astetta dramaattisemman meikin. Asuksi valikoitui hieman halloween-henkinen takkimekko. Tarkoitus oli pitää värimaailma suhteellisen hillittynä, sillä kesäinen metsä tuo aina tuon vahvan vihreä elementin kuviin. Lisäksi tuossa meidän lähimetsässä on kiva vanha rakennus, joka toimii osassa kuvista myös taustana.

Treania voi muuten seurata myös IG:ssä tai Facebookissa!

PS. Melko impulsiivisesti laitoin eilen pystyyn vielä erillisen IG:n nimellä Lilla Lovisa Photography. Tässä kun on ollut muutamia kuvaprojekteja, niin on herännyt kysymys millä nimellä tai tilillä asiakasosapuoli tägää ottamani kuvat. Lilla Lovisa on siis syntynyt!
10 comments

 1. Upeita kuvia. Vihreää vasten saa kauniita kuvia otettua <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Kesän vehreydestä kannattaa ottaa nyt kaikki ilo irti!

   Delete
 2. Vau!
  Olisin mieluusti nähnyt myös alkuperäisen idean sähkövalokuvat <3 Kuulostaa nimittäin upealta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, olisi kyllä ollut kiva raahata nuo lamput metsään. Kaikki oli jo valmiina kottikärryssä lähdössä, mutta sähkö ei halunnut tulla mukaan.

   Delete
 3. Onpas upeita kuvia! Mielenkiintoinen tuo alkuperäinen idea! Harmi, että masiina ei toiminut.

  https://lifewithhannamari.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vaikka tämä olikin ihan oma vapaaehtoinen harjoitelma, niin varasuunnitelma on aina hyvä olla :) Kieltämättä lamput puissa olisi ollut ihan kiintoisa visuaalinen kokeilu.

   Delete
 4. Mahtavia kuvia. Mulle valokuvaus on täysin vieras taiteenlaji. Hausja nähdä, miten paljon suunnittelua ja hahmottelua siihen liittyy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tälläiset ennaltasuunnitellut kuvaussessiot tietyn aiheen tai idean ympärille on tietysti oma lajinsa.

   Delete
 5. Näistä tuli tosi ihania ja tunnelmallisia!

  hanna
  www.hannamariav.com

  ReplyDelete