Kohtaamisia, valokuvausta ja hevosvoimia

Sattumuksia. Elämä on sattumusten sarja. Tai kohtaamiset. Ne ovat puolestaan se ainesosa, joka tekee elämästä mielenkiintoisen.

Sattumalta istuimme oman kaveriporukkani kanssa samaan pöytään (loviisalaisessa kuppilassa) erään nuoren naisen kanssa. Keskustelu kääntyi melkein heti kättelyssä hevosiin ja ratsastamiseen. Aikani keskustelua sivusta seuranneena tuumasin, että minusta olisi kiva päästä joskus kokeilemaan myös hevoskuvausta. Tästä se ajatus sitten lähti samantien liikkeelle, ja hevoskuvaussession päätimme järjestää heti ehtiessä.

Alkukesän nopeasti ohi menneeseen omenapuiden kukintaan emme valitettavasti enää ehtineet mukaan (ompun kukat olisivat olleet aika kiva tausta hevoselle ja ratsastajalle), mutta vehreä maalaismaisema toimii taustana noin nyt muutenkin.

Minulla ei ole heppatyttötaustaa, joten ennakkoon ajateltuna oletin hevosen olevan eläimenä herkän, ja ehkäpä myös hieman säikyn ainakin uusien asioiden suhteen. Itse maatilalla pääsimme kuitenkin nopeasti valokuvauksessa asiaan, kun eläinten käsittely oli omistajan puolesta niin kokenutta ja varmaa. Hevonen ja muut ympärillä pyörineet eläimet vaikuttavat pikemminkin uteliailta ylimääräistä ohjelmanumeroa kohtaan, kuin aroilta.

Päivän päätähtenä toimi aikamiespoika Lenni, mutta kuviin pääsivät myös Lennin jengistä pari muutakin tyyppiä unohtamatta eläinjengin "mammaa".

Ideoita hevoskuvauksen suhteen jäi vielä mahdollisiin seuraaviinkin kuvaussessioihin. Lisäksi myös vuodenajat ja vaihtuvat säät tarjoilisivat eläinkuvaukselle erilaisia taustoja. Oman vähäisen kokemukseni perusteella sanoisin, että eläinkuvauksessa ollaan aina loppupeleissä liikkeellä eläimen ehdoilla, eli mahtavia otoksia joko syntyy tai sitten ei. Jos liikkeellä ollaan rennolla aikataululla, niin hyviä kuvia syntyy helpommin.10 comments

 1. Kauniita valokuvia! Oletpa taitava! Vitsit kun itsekkin oppisin joskus kuvaamaan muitakin kun epäselviä ja tärähtäneitä kuvia :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :)
   Ehkä hieman malttia kuvaukseen, eli paina kameran laukaisinta hieman hitaammin, jotta kamera ehtii tarkentaa?

   Delete
 2. Todella upeita ja hienoja kuvia! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Hevoskuvaamisen kokeileminen oli kyllä mieluisa harjoitus :)

   Delete
 3. Todellla kauniita kuvia! Ihana seesteisyys ja ilo välittyy niistä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Outi! :) Maalaiselämää kesäisessä Suomessa... tunnelmaahan tuossa on ihan luonnostaan.

   Delete
 4. Voi vitsi mitä kuvia. Oon niin entinen hevostyttö ja haaveilen taas ratsastamisen aloittamisesta, mutta aika ja raha eivät sitä ainakaan toistaiseksi ole mahdollistanut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vaikka mulla ei olekkaan hevosharrastustaustaa, niin voin hyvin uskoa, että siinä on ajanviete, joka vie mukanaan :)

   Delete
 5. Ihania kuvia! Hevoset ovat niin upeita eläimiä. 🐴 Itse olen valitettavasti allerginen kaikille karvakuonoille. Kuvista välittyy ilo ja rakkaus eläimiin ja luontoon.☘️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hevonen on totta tosiaan näyttävä eläin. Ja kuvauksellinen! Tosin osasi tuo kuvauspäivän ykkös tähti Lenni vetää myös aika reipasta koomikon roolia :)

   Delete