Asuntomessut 2019 - viimeistelyä vaille valmista!

Vierailin tänään kesän tulevalla asuntomessualueella Kouvolassa. Pioneeripuisto on entinen kasarmialue punatiilisine rakennuksineen, jotka ovat olleet osittain uusiokäytössä. Nyt asuntomessujen toimesta vähällä käytöllä ollut alue saa uuden elämän. Kasarmialue on täydentynyt uusin pientaloin, ja rapistumassa olleita vanhoja rakennuksia on korjattu. Korjausrakentaminen onkin yksi asuntomessujen teemoista. Alueen punatiiliset rakennukset ovat hurmaavia, ja minua ainakin sykähdyttää tieto, että rakennukset on otettu hyötykäyttöön. Vanhoissa rakennuksissa on yleensä mukava huonekorkeus ja kauniit ikkunat. Myös tehdasmainen loft-tyyli luo hulppeat puitteet luovalle sisustajalle.

Sisustajia messuilla on ajateltu entistä enemmän. Talokohteiden lisäksi Pioneerikoulun tiloissa tulee olemaan tarjolla kohde Trendikoti inspiroimassa messukävijöitä uusimmista sisustustrendeistä. Edellämainitun naapurissa on puolestaan sisustuslounge, jossa pääsee syventymään sisustusmateriaalien maailmaan. Pioneerikoulun tilat ovat muuten myös sangen kauniit isoine ikkunoineen ja korkeine huoneineen. Tämä rakennus on myös mukana korjausrakentamisen teemassa.

Uutta rakennuskantaa alueelle on rakentunut monipuolisesti. Pienrivitalon muodossa näytillä on laadukkaampaa vuokra-asumista, seniori-ikäiselle asukkaille on tarjolla kylämuotoista asumista pientaloissa, ja joukossa on tietysti myös eri kokoisia ja näköisiä omakotitaloja erilaisiin tarpeisiin.

Useat messukohteet alkavat olemaan jo aika hyvässä mallissa sisätöiden puolesta. Alueella taidetaan paiskia vielä viimeistelyjä ja varsinkin pihahommia nämä jäljellä olevat viikot ennen heinäkuun kahdettatoista, jolloin messut aukeavat vierailijoille. On siis mielenkiintoista päästä uudelle vierailulle hetkosen päästä, ja nähdä messualue täydessä loistossaan. Kymijoen kylkeen rakentuvan alueen kaava on muuten hyvinkin onnistuneen oloinen. Rakennukset on pääsääntöisesti sijoitettu tonteilleen niin, että asukkaille on saatu kauniit näkymät ulos luontoon yksityisyyttä unohtamatta.

Asuntomessuja vietetään Kouvolan Koriassa 12.7. - 11.8.2019. Kuuluvatko asuntomessut sinun kesäsuunnitelmiisi?

Kuvat: 1 Pioneerikoulu, 2-3 Dekolaku, 4-5 Kotikompakti, 7-8 Taide (Johanna Oraksen taide on integroitu osaksi talon sisustusta), 9 ABC Apsi Apina (Kouvolan Pioneeri), 10-11 Talo Korea 12-13 Pioneeripuiston rakennuksia (ei messukohteita)


12 comments

 1. Ihanaa kun sisustukseen on tullut värit kunnolla takaisin! Kauniita koteja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Messupalautteissa ihmiset toivoo enemmän värikkäitä koteja. Toisaalta asuntobarometriin vastanneet ihmiset listaavat omiksi suosikki sisustusväreikseen valkoisen, harmaan ja mustan. Värikästä:)

   Delete
 2. En olekaan koskaan käynyt asuntomessuilla, olisi kyllä mukava käydä :) Upeita kuvia <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle asuntomessut ovat jo muodostuneet yhdeksi kesäperinteeksi. Rakentaminen ja sisustaminen ovat lempi aiheita :)

   Delete
 3. Tää on kiva postaus ja itsekin asuntomessuilla käydessäni sain hyviä vinkkejä uuteen kotiimme. Hyviä vinkkejä, kiitos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asuntomessujen parasta antia on tosiaan vinkkien ja ideoiden saaminen omiin remppa- tai raksaprojekteihin, ja tietysti myös uusien sisustustrendien, materiaalien ym. osalta hyvä kattaus.

   Delete
 4. Harmi kun ei ollut mitään mahdollisuutta lähteä tutustumaan Kouvolaan jo etukäteen. No, kesällä asuntomessujen aikaan viimeistään. Alue näyttää todella mielenkiintoiselta. Vanhaa uusiokäytössä ja vielä tiiliarkkitehtuuria - wow!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo vanhat kasarmin tiilirakennukset ovat vau! Yksi kohteista (muusikontalo) valmistuu tälläiseen vanhaa tiilirakennukseen, ja sen näkemistä odotan mielenkiinnolla. Lisäksi vanha perunakellari on myös kunnostettu, ja sekin on käyntikohtena.

   Heinäkuuta odotellessa! :)

   Delete
 5. Kauniita kuvia! Tänä kesänä messut eivät kuulu meidän ohjelmaan. Onneksi te sisustubloggarit teette mielenkiintoisia juttuja messuilta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt muutamana seuraavana vuonna asuntomessut ovatkin enemmän täällä etelän suunnassa. Meilläkin Loviisassa on omat messut vuonna 2023, ja niitäkin odotan jo innolla :)

   Raportteja on messuilta luvassa kesän mittaan, joten tunnelmiin pääsee myös median välityksellä :)

   Delete
 6. Oi en malta odottaa tämän vuoden asuntomessuja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama! Innoissani olen lähdössä messualueelle sen avauduttua :)

   Delete