Kesän menovinkki: Loviisan Vanhat Talot 2019

Yksi kesän ehdottomista kohokohdista on ihanan tunnelmallinen Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma. Jo viidennentoista kerran vanhat, vähintään satavuotiaat, talot avaavat ovensa vierailijoille elokuun viimeisenä viikonloppuna (24.-25.8.2019). Kannattaa jo nyt pistää kalenteriin merkintä "Loviisa-viikonloppu" itselleen muistutukseksi. Vanhat talot -hulinat täyttävät kadut ja torit Loviisassa, ja toinen toistaan ihanammat kodit toivottavat sinut tervetulleeksi.

Vanhojen talojen viikonloppuna keskitytään perinnerakentamisen lisäksi seurailemaan erilaisia työnäytöksiä, juttelemaan tapahtumassa paikalla olevien asiantuntijoiden kanssa, silmäilemään tuottajatorin, kirpputorien ja markkinoiden tarjontaa sekä tietysti ihastelemaan vanhojen talojen tunnelmaa. Kotikohteissa on yleensä vuoden mittaan tapahtunut pienempiä tai isompia muutoksia niin remonttien kuin sisustelujenkin merkeissä. Itse ainakin olen kiinnostunut kuulemaan miten remonttien yksityiskohdat on toteuttu, ja keräämään hyviä vinkkejä myös mahdollisiin omiin projekteihini.

Tunnelmalliset sisustukset ovat tietysti oma lukunsa. Minulla sydän sykkii vanhojen talojen persoonallisuudelle, ja eri tyyliset kodit sekä toteutustavat ovat mahtava inspiraation lähde. Loviisan Wanhat Talot -viikonlopun jälkeen puhkunkin aina hyvää mieltä, ja suunnittelen mielessäni millaisia pikku parannuksia voisin toteuttaa omassa kodissani.

Tervetuloa siis Loviisaan kesän mittaan vierailemaan, ja erityisesti kannustan suuntaamaan kulkupelin kohti Loviisaa Wanhat Talot -viikonloppuna. Nähdään!

PS. Postauksen kuvasarjassa pääsemme kurkistamaan yhteen Wanhat Talot -kohteista eli Vackerbackaan, joka löytyy Loviisan Suolatorin laidalta.


14 comments

 1. Loviisan Wanhat Talot-tapahtuma on ihana. Olen kerran ollut siellä mukana ja se ei todellakaan jää viimeiseksi kerraksi. Tänä vuonna aion olla jälleen paikalla. Tämä Vackerbasca onkin sellainen kohde, jossa en ole koskaan käynyt. Kiva siis nähdä nyt kuvia sieltä. Olisin mennyt sinne, mutta jono tähän kohteeseen oli pitkä, emmekä ystäväni kanssa jaksaneetkaan sitten jonottaa sisään. Toivottavasti tänä vuonna pääsemme tutustumaan myös tähän kauniiseen kotiin ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa siis uudestaan vierailemaan Wanhat talot -tapahtumaan. Tämä Vackerbacka on yksi suosikki kohteista, joten siellä tuppaa välillä olemaan jonoakin, varsinkin jos tulee turisti-bussillinen väkeä kerralla. Kannattaa silloin käydä muissa kohteissa välissä ja palata myöhemmin uudestaan :)

   Delete
 2. Ihanan rustiikkista. Harmi kun on niin kaukana itselle, muuten laittaisin ehdottomasti vierailulistalle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vackerbackassa yhdistyy kyllä vanhan talon viehätys persoonalliseen sisustukseen, jossa on kiva "tanskis" fiilis :)

   Delete
 3. Aivan ihastuttavat kuvat jälleen! Nämä Loviisan vanhat talot ovat varmasti aivan upea kokonaisuus. Innolla odotan teidän postauksia tältä kesältä niistä!

  Mukavaa viikonloppua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Raportointia on luvassa kesän mittaan ja tietysti itse LWT-viikonlopun aikana. Tervetuloa myös paikan päälle, jos suinkin mahdollista! :)

   Delete
 4. Tuonnehan voisin heti muuttaa. Ihana sisustustyyli, upeat tapetit ja oikeasti paljon asioita joista tykkään.
  Olisikin ihana päästä Loviisan taloja ihastelemaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa Outi elokuun loppupuolella Loviisaan! :) Voin toimia oppaana LWT-sunnuntaina.

   Vackerbacka ihastuttaa tyylillään. Kodissa on tehty myös huikea remppapuristus heti alkuunsa. Remppailuprojektit taitavat heillä jatkuvat jossain muodossa vielä tätä nykyäänkin.

   Delete
 5. Aivan ihania kuvia <3 En olekaan kuullut tällaisesta tapahtumasta, kiitos vinkistä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loviisan wanhat talot -tapahtuma on syntynyt rakkaudesta perinnerakentamiseen, ja arvostamaan Loviissa säilytynyttä vanhaa rakennuskantaa. Tätä nykyään tapahtuma on kokonaisvaltainen viikonloppu täynnä kokemuksia, löytöjä ja aitoja kohtaamisia :)

   Delete
 6. Hitsi miten kaunista! Ja todella ihana että tälläinen tapahtuma on, noihin ihaniin talovanhuksiin kun pääsee katsomaan sisälle niin todella harvoin!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun vierailin vuosia sitten ensi kertaa wanhat talot -tapahtumassa (ja joulukodeissa!) tuli tosi etuoikeutettu olo: näissä kodeissa oli ihanaa päästä kyläilemään.

   Loviisa kannataa siis ottaa kohteeksi wanhojen talojen merkeissä elokuussa! :)

   Delete
 7. Ihania kuvia Vackerbackasta! Talo on kyllä ihan huippu ja odotan joka kerta mitä siellä on muutettu/uutta jne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vackerbackan tyyli on oman sisustusmakuni mukainen, joten siinäkin mielessä suosikki kohteitani :) Juu, ja aina jotain uutta nähtävää on tarjolla!

   Delete