Hääkuvausta Vanajanlinnassa (Sony Alpha 9)

Kevään toisen valokuvauskurssin myötä pääsin ensi kertaa kokeilemaan Sony Alpha kameroita. Kyseessä on aika mukavan laatuiset peilittömät kamerat. Tällä hetkellä omat kamerat ovat Canonin mallistosta, ja vasta aika hiljattain sain hankittua ensimmäisen täysikennoisen kamerani. Kuvaan mielelläni 50 mm kiinteällä linssillä, mutta toki esimerkiksi tapahtumissa on kiva jos objektiivi tukee polttovälin säätämistä.

Sain workshop-päivään käyttööni Sonyn lippulaivamallin eli Alpha ysin. Välineistöstä valitsin tutun ja turvallisen 50 mm linssin (1.4), mutta ulkokuvauksissa olisin todellakin hyötynyt myös "zoomailusta". Hääkuvaus -workshopin tähtikuvaajamme Cristiano Ostinelli kuvaa muuten usein hääkohteissa jopa 12 mm linssillä, sillä hän haluaa tuoda hääkuvaan mukaan arkkitehtuuria tai upeaa hääpaikkaa ylipäänsäkin. Ostinellin omat hääkeikat kuvataan joko hänen kotijärvellään eli Comolla, tai sitten ympäri maailmaa hulppean kauniissa tai mielenkiintoisissa paikoissa.

Workshop päivän järjestävinä tahoina toimivat Sony Nordic ja kouvolalainen Foto Monza. Hääkuvaukselle tarjosi kauniit puitteet Hämeenlinnan kupeessa sijaitseva Vanajanlinna. Kuvasimme kahdessa innokkaassa porukassa sekä ulkosalla että sisätiloissa. Kuvattavina meillä oli hääpari ulkokuvauksessa sekä morsian sisäkuvauksen puolella. Kyseessä oli luonnollisesti ammattimallit, eikä todelliset häähumut.

Cristiano Ostinellin tunnusmerkkejä hääkuvauksessa on myös liehuvan pitkän hunnun hyödyntäminen. Huntu tai näyttävä mekkokangas tuo kuvaan liikettä sekä draamaa. Oikein hallittuna kuvista tulee mielenkiintoisia. Ostinelli pyrkii tietynlaiseen symmetriaan valokuvissaan, ja hän pitää itse erityisesti mustavalkokuvista. Asiakaskunta puolestaan taipuu hyvin usein värivalokuvien puoleen hänen mukaansa.

Mekin testailimme hunnun kanssa leikkimistä ulkokuvausten yhteydessä. Sonyn (A9) "auto focus" ominaisuus oli hyvin hyödyllinen tälläisissä hankalimissa tilanteissa, jossa tarkennus ilman automaattia olisi voinut olla haasteellinen. Tuulessa liehuva huntu olisi vaatinut tarkennukselta aika paljon, jos kamera ei olisi tuonut siihen apujaan. Sonyn kameranrungossa on kaiken lisäksi vakain, joka omalta osaltaan varmistaa kuvien laadukkuutta.

Workshopin jälkeen jäi kyllä himo noihin Sonyn kameroihin. Olenkin bongaillut hintatietoja eri verkkokaupoista ja liikkeistä. Kameramerkin vaihto ei rahamielessä ole kuitenkaan ihan pikku juttu. Toisaalta olisi myös kiva päästä testailemaan vielä vähän lisää Sonyjä, ja nimenomaan eri malleja tuon A9:n lisäksi.

Tule seuraamaan Instan puolella minun valokuvaustiliäni eli Lilla Lovisaa!


 

10 comments

 1. Kuulostaa mahtavalta kuvauspäivältä! Itse kaipaisin vastaavaa kuvausopastusta blogin kosmetiikkatuotteiden kuvaukseen. Tosin pitäisi kamerakin hommata ensin..

  Noista hääkuvista toi huntukuva on aivan ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nykyään löytyy kivoja ja todella hyvälaatuisia pikku järkkäreitäkin. Kameroissa peilittömyys on se uusin juttu.

   Kuvakursseista saa kyllä aina paljon inspiraatiota, ja teknistä osaamistakin tarttuu samalla mukaan :)

   Delete
 2. Onpa kauniita kuvia! Odotan jo innolla omia häitämme ja myös sitä, miten upeita kuvia niistä saadaan ikuistettua <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihania tulevia häitä teille siis! :) Toivottavasti olette löytäneet kivan hääkuvaajan juhlaanne ikuistamaan.

   Delete
 3. Upeita kuvia ja varsinkin tuo viimeinen - wau! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Jos kuvaushetki olisi ollut pelkästään minun hallussani (eikä vierustalla olisi heilunut iso joukko muita kuvaajia), olisin asetellut pariskunnan omasta näkökulmastani taustaan nähden paremmin. Hienoa oli kuitenkin päästä tälläiseen valmiiseen settiin testailemaan.

   Delete
 4. Upeita kuvia upeassa ympäristössä! -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vierailin ensi kertaa Vanajanlinnassa. Kokonaisuus tarjoaa kyllä hyvät puitteet juhlien järkkäilyyn, tapahtumiin ja lomailuun.

   Delete