DIY: boheemi kukkakimppu

Meillä on tekeillä sisustusjulkaisu herttaselle. Mediaharjoittelija on tehnyt lehdelle taittoa sekä rakennetta. Julkaisusta uupuu vielä jonkin verran sisältöä, mutta kesäksi tuo lehti tulee olemaan valmiina.

Lehteä varten toteutin pienen "tee-se-itse" artikkelin, jossa valmistuu boheemi kukka-asetelma kukkaruukkuun. Alunperin tämän tekniikan opin Helmivillakon ja Petra Veikkolan kukka workshopissa. Ruukkuun asetetaan siis pala kanaverkkoa, joka tukee kasveja, ja mahdollistaa rehevän ja bohemin kimpun rakentelun. Itse kimppuun on tarkoitus tulla rouheutta ja elävyyttä. Kukkakaupan valikoima lisäksi kannattaa hyödyntää luonnonantimia puutarhasta, niityiltä ja metsiköistä.

Lehtiartikkelia varten kimppu syntyi isokokoiseen mustaan House Doctorin ruukkuun. Boheemit kukkakimput näyttävät kivoilta myös erilaisissa kirppisastioissa, kuten isoissa soppakulhoissa.

Kukka-asetelmaa varten napsin pihalta muutaman ruusunoksan, koristeomenaa sekä herukkaa. Kukkakaupasta valitsin hempeäsävyisiä ruusuja, pioneja, harsokukkaa sekä daaliaa. Isoon ruukkuun myös kasvien tuli olla melko pitkävartsia.

Oletko perinteisten "kurinalaisten" kimppujen ystävä vai sykkiikö sydämesi myös villimmille toteutuksille? Itse pidän monenlaisista kimpuista, ja arvostan floristien ammattitaitoa. On kuitenkin kiva päästää myös oma luovuus valloilleen. Kohta puoleen pääsee muutenkin kukkaistyttönä hyppelemään niityille ja keräilemään kauden kasveja maljakoihin.10 comments

 1. Upea kimppu ja houkuttelevat kuvat! Tuollaisia asetelmia voisin opetella tekemään itsekin. -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kyllä tälläisiä asetelmia tehdessä pääsee toteuttamaan omaa luovuuttaan. Eikä ole väärää tapaa yhdistellä kasveja, värejä tai muita elementtejä :)

   Delete
 2. Tykkään kaikenlaisista kimpuista, mutta viime aikoina olen vähän villimmäksi ryhtynyt kukkien kanssa...johtuu varmaan keski-iästä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, olisiko tosiaan boheemi revittely myös kukkaosastolla keski-ikäisyyden tunnusmerkkejä?! :)

   Delete
 3. Upea kimppu!<3 Kukat piristävät aina ja olisi kiva hankkia kotiinkin useammin kimppuja, mutta lähes koskaan ei tule ostettua..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kukat tosiaan piristävät niin arkea kuin juhlaa. Itse ostan kukkasia tuon tuostakin. Ja niittykukkien aikaan ojat ja pellonlaidat ovat tietysti täynnä sesongin tarjokkaita :)

   Delete
 4. Ihana kimppu ja en malta odottaa tuota julkaisua, ihana kun hommat Herttasella rullaa edelleen! Saadaanko tuo lehti myös verkkoon luettavaksi, olisi ihana se lukea ja nähdä!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Herttanen on vähän retuperällä, kun muut hommat vievät aikaa. Nettikaupan uudistusta olen aina vaan lykännyt, mutta jospa kesälomalla saisin puodin kondikseen.

   Lehti on tarkoitus julkaista diginä, ja ottaa sitten erikseen pieni painos myös ihan paperista versiota.

   Delete
 5. Upea ja ihanan kesäinen kimppu 😍👌

  ReplyDelete