Brinkhall Workshop - Flowers, Friends and Photography

Mielenkiintoisen kuuloinen workshop -päivä tupsahti some-syötteeseen jokunen aika sitten. Workshopin ohjelma oli koostettu kukkasidonnan ja valokuvauksen ympärille. Kokonaisuus kuulosti kerrassaan mielenkiintoiselle, joten näinpä päätin ilmoittautua aktiviteettiin mukaan.

Viikko sitten oli aika huristella Turun suunnalle Brinkhallin kartanon maisemiin. Workshopin ideoineet Erika Välimäki ja Petra Veikkola olivatkin lähteneet luomaan päivän kurssiaan sopivan tapahtumapaikan löydyttyä. Visuaalisille ihmisille ei ole samantekevää millaisissa puitteissa workshop ja varsinkin siihen liittyvä valokuvaus tapahtuu.

Erika Välimäki on erikoistunut floristiikassa luonnolliseen kukkasidontaan. Aloitimmekin workshop -päivän Erikan ohjeistuksen ja mallin mukaisesti luomalla oman "villin ja vapaan" kukkasommitelman, jonka teimme Tuias -keramiikan luonnonvalkoiseen ruukkuun. Tarkoitus oli hakea omaa näkemystä, mutta samalla myös päästää rohkeasti luovuus valloilleen. Kurssilaisten käsissä syntyi toinen toistaan kauniimpia ja persoonallisia töitä. Meillä oli todella runsaasti ihania kukkia sekä luonnosta kerättyjä lisukkeita tarjolla. Tapahtuman kukkaset olivat Huiskulan valikoimasta.

Workshop -päivän muonituksessa vastasi paikallinen catering -yrittäjä Pitopastantti, ja täytyy kyllä sanoa, että herkullinen kasvipainotteinen ruoka kohotti entisestään kurssipäivän tunnelmaa. Kukkasidontatuokion jälkeen nautimme punajuurisosekeittoa tuoreiden sämpylöiden ja itse tehtyjen tahnojen kera. Brinkhallin miljöön kauneus sekä syksyn kaunein aurinkoinen päivä vielä viimeisteli fiiliksen.

Lounaan jälkeen valokuvaaja Petra Veikkola alusti valokuvausosion aloituksen. Petra on erikoistunut persoonalliseen hääkuvaukseen, ja onkin nopealla tahdilla kehittynyt yhdeksi Suomen hääskenen mielenkiintoisimmista kuvaajista. Kurssilaisten joukosta löytyi muuten myös liuta taidokkaita hää-, lapsi- ja perhekuvaajia. Omia kamerasäätöjä ja kuvakulmia miettiessä oli kiva katsella myös ammattilaisten työskentelyä, ja millaista inspiraatiota sekä näkemyksiä he saivat kurssipäivästä itselleen. Avoin keskustelu ja vinkkien jakaminen puolin sekä toisin oli ehdottomasti yksi päivän parhaimmista anneista.

Täysipainoisen workshop -päivän loivat yhdessä pääjärjestäjät Erika ja Petra sekä heidän yhteistyökumppaninsa ja avustajat. Kiitokset järjestäneelle taholle sekä mielenkiintoisille uusille tuttavuuksille, jotka kohtasin kurssipäivän myötä.

Tälläinen laadukas workshop -päivä on inspiroiva monella tavalla. Päivän alkaessa kukkien sekä miljöön kauneus loivat positiivisen mielialan. Hyvä ruoka, kiinnostavat keskustelut, kameravinkit sekä aivan uuden asian eli kukkasidonnan kokeileminen toivat mukanansa eväitä omankin yrityksen arkisten työtehtävien ratkomiseen.


8 comments

 1. Replies
  1. Kiitos! :) Workshopin miljöö oli tosi kaunis ja inspiroiva. Kauniin sävyiset seinät tarjosivat hyvän taustan kukka-asetelmien kuvaamiseen.

   Delete
 2. Aivan upeita kuvia!! <3

  http://pisteitaruudulla.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Upeita kuvia! Tuo workshop olisi ehdottomasti kiinnostanut minuakin. Olen pitkään ihastellut Petran kuvia. Nuo kimput ja tuo seinä! 👌

  ReplyDelete
  Replies
  1. Petra ja Erika tulevat kaiketi järjestelmään workshopeja jatkossakin. Minulta vahva suositus tälle konseptille!

   Delete
 4. Upeita kuvia olet ottanut ja tuo kurssi on varmasti ollut äärimmäisen mielenkiintoinen. Olen seurannut Petran kuvia ja ne viehättävät minua erityisen paljon. Brinkhallin kartanon miljöö on myös todella hurmaava. Tällaisen kurssille minäkin haluaisin ehdottomasti osallistua.

  Tuo kuva, jossa taustalla on tuo halkeillut/maalista rapissut seinä on lumoavan kaunis. Huolettomat kukka-asetelmat sitä vasten valkoisella liinalla - pellavaisella kenties - ryppyisyys tekevät tästä maagisen. Hyvä sinä!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, workshop päivä tarjosi iloa, inspiraatiota ja oivalluksia niin kukkasidonnan kuin valokuvauksenkin saralta.

   Brinkhallin rakennusten seinien sävyt olivat todella hurmaavat ja täysin passelit romenttisten kukka-asetelmien taustoiksi. Visuaaliset taiturit Petra ja Erika apujoukkoineen olivat valmistelleet meille tapahtuman viimeisen päälle aina pellavaisten liinojen ja muun rekvisiitan suhteen.

   Delete