Superwood 2017 #mysuperwood

Elämysmatkailua. Taidetta, syksyisen musta metsä, musiikkia, elokuvia, rentoa yhdessäoloa ja kasvisruokaa. Siinäpä pienesti kiteytetysti mitä mahtoi ensimmäinen Superwood -festivaali tarjoilla kansalle. Superwood oli joka tapauksessa kokonaisvaltainen kokemus, josta itse tykkäsin kovasti. Omaan Superwood -viikonloppuuni kuului musiikkia, taiteen ihastelua, design- ja muotiostoksia, leffoja sekä yleistä istuskelua ja ihmettelyä.

Ehdoton ykkös juttu oli kuitenkin Woodtour, joka oli järjestetty festaripaikan eli Hotelli Rantapuiston (Vuosaari, Helsinki) lähimaastoon. Perjantaisen "suunnistuksen" ensimmäinen rasti oli organisoitu hotellin sisääntulolipan katolle. Sieltä soitteli kokoonpano New Silver Girl, ja heidän kitarasoundinsa lipuivat osuvasti hetkeen ja syksyiseen pimeään metsään. Joukko Woodtour "suunnistajia" lähti ensimmäiseltä taiderastilta kohti seuraavia kokemuksia. Lokakuisessa yössä tarpoi taskulampuin varustettu porukka, joka sai nauttia erilaisista ja eri tyylisistä esityksistä, joissa pääpaino oli musiikilla. Jokaisen tapahtumarastin lavastus, valaistus ja kokonaisvaltainen kokemus oli kuitenkin mietitty tarkasti teeman ja tunnelman mukaan. Lauantaina homma otettiin uusiksi, ja kattauksessa oli uusi setti artisteja.

Hieno kokemus! Woodtourin lisäksi ehdin itse myös leffaan. Festivaali oli saanut näytettäväkseen myös ihan uutukaisia elokuvia kuten Miamin, Yösyötön ja Ikitien. Paikalla oli myös elokuvien tekijäporukkaa. Koska festaritarjonta oli melkoisen laaja, joutui tekemään valintoja, ja kaikkea kiinnostavaa ei kerta kaikkiaan pystynyt mahduttamaan omaan aikatauluun. Kovimmat luut juhlivat varmasti läpi yön, mutta itse kömmin tyytyväisenä Rantapuiston pehmeisiin lakanoihin aamuyöstä, ja heräsin virkenänä uuteen aamuun.

Lokakuinen sää suosi festivaalia. Vaikka varsinkin Woodtourin esiintyjille nollakeli taatusti aiheutti vähintään jäisiä sormia, oli näin katsojana mahtavaa tarpoa syksyisissä merimaisemissa. Aamusella meri oli lähes tyyni, ja ennen aamupalaa ulkoilutin hieman myös kameraani. Muutenhan tuossa yöaikaa ei tullut hirveästi kuvia otettua.

Superwood keskittyi muonituksen osalta kasvisruokaan. Aamupalalla tuli nautittua hyvästä ruoasta, aamuisen dj:n soljuvasta musiikista sekä Rantapuiston kauniista maisemista ja miljööstä.

Superwood -festivaali on tullut onneksi jäädäkseen, eli seuraavaa ensi vuoden tapahtumaa on Ivana Helsinki tiimeineen lähtenyt jo suunnittelemaan. Jos sinua kiinnostaa kokonaisvaltainen "boutique" festivaali taidenäyttelyineen, pop-up shopit, musiikki, elokuvat tai akateemisen puheenvuorot, niin pistäpä festivaali seurantaasi.

Kuvissa näkyy hotelli Rantapuiston maisemia, huikean taitavan taiteilija Maria Laineen teos ja Jonna Tervomaan sekä Mannan Woodtour -rasteilta pienet kuvakulmat. Jokaisen Superwood kävijän kokemus on oma ja yksilöllinen, vaikka tunnelma olikin sangen yhteisöllinen.


7 comments

 1. Replies
  1. Kiitos :) Koska en ole varsinaisesti yökuvaus -taitaja, niin tää meni nyt vähän tälläiseksi taiteiluksi.

   Delete
 2. Vau, kuulostaa tosi kivalta. En ollut ennen tuosta kuullutkaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää olikin ihan eka Superwood koskaan, mutta veikkaa festarille hyvää tulevaisuutta, sillä kokonaisuus oli niin kiinnostava ja tunnelma ihan paras :)

   Delete
 3. Oi wau! Kuullostaa todella ihanalta!
  Harmi että mainostus on kyllä jäänyt minulta aivan huomiotta, olisin ollut todella kiinnostunut myös osallistumaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt vaan seuraamaan Instassa tai Facebookissa Superwoodia, niin seuraavaa festaria voit pitää silmällä :)

   Delete