Kun muutin postikorttiin

Lumimyräkkä tuli, maalasi valkoisella ja kuorutti maiseman. Tahmaisen lumisateen jäljiltä luonto on postikorttimaisen kaunis. Edelleen sula meri peilailee rantamaisemia, pihlajat nuokkuvat marjalastinsa ja painavan lumen painosta, ja lehtipuut värjöttelevät osittain vielä ihan vihreänä. Sävyt on kuitenkin sammutettu valkoisen ja harmaan ylivaltaan. Rantaviivaa tiiraillessa havunvihreä on melkein pyyhkäisty pois, ja tilalla on harmaa väriskaala.

Tänään oli ihan pakko päästä ulkoilemaan hieman kameran kanssa. Luminen maisema taitaa vielä toistaiseksi olla katoava tilapäisratkaisu, ja postikorttimaisemat oli kaapattava kameralle samantien. Iltapäiväinen reippailu merimaisemissa teki myös hyvää sielulle. Tästä on hyvä liukua pikku hiljaa viikonlopun puolelle.

Hyvää viikonloppua! Onko Loviisa muuten sinulle tuttu kaupunki? Suosittelen suuntaamaan retkeilyaikeet itäiselle uudellemaalle ja loviisanseudulle viimeistään Loviisan Joulukotien merkeissä, joita vietämme täällä joulukuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna.

PS. Ja Loviisan visiitin yhteydessä kannattaa tietysti myös piipahtaa meillä herttasella!
8 comments

 1. Replies
  1. Hetkellinen talvifiilis iski kyllä välittömästi tuon lumisateen jälkeen :)

   Delete
 2. Oih, mitä postikorttikuvia! Erityisen kaunis on tuo, jossa punaiset marjat hyppäävät ulos valkoisesta taustasta! Ihanaa, että saimme lunta, vaikkakin vain hetkeksi :)

  Kivaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pihlajanmarjoissa on aikamoiset marjakuormat kannettavana. Kauniisti oksat taipuivat maata kohden, mutta kuitenkin kestäen vielä tuon lumenkin painon.

   Delete
 3. Ihania kuvia. Kiva että talvi antoi esimakua itsestään. Loviisan seutu on minulle tuntematonta aluetta. Joskus voisi kesällä kierrellä Suomea ja käydä sielläkin päin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loviisa on kiva pikku kaupunki, ja jää ehkä hieman Porvoon varjoon ainakin turistimielessä. Mutta sijaitsee muuten ihan oivallisesti matkan varrella, jos ajelee idästä pääkaupunkiseudulle päin! :)

   Delete
 4. Ihania kuvia! Ei ole kyllä Loviisa tuttu paikka, pitäisi harrastaa enemmän maakuntamatkailua :) ihanaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomesta löytyy Loviisan kaltaisia kivoja pieniä "ylläreitä", eli kun reissun päällä ehtii pysähtyä vaikka kahvittelemaan pikku paikkakunnalla, saattaa löytyä kivoja helmiä ja kokemuksia :)

   Delete