Joulukuuta

Pienet valokuvaustuokiot arkisten askareiden lomassa ruokkivat luovuutta ja tuovat kaivatun paussin töihin sekä rutiineihin. Nautin pienistä hetkistä ja yksityiskohdista niin luonnossa, tapahtumissa kuin kotosallakin. Oma kotimme ei ole erityisen stailattu tai harkitusti sisustettu. Kirppislöydöt, hankinnat kymmenien vuosien takaa ja satunnaiset uudemmat sisustuspäivitykset muodostavat kotimme tunnelman. Itse pidän sekametelisisustusta kotoisana, mutta ihailen samalla myös muunlaisia koteja ja tyylejä. Pääasiahan on, että itse viihtyy omissa nurkissaan, jos nyt sisustuksesta edes sen kummemmin perustaa. Minulle kodin viihtyvyys on kyllä tärkeä asia.

Kodin näkymiä on tullut muutaman viime viikon aikana silmäiltyä ehkä hivenen tarkemmin ja viipyillen. Toisaalta kuvakulmia on tarkastellut ikään kuin ulkopuolisin silmin ja hieman kriittisestikin (sotkua, sotkua). Elämisen jäljet kyllä näkyvät. Tuossa oli työpöytäni aiemmin, ja seinään on jäänyt töhryä. Tyttärien huoneissa on ollut seinällä milloin hyllyä, julisteita tai valokuvia. Proppaukset ja nastan reiät olisi hyvä tasoittaa ja telata päälle tuoreella maalilla. Keittiössä pitäisi siivota oikein perinpohjaisesti ja pihamaallakin keksisin monta tekemistä odottavaa projektin alkua.

Nämä kaikki saavat kuitenkin nyt odottaa. Imuri kyllä hurisee harva se päivä, ja oikein innostuttuani teen vaikka kuorman kyytiin kierrätyspisteelle. Ilmassa on muutenkin hieman odottava sävy. Odotellaan, odotellaan. Saapa nähdä mitä tästäkin syntyy.

Joko odotellaan muuten myös joulua?


10 comments

 1. Voi kuinka kaunis koti ja ihana tunnelma :)

  ReplyDelete
 2. Tänään juuri mietin, että olisi ihanaa kun olisi jouluaatto ja voisi neidin kanssa katsella Joulupukin kuumaalinjaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jouluun kuuluu joukko mukavia perinteitä. Kuumalinja tekee joulupukin odottomisesta hieman helpompaa :)

   Delete
 3. Sen mitä teidän kotia olen nähnyt, niin sanoisin, että kaunis koti ja rakkaudella sisustettu.
  Joululomaa odotan kuin kuuta nousevaa :)
  Ihanaa itsenäisyyspäivää sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Outi :)
   Joululoma on jo tuossa ihan nurkan takana!

   Delete
 4. Oi, miten kauniilta näyttää! Täällä imuroidaan koko ajan! Eilen mies imuroi keittiötä illalla. Ei huomannut, että olin imuroinut sen pari tuntia aiemmin! Voihan piparit ja lapset! Lasken päiviä joululomaan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on aika nopsaan imurin säiliö täynnä, mutta jostain kumman syystä niitä koirankarvoja lainehtii aina lattialla. Taas imuroidaan... :)

   Delete
 5. Ihan alkuajoista asti oon tsiikaillut miten ihanaa teillä onkaan juurikin siksi, että kaikki ei ole valkoista ja asoilla on tarina! :) Täälläkin jo odotellaan ja odotellaan, joulua myös!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon :)
   Odotusta on ilmassa... ensi vuosi tuo tosiaan tullessaan uusi juttuja!

   Delete