Joulutunnelmaa Loviisasta

Minuun on jo hieman tarttunut joulufiilis. Tunnelmaan on päässyt virittäytymään amaryllisten ja männynoksien sekä kynttilöiden merkeissä kotosalla. Tietysti myös jouluisten asetelmien laittelu sisustuskaupallani herttasella on pikku hiljaa suunnannut ajatukset kohti lähestyvää juhlaa.

Tässä välissä on ollut useampi vuosi, jolloin en oikein päässyt joulufiilikseen kiinni. Onneksi tuolloin löytyi lääkkeeksi Loviisan joulukodit -tapahtuma. Joulukotien viehätys on säilynyt vahvana vuodesta toiseen. Persoonalliset vanhat talot on puettu kahtena joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna oman tyylisiinsä joulusomistuksiin. Joulupuut on jo haettu sisälle ja koristeltu kauniisti. Kynttilät tuikkivat, ja tupaan astuessa saattaa glögin ja pipareiden tuoksu leijailla vastaan.

Tänään vietin vapaapäivää, ja lähdin vierailemaan muutamassa joulukodissa. Aloitin kierroksen Sjövallasta, joka oli entuudestaan minulle tuntematon kohde. Tämän kodin kaunis sijainti mäen rinteessä huikealla merinäköalalla on aivan ainutlaatuinen. Koti on remontoitu kauniisti, ja vanhan talon tunnelma on seesteinen. Kodin asukkaat olivat aamupäivästä piparinpaistopuuhissa, ja toivottelivat sydämellisesti tervetulleeksi. Sjövalla oli puettu jouluun kynttilöin sekä valoketjuin, ja portaikossa kurkisteli tonttujoukko.

Köpbackasta ajelin Loviisan Alakaupungin suuntaan, ja suuntasin kurkistamaan Vackerbackan joulua. Mukava tuuleton pikku pakkanen teki kaupungilla kiertelyn erittäin mukavaksi. Aurinkokin taisi pilkistellä pariin otteeseen ujosti pilvien takaa. Joulua valokuvatessa tämän kertaiseksi teemaksi tuntui muodostuvan ennen kaikkea havunvihreä. Havupuut jouluvaloineen loivat mukavaa tunnelmaa, vaikka lumesta ei juuri nyt ole tietoakaan.

Vackerbackassa oli koristeltu useampi erilainen havukasvi joulun kunniaksi. Myös hyasinteille oli keksitty vinkeä ripustustapa ylösalaisin. Perinteitä kunnioittaen Vackerbackassa paistuivat joulutortut ja tarjolla oli myös glögiä. Jos vierailet tulevana viikonvaihteena Loviisan joulukodeissa, niin kurkkaapa samalla Vackerbackan kirppis. Myynnissä on myös perheen äidin omia design -tuotteita.

Kävelylenkkini kulki edelleen Pitkänpöydäntalon sekä Villa Aaltosen kautta Lilla Ljuvaan, jonka joulussa hehkuvat punaisen lisäksi myös muut kirkkaat värit. Erilaiset kekseliäät asetelmat yhdistyvät persoonalliseksi sisustukseksi, jossa katseltavaa sekä ihailtavaa riittää. Keittiön hellan päällä soittelee enkelikello tuttua sävelmää, ja värikkäissä tuikuissa palavat kynttilät. Talon emäntä on remontoinut ja sisustanut kotiaan rakkaudella sekä taidolla. Se välittyy vahvasti myös vierailijalle.

Loviisan joulukodit ovat avoinna myös ensi viikonloppuna eli 14. - 15.12.19. Osa kodeista on avoinna vain toisena viikonlopuista, joten tarkista saatavuus ennakkoon täältä. Minulla on myös herttanen avoinna lauantaina kello 10-17 ja sunnuntaina kello 12-17. Tervetuloa Loviisaan!

PS. Malmgårdin joulumarkkinoita vietetään myös ensi viikonvaihteessa!

Kuvat: 1- 8 Vackerbacka, 9-14 Sjövalla, 15-22 Lilla Ljuva12 comments

 1. Kauniita joulukoteja. Minä olen laittanut joulua töihin lapsille ja kyllä pieni koristelu luo juuri sitä oikeaa tunnelmaa tiloihin.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tämän pimeyden keskelle kaipaakin pieniä jouluisia piristyksiä :)

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Delete
 2. Nyt tuli joulufiili tännekin! Aiva ihastuttavia kuvia sinulla. Mielenkiintoista lukea, Loviisassa en ole koskaan käynytkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä, että joulufiilis tarttui mukaan :)

   Loviisassa kannattaa käydä! :)

   Delete
 3. Voi ihania jouluisia kuvia! Ihan tosi kivoja! 😍

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Tunnelmaa on kiva käydä metsästämässä Loviisasta!

   Delete
 4. Ihana kun on joulufiilis tarttunut sinnekin! Jos asuisin yhtään lähempänä kävisin myös näillä joulumarkkinoilla, Jyväskylästä on kuitenkin pitkä matka ilman autoa lähteä :(

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällähän sitä ollaan, jos retkeilet joskus oikeaan aikaan hieman etelämmässä :)

   Delete
 5. Näiden kuvien kautta tulee ihana joulufiilis :) Harmi, että asun niin kaukana etten ehdi tutustumaan näihin herttaisiin joulutalohin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joulukodit ja Loviisan vanhat talot -tapahtuma kannattaa pitää mielessä vastaisuuden varalle. Kerrankos sitä lähtee ihan varta vasten retkeilemään Loviisaan :)

   Delete
 6. Ihanaa katsella kauniita kuvia omasta kotikaupungistaan <3
  Itse en työkiireiden takia ehtinyt käydä kuin neljässä kodissa kolmen päivän aikana, mutta nyt voin blogisi kautta nauttia useammastakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En myöskään ehtinyt tekemään kovin kattavaa kierrosta, mutta jo näiden muutaman vierailemieni kotien tunnelma sai ihan joulumielelle :)

   Delete