Olotila

Kotimme remontti olohuoneen osalta oli melko mittava. Vanhat tummanruskeat muovimatot poistettiin, ja alta löytynyt lautalattia maalattiin valkoiseksi. Seiniltä poistui osittain vanhoja kerrostumia. Muurit oli peitetty vanhoilla sanomalehdilla ja tapetoitu sen jälkeen lukuisin kerroksin. Hirsiseinät oli jossain kohtaan levytetty, ja kaikilta seiniltä löytyi erinäinen määrä tapettikerrostumia. Olohuone oli lähtötilanteessa ylipäänsä melkoisen pimeä, vaikka reilun kokoinen tila onkin.

Lisää valoisuutta ja toimivuutta olohuoneeseen tuli oviaukkojen pienillä muutoksilla. Aiempi eteisen ja olohuoneen välinen ovi korvaantui vanhoilla ikkunallisilla tuplaovilla. Makuhuoneen oven siirsin puolestaan muurin toiselle sivulle. Itse asiassa seinän kerrostumia poistaessani löysin vanhan oven paikan juuri siitä kohtaan, johon sen halusinkin. Uudenpaa tekoa ollut oviaukko peittyi puolestaan tämän remontoijan toimesta, ja nyt makuuhuoneen vastaisella seinällä on melko näyttävä tapettiaihe. Taivaallista tunnelmaa onkin tullut tuijoteltua tässä talven pimeinä kuukausina sohvalta käsin.

Olohuoneen ja ruokatilan välillä oli entuudestaan aukko, mutta halusin selkeyttää ja suurentaa sitä hieman. Hirret oli aiemmin muotoiltu yläosasta hieman kaareen, ja naamioitu paneelilla sekä listoin. Nyt oviaukko on selkeä, ja valo sekä lämpö pääsevät kiertämään tilojen välillä.

Jossain kohtaa talon historian vaiheissa ovat asukkaat luopuneen tulisijoista. Piiput on katkaistu välikatolle. Olohuoneeseen suunnittella oleva tulisija odottaa nyt siis ensinnä piipun palauttamista toimintakuntoon. Tehtävää riittää remontin merkeissä siis tulevillekin vuosille. Sillä välin olohuoneen muuriseinämä saa olla rouheassa olomuodossaan. Olen meinaan aika ihastunut saneerauslaastin ulkonäköön pintamateriaalina. 

Juuri nyt talvinen puhuri tuiskuttaa lunta tuolla ulkona. Olohuoneessa on onneksi lämpöistä. Vielä hetkosen on suloista muhia sohvannurkassa viltteihin kääriytyneenä ja kynttilänvalosta nauttien. Pikku hiljaa lisääntyvän valoisuuden myötä saa kohta viikata viltit koriin, ja alkaa miettimään hieman aktiivisempia harrasteita, kuten remontin jatkamista.

9 comments

 1. Aivan ihanat nuo lautalattiat ja hirsiseinä <3 Jotenkin tuollaiset hirsiseinät luovat aina niin lämpöisen ja kotoisan tunnelman.
  Ihanaa viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toisten mielestä hirsiseinät kuuluvat olla peitettynä, mutta minusta on kiva nähdä myös hieman historian havinaa osana pintaratkaisuja. Mukavaa viikkoa!

   Delete
 2. Kivan näköistä, tuo iso kuvatapetti on upea :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, tapettiseinä on melkoisen näyttävä :)

   Delete
 3. Teidän koti näyttää ihan huippuihanalta ♥ Toivottavasti pääsen joskus vierailulle katsomaan tätä ihan livenä kun koronakurjimus loppuu. Tuo kuvatapetti kruunaa huoneen. Ihan mahtava! Valkoinen lattia on hyvä kontrasti noihin paljaaksi jätettyihin hirsiseiniin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marjo :) Kyllä ne paremmat ajat ovat vielä edessä, ja sitten on mahdollista jälleen liikkua vapaammin. Live-tapaamisia odotellessa!

   Delete
 4. Niiin mielettömän ihanan näköistä!! :)

  ReplyDelete