Yläkerrassa

Uuden (vanhan) kotimme remontti sujui viime keväänä vaudilla. Yläkerran osalta tämä tarkoitti vanhojen pintojen totaalista purkamista. Talossa oli tupruteltu tupakkia useampi kymmenen vuotta, ja varsinkin yläkerran puolella nikotiinitaso oli aika hulppea.

Vanhat pinnat, eristeet ja levytykset purettiin, ja samalla uusittiin myös sähköt. Yläkerrasta löytyi entuudestaan viemäröinti (todennäköisesti vanhan erillisen keittiön peruja), mutta viemärit olivat mallia valurauta, joten nekin piti uusia. Yläkerrassa on tätä nykyään pikkuinen vessa. 

Yläkerran isompi huone on tyttären valtakunta, ja se on valoisaa avointa tilaa. Muurin kohdalla on ikään kuin puolikas väliseinä. Tytär on sijoittanut huoneeseen työtilan, olohuonemaisen osion sohvineen ja huoneen perukoille makuuhuoneen. Mukavia oleskelupaikkoja on kasattu tyynyistä ja yksi suosikki lueskelupaikka on riipputuoli.

Remontin alkaessa tytär ei osannut päättää, josko huoneeseen pitäisi saada tapettiseinää taikka sen kummempaa väriteemaa. Valkoisella siis mentiin ihan lattiasta kattoon. Nyttemmin hän on alkanut miettimään, voisiko jollekin seinälle tulla tapettia tai joku tunnelmallinen maalisävy. Päätöksiä odotellessa valkoiset puitteet tarjoavat joustavat mahdollisuudet kausivärien vaihtelulle. Tytär piristääkin sisustustaan sangen usein tyynynpäällisiä vaihtamalla, kynttilöin ja valitsemalla alakerran kaapista erilaisia maljakoita ja muita somistuksia fiiliksen mukaan.

Insta storyjen puolelta löytyy ennen -kuvia myös yläkertamme tiloista. Yläkerroksen toisessa huoneessa on työhuoneeni. Siitä postailen kenties joskus myöhemmin, josko tämä herttasen toimistonakin toimiva huone on joskus sen verran kuosissa, että kuvia kehtaisi ottaa.

4 comments

 1. Ihana yläkertakin teillä. Sinulla ja tyttärelläsi on kyllä silmää kauniille sisustukselle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Outi :) Tytär tai tyttäret sisustavat oman maunsa mukaisesti. Hyvin viihdyn itsekin noissa hänen valinnoissaan.

   Delete
 2. WOW! Näyttää todella upealta. Tuo "puolikas seinä" jakaa tilan kivasti ja ihanan vaaleita pintoja. Tummat kalusteet ja konjakinvärinen mehiläistyyny on piste iin päälle. Kenen tuo tyyny muuten on? Toinenkin mehiläistyyny on kiva tuossa riippuvassa tuolissa. Sopivan boho tunnelma - pidän!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Muuriseinäke tosiaan jakaa tilaa kivasti, muutenhan tuo olisi iso yhtenäinen 40 m2. Sohvan samettityyny on Svaneforsin mallistosta. Muutama kappale löytyy edelleen myös Herttaselta ;)

   Delete