Loviisan Wanhat Talot 2021

Palaan vielä tämän yhden postauksen verran elokuun viimeisen viikonlopun wanhat talot -tapahtumaan Loviisassa. Aiemmin julkaisin jo postaukset vierailuistani Makkaratehtaalla ja Smeds Hemman -kohteissa. Näissä kummassakin kodissa vierailin nyt ensi kertaa. Panostin tänä vuonna muutenkin erityisesti uusiin kohteisiin sekä sellaisiin koteihin, joihin en ole aiemmin päässyt tutustumaan. LWT-viikonloppu tarkoitti siis kohdallani maakuntakierrosta koko Loviisan alueella. 

Kiersin koteja sekä lauantaina että sunnuntaina. Oheistapahtumien ja ruokapaussien lisäksi ehdin kiertää Villa Maamolan, Helgasin kummatkin kohteet, Råbackan, Villa Musican, Klockarsin, Kerttulan, Kauppiaan talon, Villa Voima-Vahtilan, Everstin Linnan, Villa Hannan, Villa Armaan, Sandranmäen ja Villa Elman. Lilla Ljuvassa piti piipahtaa, kun tiesin, että siellä oli tehty remonttia sitten viime näkemän. Ja viikonlopun kiertueeseen kuuluivat tietysti myös nuo ensimmäiseksi mainitut, jotka tuli käytyä toistamiseen sunnuntaina tyttären kanssa. 

Vanhojen talojen tunnelma viehättää minua. Tuntuu myös siltä, että vanhojen talojen asukkaat uskaltavat usein tehdä persoonallisia ja tunnelmallisia sisustusvalintoja. Vai yhdistääkö vanhojen talojen omistajia jo lähtökohtaisesti tietty vallattomuus, joka käy ilmi myös pintamateriaalien ja sisustuselementtien valinnassa? Vanhojen talojen remontoijalla pitää ainakin olla pitkäjänteisyyttä ja tietynlaista kanttia ottaa vastaan mitä rakenteista nyt sattuu kulloinkin löytymään. Monet etukäteen pelottavilta vaikuttaneet remontin vaiheet taklataan kuitenkin asia kerrallaan. Kun rakenteista paljastuu mätä hirsi tai parikin, päädytään kenties ottamaan yhteyttä osaavaan kengittäjään tai mietitään mihin omat voimavarat riittävät. Aika ja raha kun tuppaavat meillä kuolevaisilla olla rajallinen resurssi, niin sitä vasten joutuu tietysti pohtimaan millä aikavälillä ja kenen toimesta kulloinenkin remontin vaihe luonnistuu.

Näitä upeita vaiheita ja toteutuksia saimme siis jälleen ihailla vanhojen talojen avatessa ovensa vierailijoille. Kuvasarjassani vierailemme Helgasin kummassakin asunnossa, Villa Maamolassa ja Lillja Ljuvassa.

Kunnes jälleen kohtaamme!

6 comments

 1. Upeita kuvia kauniista kodeista. Norsuseinä on ihana. Jotakin todella rauhoittavaa on norsuissa aina minun mielestäni ollut <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Norsuseinä on taitavasti toteutettu, ja värisävyt ovat vielä erityisen ihanat :)

   Delete
 2. Kyllä tarttis vihdoin viimein päästä itekin käymään kyseisessä tapahtumassa! Ollut to do-listalla jo monta vuotta...ihanan inspiroivia kuvia jää muhimaan takaraivoon. Sieltä jossain vaiheessa pulpahtavat varmaan oman torpan sisustukseen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen vahvasti Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaan. Itse ainakin nappaan kohteista inspiraatiota omaan remppaprojektiin ja ihailen samalla monen tyylisiä koteja.

   Delete
 3. Kiitos näistä kuvista! Tänä vuonna jäi LWT-tapahtuma harmittavasti väliin mutta ensi vuonna sitten. Tuo Lilla Ljuvan kakluuni on huikean kaunis. Villa Maamola näyttää mielenkiintoiselta uudelta kohteelta. Helgas kestosuosikkini!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ensi vuonna uudestaan! Ruskea kakluuni oli kyllä hurjan kaunis. Minä unemoin myös, että saan joskus palautettua meidän kotimme piiput käyttöön ja sitten hankittua vanhan kakluunin meille muurattavaksi.

   Delete