Eat Loviisa (rousk)

Loviisassa on tarjolla useampi hyvä lounasruokapaikka. Kesäkaudelle tarjonta kasvaa entisestään. Onneksi myös talvikauden ravintolatarjonta on Loviisassa parantunut, eli myös lounasajan jälkeen pääsee ruokailemaan tai kahvittelemaan. Tässä välillä näet oli vähän hiljaista tuon ruokapaikkatarjonnan suhteen.

 Ruokapaikkasuositukseni perustuvat ennen kaikkea makuelämyksiin (= hyvä ruoka), mutta myös ravintolamiljööseen ja tunnelmaan. Kun ravintola toimii hyvin kaikilla osa-alueilla, kokemus on tietysti entistä parampi.

OSTERIA LOCALE Mannerheiminkatu 2

Ravintola Locale on suhteellisen tuore tulokas Loviisan ravintolatarjontaan. Italialaistyyppiseksi ravintolaksi itseään tituleeraava ruokapaikka tarjoilee kotoisia annoksia niin kasvis-, liha- kuin kalaruokienkin ystäville. Itse en liharuoista pahemmin piittaa, mutta olen löytänyt heidän lounaslistalta sekä a la carte -puolelta hyviä annoksia. Ravintolan sisustus on oikein mukava ja palvelu ystävällistä.

Loviisan Wanhat Talot -viikonloppuna Locale aikoo ruokkia nälkäisiä kävijöitä myös Aleksanterinpihan puolella. Kannattaa katsoa tarkemmat tiedot ravintolan omilta Facebook-sivuilta.

DEGERBY GILLE Sepänkuja 4

Gille on ennen kaikkea tilausravintola, mutta palvelee lounasasiakkaita myös torstaisin ympäri vuoden. Gillestä saa aina hyvää ruokaa, ja heidän annoksissaan on laaturavintolan ote.

Degerby Gillen sijaitsee Loviisan vanhimmassa rakennuksessa, ja ravintolasalit tarjoavat silmäiltävää annoksia odotellessa. Wanhat talot -tapahtuman aikaan Gille pistää pystyyn lohikeittobuffetin, ja kasvisvaihtoehtona tarjoillaan kasviskeittoa.
CAFE SALTBODAN Laivasilta 4

Saltbodan eli Salttis on kesäravintola, josta saa lounasta, kahvilatuotteita, a la carte -annoksia ja tietysti virvokkeita kesäillan istuskelijoille. Saltbodanissa on myös musiikkipitoisia tapahtumia kesän mittaan.

Kesäisin käyn mielelläni Salttiksessa lounastelemassa, ja heidän lohikeittonsa on minulle yksi kesän avauksen merkeistä.

 

TUHANNEN TUSKAN KAHVILA Mariankatu 2

Tuhannen tuskan kahvila on koettava! Tässä sympaattisessa kahvilassa yhdistyvät herkulliset tarjottavat persoonalliseen ympäristöön ja ystävälliseen palveluun. Tuhannen tuskan kahvilaan ei mennä kiirehtimään, vaan nauttimaan ja istuskelemaan ajan kanssa.

Palvelu pelaa pöytiin, ja tilausta odotellessa voi ihailla kahvilan sisäpihan runsaita istutuksia tai kurkistella josko pihalla vierailevat siilit sattuvat olemaan myös paikalla. Sadepäivän sattuessa kohdalle voi siirtyä kahvilan sisätiloihin, ja jutustella muiden kahvilaan samaan aikaan osuneiden kahvittelijoiden kanssa.

Tuhat tuskaa tarjoilee perinteisesti LWT-viikonloppuna hieman supistetumpaa ja tehokkaampaa valikoimaa suurten asiakasmäärien vuoksi. Tuhannen tuskan munkki on suosituksen arvoinen. Moni on myös vannoutunut sunkin (suolainen munkki) ystävä. Myös muut kakut, sämpylä ja leipomukset ovat kehujen arvoiset.

 CAFE FAVORIT Aleksanterinkatu 6

Favorit on teen ystävien paikka hyvän irtoteevalikoimansa vuoksi, mutta älä huoli: kyllä Favorit myös kahvijuomat keittelee. Cafe Favoritin valikoimassa on itse leivotut pullat ja herkut. Suolaiselta puolelta löytyy piirakoita, salaatteja ja täytettyjä sämpylöitä.

Kesäaikaan voi istuskella myös Favoritin sisäpihalla. LWT-tapahtuman aikaan kyseisellä sisäpihalla on Antiikkimarkkinat, joten hulinaa varmasti riittää.


RAVINTOLA BELLA Mannerheiminkatu 14

Bella on Loviisan ainoa vegaaniravintola. Tätä nykyään ravintola sijaitsee linja-autoasemalla. Bella tarjoilee lounasta, annoksia listalta sekä vaihtuva teemaista brunssia. Wanhojen talojen tapahtumaan Bella on lupaillut erikoisuutena vohveleita, joita tarjoillaan Laivasillan puolella.

Edellä mainittujen ruokapaikkojen lisäksi Loviisasta löytyy pizzapaikkoja, yksi nepalilainen, sushia, Hesburger, lounasravintola Sakura (torin laidalla), Laivasillalta kesäaikaan avoinna oleva kahvila-ravintola, Kappelin puiston kahvila (vain kesäaikaan) sekä Ölvin -kesäravintola Laivasillan tuntumasta.

Loviisan suurin tapahtuma eli Wanhat Talot tuovat kaupunkiin myös lukuisat pop up -kahvilat, joita voi bongailla pitkin kaupunkia. Ainakin paikallinen Martta-yhdistys on ilmoitellut tapahtumakahvilastaan, josta saa myös kasvissosekeittoa. Kyseinen kahvilapiste pystytetään aivan alakaupungin tuntumaan kävelyreittien varrelle (Mariankatu 8).

Myös LWT-kohteista löytyy kahviloita, ja erityis maininta kuuluu tietysti Kuninkaanlammen puutarhasta löytyvälle kahvittelupaikalle.


Omat eväät? Loviisasta löytyy mainioita piknik-paikkoja, ja esimerkiksi pari kivaa puistoa lapsiperheille. Onnelin ja Annelin -puisto löytyy Kappelinpuistosta. Rantapuistossa (Laivasillan läheisyydessä) on myös leikkipuisto sekä runsaasti nurmialuita piknik-viltin levittämiselle.

Lisätietoja Loviisan tarjonnasta löydät Visit Loviisa -sivustolta tai vierailemalla Loviisan matkailutoimistossa (Mariankatu 12 A).

2 comments

 1. Onpa ihania ruoka- ja kahvittelupaikkoja. Ei pitäisi kyllä lukea postauksia, jos on näin nälkäinen.
  Kivaa viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Nälkäisenä ruokakuvat voivat aiheuttaa pikaista tarvetta vierailla jääkaapilla :)

   Kivaa viikkoa Outi!

   Delete