Kuvakierros vanhoissa taloissa

Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma vuosimallia 2019 on saatu päätökseen. Ensimmäiseen LWT-postaukseeni kokosin yhden kuvan jokaisesta kohteesta, jossa ehdin tänään vierailla. Jälleen kerran vanhojen talojen tunnelma oli ainutkertainen. Osassa taloista on meneillään mittava remotti. Suurin osa kohteista on kuitenkin asumiskäytössä. Nämä Loviisan kodit ovat kyllä todella viihtyisiä ja persoonallisia.

Vanhojen talojen viehätys koostuu monista osatekijöistä. Minua viehättävät kauniit ikkunat, huonekorkeus, mahtavat lattialankut, rosoiset pinnat sekä persoonalliset väri- ja tapettivalinnat sisustuksessa. Vanhat talot ovat myös asujiensa näköisiä. Omaan makuuni tuntuvat osuvan parhaiten kotikohteet, joissa on osattu yhdistää persoonallisesti uutta sekä vanhaa.

Vanha rakennuskanta pysyy kunnossa, kun rakennukset ovat aktiivisesti käytössä. Siksi onkin tärkeää, että Loviisankin vanhat talot ovat löytäneet asukkaansa. Vanhoja kohteita remontoidessa joutuu tasapainoilemaan tämän päivän rakennusvaatimusten, asumismukavuuden ja vanhojen materiaalien säilyttämisen välillä. Jokainen vanhaa taloa remontoiva joutuukin miettimään oman perheen asumistarpeet tarkasti. Veikkaisin, että remontti on sangen usein jonkin asteinen kompromissi, jossa kättä vääntävät niin budjetti, kunnostettavan kohteen lähtötilanne, unelmat ja realiteetit.

Tässä vaiheessa kiitän vanhojen talojen asukkaita: olipa kiva päästä käymään teillä kylässä! Kiitos myös Wanhat Talot -organisaatiolle tästä upeasta loviisalaisesta tapahtumasta. Elokuun viimeisen viikonlopun jälkitunnelmissa suuntautuu ajatukset jo tuleviin LWT-tapahtumiin sekä joulukoti -versioon. Seuraavan vuoden tapahtuma tarjoaa sitten taas uutta nähtävää ja päivityksen vanhojen talojen remonttien tilanteeseen.

Vierailemani kohteet ovat kuvissa järjestyksessä: Everstin linna, Villa Jose, Pitkänpöydän talo, Skoltomten, Stengård, Vackerbacka, Viinatorni, Villa Lilla Gula, Villekulla, Dunderfeltin talo, Garduelis, Huset vid ån, Kuninkaanlampi, Kyrkan ja Lilla Ljuva.

12 comments

 1. Nämä talot ovat kyllä kerrassaan upeita <3 Tuollaisessa olisi ihana asua itsekin.

  ReplyDelete
 2. Samaa mieltä! Omaa vanhaa taloa olen katsellut sillä silmällä, mutta se oikea ei ole vielä osunut kohdalle. Ehkä vielä jonain päivänä :)

  ReplyDelete
 3. Aivan ihania koteja. Tykkään tapeteista, joissa ei ole pelätty kuvioita ja värejä.
  Mukavaa viikkoa sinulle <<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tapetit tuovat tunnelmaa! Nyt tuntuu trendaavan myös nuo tummasävyiset tapetit, joissa on usein myös vahva kuvio.

   Ihanaa viikkoa!

   Delete
 4. Nää on niin upeita, vanhat talot siis. Pakko joskus mennä katsomaan näitä itsekkin.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vanhojen talojen tunnelma on ainutkertainen. Tervetuloa Loviisaan!

   Delete
 5. Oi, mitä kuvia ja tunnelmia! Kiva kun pääsin näin mukaan Loviisan wanhojen talojen kierrokselle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. LWT-viikonvaihde oli täällä todella onnistunut ihan säätilasta lähtien. Aurinkoista pikku kaupunkia oli kiva kierrellä ja kuvata.

   Delete
 6. Ai että miten upeeta! Porvoon, Loviisan ja ylipäätään se osa Suomea on ihan todella kaunista ja mun sydän kyllä sykkii tälle!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla!Pitkään Itä-Uudellamaalla asuneena osaan kyllä arvostaa seudun hyviä puolia, vaikka ainahan niitä kehittämisenkin kohteita tulee mieleen :)

   Delete
 7. Oi, miten ihania kuvia - Loviisa ❤️
  Sinä onnistuit näkemään Husetvidån koiruudenkin. Minun käydessäni oli piilossa yläkerrassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koira oli tainnut päästä juuri alakertaan, ja näytti olevan kovasti sitä mieltä, että keittiöstä pitäisi tarjoilla hieman hänelle välipalaa :)

   Delete