Rakkaustarinoita

Hääpäivän taltioiminen kuvamuistoiksi on kuin rakkaustarinan välittämistä kuvakerronnan keinoin. Hääpäivä on jännittävä, tunnelmallinen, ainutkertainen ja täynnä rakkautta, ystävyyttä, ihmissuhteita ja varmasti hieman stressiäkin.

Valokuvaajana olen pyrkinyt kehittymään pikku hiljaa, ja työstämään omaa näkemystä sekä teknistä osaamista erilaisten workshopien kautta. Viime sunnuntaina osallistuin Loisto Creative Workshopiin Tampereella Pyynikin Panimolla. Hääkuvaus, eikä ihmiskuvaus muutenkaan, ole ollut minulle se omin valokuvauksen osa-alue, mutta viimeisen vuoden aikana olen nimenomaan lähtenyt hakemaan inspiraatiota sekä oppia tältä saralta.

Jo aiemmin ilmoittauduin ennakkoluulottomasti mukaan Sonyn järjestämälle hääkuvauspäivälle Vanajanlinnassa. Silloin minulla ei ollut ensimmäistäkään hääkuvauskeikkaa takana. Kyseinen workshop houkutti minua Sonyn kalustoon tutustumisen merkeissä, sekä ajattelin ennakkoon saavani aimo annoksen vinkkejä sekä inspiraatiota kansainväliseltä huippukuvaajalta Ostinellilta. Tuo hääkuvauspäivä olikin tosi antoisa, ja päädyin loppujen lopuksi myös investoimaan Sonyn kameraan.

Tältä sunnuntain workshopilta odotin vähintääkin inspriaatiota sekä mahdollisuutta kuvata kauniiksi stailattua lokaatiota sekä tietysti hääpariksi ilmoittautunutta pariskuntaa häätamineissaan.

Valokuvaaja Lotta Polviander oli valmistellut teoriaosuuden, jossa hän valoitti omia työskentelytapoja aina sopimuksen laadinnasta itse kuvauspäivään ja kuvien toimittamiseen asiakkaalle. Teorian jälkeen pääsimme itse asiaan eli kuvaamaan päivän hääparia sekä miettimään myös hääjuhlan sekä hääkuvauksen oheistoimintoja. Pyynikin Panimon oli valmistanut juhlakuntoon Satu Maaria Blank Canvasilta. Hänen kanssaan mietimme stailauksen ja fiiliskuvien merkitystä myös valokuvaajan kannalta. Monelle hääparille juhlan kokonaisuus kutsuista kattaukseen on tärkeä hioa tyylillisesti aivaan nappiin sävymaailman ja muiden yksityiskohtien osalta.

Minulle kuvauksessa on tärkeintä aitous sekä tunteen ja tunnelman välittäminen. Tietysti kuvien täytyy onnistua riittävän hyvin myös teknisesti, mutta pelkällä tekniikalla ei pitkälle pötkisi. Kiinnostavinta hääkuvaussaralla on dokumentaarinen kuvaus eli hääpäivän tunnelmien tallentaminen myös potrettikuvauksen lisäksi. Hääpäivästä muodostuu tällöin tarina, joka kuvienkin kautta vie katsojaa eteenpäin.

Workshop -päivän kuvissa esiintyvä hääpari on oikeassakin elämässä pariskunta, eivätkä siis ammattimalleja. Heille oli workshopin järjestelyjen puolelta hommattu hääasut kampauksineen ja meikkeineen. Visuaaliseen kokonaisuuteen kuuluivat myös kukat morsiuskimppuineen, kauniit kutsut, paikkakortit, kattaus sekä hääkakku.

Löydät Lilla Lovisa Photographyn IG:stä @lillalovisaphotography
Copyright © Lilla Lovisa

Workshop -päivän tekijöiden IG-tilit
@loistocreative
@lottapolviander
@satumaaria_blankcanvas 
Kukat: @johannapauliinadesign/@martintarha
Hääpuku:@heidituiskuweddingdresses
Paperituotteet:@script_creative
Muah:@petra.satokangas/@studiobeautyblanc
Lokaatio:@pyynikinpanimo
Mallit: @jjennaanniina & @jaakkopu
Kakut:@kakkusankarit

Sormukset:@timanttisethansa

12 comments

 1. Upeita kuvia, joista selkeästi paistaa rakkaus <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Workshop -päivän pariskunta oli nappi valinta hääpariksi ja malleiksi meille kuvaajille.

   Delete
 2. Kauniita kuvia. Tälläisiä toivon itsekkin saavani jos joskus päädytään kuvattavaksi hääparina mieheni kanssa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tälläinen kerronnallinen hääpäivän taltiointi on lähellä sydäntäni :)

   Delete
 3. Vau miten upeita kuvia <3. Hääkuvaus ei varmasti ole helppoa, mutta uskoisin sen olevan kuitenkin aika antoisaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Päivän ainutlaatuisuus tekee sen jännitysmomentin kuvaamiseen, mutta muuten tuo rakkauden tallentaminen kuviksi(kin) on antoisaa.

   Delete
 4. Aivan ihanat kuvat ja mikä rakkaus parin välillä, wau <3

  ReplyDelete
 5. Onpa kauniit hääkuvat. Aitous on minustakin tärkein juttu kuvassa. Etsin juuri siskolle vinkkejä hänen hääkuvaukseen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti hyviä kuvausideoita ja vinkkejä löytyi!

   Delete