Asuntomessut 2020

Asuntomessut 2020 toivottavat vieraat tervetulleiksi 3.8. maanantaista alkaen. Huomaa, että tänä vuonna liput ostetaan netistä, ja lippuun valitaan ajankohta, jolloin messuille suunnittelee tulevansa.

Messukotien sisustustrendeistä löytyy tänä vuonna utuisia sävyjä. Puuteristen vaaleiden sävyjen lisäksi myös tummemmat värit ovat usein hieman murrettuja. 

Jos ruskeansävyisen nahkasohvan hankinta on ollut mielessäsi, niin et ole idean kanssa yksin. Ruskea nahkasohva löytyi nimittäin myös monesta messukohteesta. Tämän lisäksi sohvien värityksistä löytyi etenkin harmaansävyjä.

Puu varsinkin pintaverhoilumateriaalina on edelleen suosittu. Messuilla on myös usea hirsirakenteinen kohde, joten sitäkin kautta puupintaa on näkösällä.

Puuterisävyjen lisäksi messukoteihin oli päätynyt tummanvihreää sekä -sinistä, mustaa, murrettua keltaista ja myös valkoisen eri sävyjä. Kotoisuutta oli tuotu esimerkiksi taiteen muodossa. Viherkasveja ei ollut runsaasti esillä muutaman viime vuoden tapaan. Toki poikkeuksiakin löytyi.

Tuusulan Asuntomessujen kodit ovat pääsääntöisesti aika maltillisen kokoisia. Messukohteet olivat tänä vuonna sisustustyyliltään melko ajanmukaisia, eli joukosta ei löytynyt selkeää oman tiensä kulkijaa tai muuten vaan poikkeavalla otteella kohauttajaa. Lukuisia kivoja ideoita ja tunnelmia on toki tarjolla.

Teen lähipäivinä vielä toisen messupostauksen asuntomessuilta. 

Kuvat kohteista (sisustussuunnittelija): 1-2 Honka Huomen (Suunnitteluhuone Nionio oy / Maru Hautala), 3 Sievitalo Kultakoivu (Sisustussuunnittelu Linda Baki), 4 Kastelli Kuori (Sanna Siik-Keskisarja, Annu Lahtinen), 5 Townhouse Rokka (Design Paja oy / Nordic Stories / Johanna Hernesniemi), 6 Villa Lakka Kivitalo (Design Iisa Laatio Oy) 7 Villa Fortuna, 8 Sievitalo Kultakoivu (Sisustussuunnittelu Linda Baki), 9 Oma Talo Kulma (Sasu Heikkilä / Sasu's Playhouse)

Asuntomessut 2020
Asuntomessut sisustustrendit

8 comments

 1. Kiva nähdä taas lämpimiä sävyjä sisustuksessa. ”Valkoinen kausi” on saanut rinnalleen hienoja vaihtoehtoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puuterinen sävymaailma, ja värien käyttö noin ylipäänsäkin, luo kotoisuutta. Valkoisissa kodeissa on toki myös oma taikansa. Monokromaattisuudelle kun antaa pikkusormen, niin se taitaa viedä koko käden?! :)

   Delete
 2. Wau. Rakastan korkeakattoisia taloja missä on parvi josta näkee alakertaan!
  Kaunis blogi♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Useassa kaksikerroksisessa Asuntomessut kohteessa oli osa yläkerran seinistä jätetty avoimeksi, niin että tulee tuo parvimainen näköala alakertaan. Samalla se tietysti päästää valon kulkemaan kivasti.

   Delete
 3. Kauniita kuvia olet ottanut messuilta! Tutunnäköisiä kohteita. Minäkin kävin eilen messuilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulta jäi muutama kohde kiertämättä, mutta melko kattava paketti tuli koluttua messuilta läpi.

   Nyt tuleekin seurailtua blogeista ja muista medioista erilaisia messuraportteja. Hauska aina nähdä miten eri ihmiset näkee ja kokee tarjonnan.

   Delete
 4. Meillä on ruskea vintage nahkasohva. Koirat vaan ovat onnistuneet hajottamaan sen pinnan sen verran, että pitäisi käydä se verhoilemassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aito vanha nahkasohva kuulostaa kyllä hyvälle hankinnalle! Olen myös koittanut bongailla täysosumaa torista ja vanhan tavaran puodeista, mutta se oikea ei ole vielä tullut vastaan. Ruskea väri tuntuu myös juuri nyt aika napilta :)

   Delete