Work in Progress

Ensimmäinen pieni kurkkaus meidän kotiimme tulee tässä. Pikkuhiljaa alkaa remontointi tuottaa tulosta, ja myös valmista pintaa on alkanut syntymään. Varsinainen huonekalujen ja tavaroiden asettelu on vielä ihan alkutekijöissään, tai väliaikaisten ratkaisujen varassa. Keittiötämme käytämme toki jo päivittäisessä elämässä, mutta suurin osa astioista on vielä autotallin puolella säilöttynä. Arkielämän perustarpeet ruoanlaiton suhteen muodostavat väliaikaisessa asunnossamme mukana olleet astiat. Kahden hengen taloutta näillä pyörittää ihan kivasti, mutta heti jos ruokapöydän ääreen rantautuu useampi henkilö, ovat astiat samantien kortilla.

Hankin keittiömme aiemman kodin tavoin IKEAsta. Nyt vanhan talon tunnelman mukaisesti keittiön ovien tyyli on myös perinteisempi. Aiemmassa hyvinkin modernissa kodissamme oli valkoiset sileät ovet ja harmaat tasot. Täällä remonttikohteessamme, jota myös kohta viimeistään myös kodiksi kutsutaan, ovien väriksi päätyi harmaa, ja tasot ovat puolestaan valkoiset. Tasot olisivat hyvin voineet olla myös esimerkiksi täyspuuta ja sävy sen mukaisesti jotain tammen tai pöykin väliltä.

Seinäpinnoissa keittiössämme on rennolla kädellä työstetty saneerauslaastipinta. Roiskekorkeudelle on laitettu yksinkertainen valkoinen laatta. Laatoituksen ilme olisi ollut hieman graafisempi, jos saumausaineeseen olisi valittu tummempi sävy. Itse pidän myös tästä valkoisen laatan ja sauman yhdistelmästä.

Vanhan talon tunnelmaan sopii mielestäni myös posliiniallas ja hana, jossa yhdistyy teräs sekä posliini. Näin alunperin tämän hanamallin Musta maalaistalo -blogin instapostauksessa, ja otin mallin heti muistiin mahdollista omaan tulevaa remonttia ajatellen. Tyylin viimeistelevät niin ikään posliiniset vetimet, joista suurin osa on nuppimallisia.

Tällä hetkellä meillä on keittiön vesipisteen vierustalla perus valkoinen tikashyllykkö, mutta tuon nurkkauksen järjestän vielä toisella tavalla. Meillä on muutenkin tavoitteena jossain vaiheessa palauttaa muutama tulisija taloon. Sitä ennen tulee joskus aiemmin katkotut piiput palauttaa toimintakuntoiseksi.

Remontti meillä siis jatkuu edelleen. Valmistuminen on jo aika lähellä, mutta vielä noita ponnisteluja on luvassa. Välillä on pitänyt kuitenkin huilata ja tehdä pieniä kivoja kesäretkiä. Remontti ei tuosta kuitenkaan karkaa mihinkään.
11 comments

 1. Voi miten kaunis keittiö. Allas ja hana ihan täyskympit <3
  Kaunista torstaita sinulle <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kehuista Outi :) Allas ja hana toimivat myös mun mielestä hyvin vanhan talon tunnelmaan. Hyvää viikonloppua!

   Delete
 2. Näyttää todella hyvältä ja tyylikkäältä! Altaaseen ja hanaan iskin ensimmäisenä silmäni minäkin kiinni - superhyvä yhdistelmä. Pidän myös tuosta saneerauslaastipinnan rosoisuudesta. Miten sen puhdistettavuus jatkossa? Voiko pyyhkiä jos jotain roiskuu? Ikean keittiöt ovat minusta hyviä. Ole itsekin miettinyt oman keittiön vaihtamista yhteen Ikean malliin. Vielä mietinämyssyssä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saneerauslaasti on seinällä ihan sellaisenaan. On kyllä arka roiskeille, jos ne tuonne asti lentävät. Senpä vuoksi alunperin meinasin laittaa laastin päälle hieman harmaamman sävyn ja kenties vielä pistä mattalakan suojaksi. Laastin eläväinen sävy on kuitenkin niin kiva, että jäin jahkailemaan. Rähmäkäpälät pysykööt siis kaukana seinästä :D

   Delete
 3. Haluaisin itsellenkin tuollaiseen valkoisen altaan, mutta olen miettinyt, että kuinka helposti siihen tulee käytössä värjääntymiä tai jos tulee niin onko ne helppo puhdistaa? Ihanan tunnelmallinen keittiö on tulossa sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä posliini on keittiöaltaana herkempi materiaali kuin teräs. Puhdistaminen käy onneksi samaan tapaan kuin wc-posliinialtaiden, eli helppoa sinänsä. Kahvi, tee ja rasva tuntuu kuitenkin aika nopeasti ottavan tuohon posliiniseen pintaan.

   Delete
 4. Kivan näköiset laatat, itse olen nähnyt paljon yhdistelmää valkoinen laatta ja musta saumausaine, mutta tuo valkoinenkin on kivan raikas. Meillä tehtiin täällä Helsingissä juuri julkisivuremppaa ja sen myötä itsekin alkoi hieman tehdä mieli tehdä pientä pintaremonttia omaan asuntoon. Tuollaisella posliinialtaalla ja vanhanaikaisella hanalla saisi jo paljon aikaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valkoiset laatat ja harmaa tai tummanharmaat saumat olisivat olleet minulle se ykkös vaihtoehto, mutta kovat kontrastit eivät sovi tyttären silmille, eli meille tehtiin ihan valkoista valkoisella :)

   Allas ja hana tosiaan tekevät kivan säväyksen keittiön ilmeeseen.

   Delete